neodaina ([info]neodaina) rakstīja,
@ 2008-10-23 21:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kandava
1. šorīt brokastoju kopā ar tēti. viņam gan tās bija jau otrās brokastis. lai arī man vēl gultā ēsot un mostoties bija dīvaina sajūta, ka te ir vēl kāds, pēc tam patiesi sapriecājos. bija jauka saruna. ārā spīdēja saule. un manī bija sen nebijis šāds miers. kāds, jūs varētu jautāt? es nezinu. zinu tikai to, ka tie mēdz būt dažādi. ar dažādām niansēm.

2. es viņam stāstīju par savu biežo viesošanos kojās. mani patīkami pārsteidza, ka viņš mani saprata, piebilsdams, ko tad es visu laiku darītu dzīvoklī viena!? un ka viņam pašam pietrūkstot cilvēku, ar kuriem parunāt [, jo viņam ir tikai Dace, Daces vecāki un mēs]. tas mani mudināja vēl jo vairāk novērtēt manus dārgos cilvēkus.

3. ir bauda iet cauri pilsētai un sasniegt tās robežas ar pusstundas intervālu. viss liekas tik pārredzams. un kontrolējams. un mīļš ikkatrā mazākajā stūrītī.

4. ar savu ierašanos pārsteidzu vecmāmiņu. [viņa ļoti sapriecājās. es arī.]

5. es dzēru daudz dārzā lasītas piparmētru tējas. tad mēs pagatavojām kopīgas vakariņas. apēdām manis atnestās kūciņas. bija jau vakars. runājām arī par puišiem.

6. vakar Ozols man jautāja, vai man nav skumji citreiz, ņemot vērā, ka mūs vieno līdzīgs stāsts. es atbildēju puspatiesību, sakot tikai "jā, man ir skumji un ilgojos pēc kaut kādas tur vēl sajūtas". patiesībā, tā sajūta ir manī. katru mirkli es to jūtu. katru mirkli es to būvēju. katrā savā draudzībā zināmās devās es to ielieku. es to dāvāju māsām, cerot, ka tikšu saparasta. ..

7. šī sajūta ir kā sadrupis kristāls, kuru lasu kopā. pagaidām tikai esot pie vesmāmiņas es neizjūtu tā asās malas. tikai tur es izjūtu savu piederību. piederību ģimenei, dzimtai. kaut kam, kam saknes ir ilgākas par 40 gadiem. kaut kam, kas manī ieliek drošumu. un mieru. lai es varētu celties un iet tālāk.


P.S. rudens. "Madrugada". kā pagājušo gadu.

P.P.S un es atceros par šūpuļdziesmu, kura man tika dziedāta.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nymph
2008-10-24 12:36 (saite)
man liekas, ka par spīti saulainumam un mīļumam, kas staro no katra teikuma, šis ieraksts reizē ir arī līdz šim skumjākais Tavā blokā.

(Atbildēt uz šo)


[info]neodaina
2008-10-24 18:02 (saite)
ar savu komentāru mani pārsteidzi nesagatavotu.

varbūt.

bet skumju klātbūtne bija mans vismazākais mērķis. patiesībā, par tām nemaz nedomāju. nemaz nejutu.

varbūt tās vienkārši bija man nezinot?

(Atbildēt uz šo)


[info]nymph
2008-10-24 21:42 (saite)
es nedomāju parastās skumjas, bet tās otrās.. nezinu, kā viņas sauc, bet tās ir tās skaistās skumjas. latviešu valodā droši vien nemaz nav tāda vārda:)

(Atbildēt uz šo)


[info]neodaina
2008-10-24 23:53 (saite)
jā, skaistās skumjas.. tās gan laikam varētu būt tās. un Tev taisnība - latviešu valodā nezinu tām pienācīgu apzīmējumu.

lai vai kā es jau sabijos - negribētos, lai mans bloks kļūst pārāk deprimējošs :P

(Atbildēt uz šo)


[info]bii
2008-10-25 17:44 (saite)
"I love life...Yeah, I'm sad, but at the same time, I'm really happy that something could make me feel that sad. It's like...It makes me feel alive, you know. It makes me feel human. The only way I could feel this sad now is if I felt something really good before. So I have to take the bad with the good. So I guess what I'm feeling is like a beautiful sadness."
Trey Parker and Matt Stone, South Park, Raisins, 2003

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?