porcelāna lellīte [userpic]

22. Septembris 2013 (19:49)
Tags:

vakar kontā ieripoja divas filmas:
Iztēles valstība (The Fall) un Nožēlojamie (Les Miserables). nedēļu iepriekš noskatījos Samsara. variet minēt, kura patika vislabāk. protams, tikko izrādījās ka pēdējā, kura man patika vismazāk, bija nepareizā filma. es jau domāju - viss tā neizteiksmīgi, ļoti lakoniski, pakārtoti galvenajai idejai uz kuru es tomēr nepavilkos. un tagad izrādās, ka tā bija cita filma. un ne jau tā košā, krāsainā un jaunā. nu nekas.
Nožēlojamos nomocīju tikai aiz cieņas pret Viktoru I. tagad esmu iepazinusies ar daiļradi nepastarpināti (romānu es tiešām centos, bet vienkārši nevarēju). atceros, kā kāds te draugu lapā spļaudījās, lielākā daļa iebildumu pamatoti. nebija man skaidrs, kādēļ Žavērs tik stipri nīst Valžānu, nesapratu arī kā revolūcija var būt tik maza un neizteiksmīga un kur visi pārējie parīzieši. gribējās arī izteiksmīgāku mūziku, citādāk mani kā rūdītu ciniķi uzrunāja tikai galvenais muzikālais motīvs. skaidrs arī tas, ka Annai H. oskaru piešķīra par drosmi būt neglītai un noplukušai.
savukārt Iztēles valstība vienkārši jānoskatās. kolosāla, vizuāli pārsteidzoša, drosmīga un jūtīga filma. noteikti skatīšos vēl

Comments

Posted by: katze ([info]katze)
Posted at: 22. Septembris 2013, 21:27

.mizerabļus neesmu vēl noskatījusies, bet gaužām kāroju, tiesa man ļoti patika agrākā - seriāla versija ar Depardjē un Malkoviču.
savukārt Iztēles valstība likās kaut kas neizmērojami garlaikojošs, otru iespēju šai filmai pagaidām vēl neesmu devusi, lai gan šad tad iedomājos, ka varbūt vajadzētu..

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Septembris 2013, 22:33

Depardjē un Malkoviču nepārspēt (to es tā iztēlojos, neesmu redzējusi)

gaumes jau atšķiras, bet mani nenormāli iepriecināja ļaunie tēli, kas izskatās pēc rentgenologa un tā aina tuksneša vidū, kur viņi visi karsēti saulē, atsedz ledus kluci un galvenais ļaunais noķiķinās, atšķeļ plānu slāni un ar sārtu mēlīti laiza ledu.. (publika sajūsmā lauza krēslus) varbūt pamēģini vēlreiz

Posted by: katze ([info]katze)
Posted at: 22. Septembris 2013, 22:53

.pēc šitāda apraksta tiešām jāpamēģina, vismaz to ainu ;D

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Oktobris 2013, 19:48

turklāt es skatījos latvisko. burvīgs tulkojums

4 Lasīt komentārus piebilst