porcelāna lellīte [userpic]

25. Septembris 2014 (11:28)

liela daļa pārtikas produktu ir skaisti savā vienkāršībā. izaug burkāns, izrauj un ēd. vai izvāra. vai izsautē. visi zin, kāda ir tējas rašanās leģenda. bet kā cilvēki aizdomājās uztaisīt mīklu un pēc tam makaronus?!

Comments

Posted by: ... ([info]noisiite)
Posted at: 25. Septembris 2014, 11:52

uztaisīja mīklu, aizmirsa uz galda, tā sakalta un ārā mest nevarar tak ēdienu. grauzt ko tādu nav feini, pamēģināja vārīt un volā, radās makaroni.
(nu kaut kā tā man šķiet)

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 25. Septembris 2014, 11:59

gan jau, ka tie radās kaut kur itālijā, viņi tur visu, lai saglabātu ilgāk, kaltē, jo svelmaina saule ir tas, kas nu ir (nu tur vītināta gaļa, kaltēti tomāti utt.), gan jau sakaltēja arī mīklu. kā radās mīkla, to gan es nezinu. samala graudus pielika ūdeni. samala, jo tāpat bija cieti, droši vien visu laiku meklēja vieglāko veidu kā kaut ko apēst.
mani vairāk interesē kā izdomāja slaukt govi, to visu dzert (nu labi), bet tālāk, sviests, biezpiens, siers, ūū, cik cilvēki pa vidu nenomira to eksperimentu gaitā :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 25. Septembris 2014, 12:13

es vairāk domāju par visu to čakaru kas vajadzīgs lai uztaisītu, piemēram, radziņmakaronus. vai spirālītes. vai gliemežvākus

lazanjas plāksnītes un lenteņiem līdzīgie vienkāršāk - sagriež un ir. bet tālāk jau sākas māksla

gan jau govi sāka slaukt, jo redzēja, kā teliņš sūc pupu, varbūt paši arī sūca. dažām govīm kamēr slauc vienu ceturksni, no citiem tek piens tāpat
a biezpiens no saskābuša piena ļoti karstā laikā var pats rasties, ja pārvadā krietni kratot. tāds kā svaigais siers. un no lauku krējuma dažreiz vnk rodas sviests. es nezinu, kā, tam noteikti ir kaut kāds pamatojums, bet mums ir gadījies tā, ka sākumā burciņā krējums, pēc dienas tai pašā burciņā - sviests.

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 25. Septembris 2014, 13:00

jā, izklausās loģiskāk, ka viss tika "parādīts" priekšā un tad centās atkārtot

4 Lasīt komentārus piebilst