porcelāna lellīte [userpic]

skuķu lietas

6. Jūnijs 2014 (09:34)

piedodiet, džeki, man pēdējā laikā tādas sievišķīgas tēmas.
tātad: vai kāda ir mēģinājusi pārkrāsot padomju laika krimplēna audumu? ir ļoti mīļš naktskrekls, kura krāsu ir skāris laikazobs. tā kā naktskrekls tiešām ļoti mīļš un visādi citādi pieņemams, gribu tam atdot otro jaunību. no batikošanas un auduma krāsām nebaidos, bet cik jēdzīgi ir ko tādu mēģināt? sintētikas krāsa ņems?

Comments

Posted by: Spītniece ([info]ocher)
Posted at: 6. Jūnijs 2014, 11:27

nesen pati meklēju un sintētikas krāsas neatradu, bet ir tās, kuras iemet veļasmašīnā kopā ar kokvilnas krāsojamo materiālu un esot neslikti (vēl pati neemsu mēģinājusi) atrodamas mākslinieku veikalos un vecā tipa saimniecības veikalos (vienu tādu, kurā var atrast krāsu ierobežotos toņos, zinu uz Brīvības ielas pie Jaunās Ģertūdes baznīcas). Turklāt tur pat netālu Tērbatas/Artilērijas krustojumā ir kā reizi mākslinieku veikals - tur ar krāsām bija labāk ;)

Posted by: zan ([info]zan)
Posted at: 6. Jūnijs 2014, 14:11

es nezinu, kas ir krimplēns, bet džinsas nokrāsoju ar : http://www.dylon.co.uk/

viņi saka, ka ja tas ir poliestera mikss ar kokvilnu vai viskozi, tas nokrāsosies, bet gaišākā tonī.
katrā gadījumā šo Tu vari papētīt, es krāsoju ar tādu krāsu, ko ieber veļasmašīnā kopā ar sāli un krāsojamo audumu un sanāca baigi labi, nekādas ķēpas un veļasmašīnu arī nepiedirsa.

Posted by: katze ([info]katze)
Posted at: 6. Jūnijs 2014, 15:32

.krimplēns iet pie sintētikas, pie poliesteriem, ja nejaucu.
bet vispār, atļaušos bilst, ka mēs savā iestādījumā kāreiz ar ko tādu nodarbojamies un varam saķīmiķot un sakrāsot tonīti. pa brīvdienām vai vakariem, piemēram.

3 Lasīt komentārus piebilst