nekurlande

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
05:20 pm: Kad šī apstākļu maiņa beigsies un to nomainīs līdz šim ierastā lietu kārtība, kurā cilvēki drīkst brīvi pārvietoties, apmeklēt koncertus un apskauties, gribētu redzēt datus par to, kā šī situācija kopumā ir ietekmējusi cilvēku mentālo veselību.
(ja būtu iespēja un līdzekļi veikt plašu pētījumu, kā arī, ja aptaujātie atbildētu maksimāli godīgi).
Vairāki cilvēki, vicinot uzvarētāju karogus, skandina, ka šis ir introvertu un vienpašu laiks, kas, protams, ir taisnība un introvertums ir arī modē(nevis skaļie, krāsainie alfa 'self made people' papagaiļi kā tas vietām bija pirms kāda laika).
Lai tā būtu, stipri šaubos, ka starp šiem lepnajiem introvertiem (tieši tiem, kuri pie katras izdevības uzsver savu introvertību) ir kāds, kurš nemaz nevēlētos šo mēnešu gaitā, un vislabāk arī turpmāk, nesatikt nevienu dzīvu dvēseli, ne reizi nepastāvēt zāles aizmugurē sev iecienītas grupas koncertā, vai iedzert dzērienu sev tīkamā krogā.
Šai situācijai ir daudz patīkamu blakņu, bet ir arī daudz nepatīkamu.
Piemēram, ir daudz vieglāk uzsvērt to, ka pašizolācija ir tīrā bauda, ja var strādāt no mājām. Es, teiksim, to nevaru. Un daudzi nevar. Manus plecus papildus ikdienas ierobežojumiem nospiež jautājums par nākotni,jo nezinu kad un vai mans darbs atgriezīsies. Tas nav tādēļ, ka man būtu problēmas atrast citu darbu, tas ir vairāk saistīts ar pašidentitāti.Šis darbs man patiešām patika un palīdzēja iekārtot dzīvi tā, ka varu nodoties savai pamatdarbībai (hobijiem) ,tas sniedza drošības, stabilitātes un gandarījuma sajūtu. Papildus šādām domām, atceltām nodarbībām, mēģinājumiem, projektiem, mācas virsū domas par 'laika nestāvēšanu uz vietas'. Vecāki, kuri ilgi nav apciemoti, māsas dēls, kuru neredzu augam (mazuļi pāris mēnešu laikā attīstās visai strauji) un tā.
Dienas parasti sākas jauki - kafija, brokastis, vingrošana. Radio, plates, kasetes, diski. Raksti, grāmatas. Un kaut kur ap pievakari, kad krāsns ir silta, māja spīd un laistās, ir aplieti visi telpaugi, sāk uzmākties tukšums, nelabums un nieze galvaskausā. Pa dzīvokli staigāju turpu atpakaļ kā vilks pa iemītu taku zooloģiskajā dārzā. Reizēm ilgi minoties ar velosipēdu,sitot vālītes pa spilveniem, vai spaidot mazu sintezatoru izdodas aizgaiņāt domas, reizēm nē. Viena no vieglākajām izejām ir nemitīga ēšana, šķidruma uzņemšana un cita ir rakstīšana, kas reizēm rezultējas garu, kaitinošu ierakstu veikšanā. Priekš kam? Man laiku pa laikam ir palīdzējis uzzināt kā iet citiem. Nav īsti būtiski- slikti, vai labi. Laikam, jo esmu vāja. Ja nu kāds izlasa līdz galam...

Comments

[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:April 16th, 2020 - 11:42 am

monohromie alfa papagaiļi, kas skandina apkārt savu intravertumu

(Link)
labs ieraksts. kāpēc lai neizlasītu līdz galam?
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:April 16th, 2020 - 12:50 pm
(Link)
Pateicos!
Es nezinu, pēdējā laikā (gads, vai divi), man liekas, ka cilvēkus mani garie ieraksti biežāk kaitina kā izsauc jebkuras citas emocijas. Laikam, jo esmu saņēmusi dažus komentārus par 'garajiem palagiem' un par to, ka es 'katru dienu rakstu garus ierakstus'. Tas viss jaucas kopā ar neizbēgamo pieaugšanas (notrulināšanās) lāstu, kas čukst ausī : "nekas, ko tu saki nav unikāli, vai svarīgi".
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:April 16th, 2020 - 05:19 pm
(Link)
ai nu par to garuma tēmu esam jau runājuši - cilvēki vienkārši ir degradējušies. vai tas būtu no tvitera, tindera, reklāmām, nepieciešamības sevi prezentēt pusminūtes laikā vai kā cita, bet uzmanības noturība ir samazinājuses arī tiem, kas sevi uzskata par psihiski veseliem. enivei, ir pietiekami daudz cilvēku, kas joprojām lasa saistītu tekstu.

par to "nekas, ko tu saki nav unikāli, vai svarīgi" - tā arī ir ilūzija, nu vai arī pat ja tā būtu (jo kas vispār ir unikāls?), tas jau nenozīmē, ka tev vai man nav vērts rakstīt vai runāt, kaut vai sevis pašu dēļ. bet nav jau arī vienmēr nepieciešami, nezinu, 200 laiki feisbukā, lai būtu bijis vērts kaut ko uzrakstīt. es arī par šo esmu agrāk bēdājies, kas gan jau saistīts ar to, ka savos peak gados kādu laiku biju nosacīti populārs, līdz ar to šī brīža nepopularitāte ir stipri jūtama. bet nu pa lielam jau pofig, ja tev pašai, tavam boifrendam un vēl pāris cilvēkiem patīk, tad jau varētu arī būt gana labi.
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:April 17th, 2020 - 04:38 pm
(Link)
Pilnīgi piekrītu par uzmanības noturības samazināšanos. Tas ir diezgan traki. Šodien pieķēru sevi izlasām kādu pagaru rakstu un aplūkojot fotogrāfijas - tas aizņēma tieši piecas minūtes kopā. Nevaru iedomāties ar kādu ātrumu mūsu interneta uztrennētās smadzenes strādā. Šī doma man ir neomulīga. Tas, starp citu, man padara grūtāku grāmatu lasīšanu, jo ja dienā internetā izlasu vairākus rakstus, ir mazāk spēkā atvērt grāmatu. Arī tas, ka cilvēki arvien vairāk fokusējas tikai uz īsu video, gifu, spilgtu attēlu, utt. formu, nevis uz tekstu, man liekas drusku jocīgi. Tāpat kā daudzi tikai šēro kaut ko un nekad/ vairs nekad nepiepilda savu lapu ar oriģinālsaturu, bet tā ir cita tēma.

Protams, protams - es arī domāju, ka nevajag daudzus laikus kaut kur, lai rakstītu un, ka ir vērts darīt sevis pašu dēļ.

Boifrends nelieto sociālos tīklus, tā kā šādā gadījumā esmu neatkarīga no viņa, vai savas ģimenes viedokļa, bet jā, ja ir vismaz viens, kas izlasa un kuram tas der, tas ir lieliski!



[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:April 17th, 2020 - 04:51 pm
(Link)
Boifrendam vari nolasīt dzīvajā.

Oriģinālsatura zudums ir nomācošs. Tomēr vēl interesantāka ir šajā rakstā paustā info, ka daudzi šēro rakstus, ko vispār pat nav izlasījuši https://www.tvnet.lv/6949309/nasa-apstiprina-ka-marihuana-satur-dns-no-citas-galatikas
[User Picture]
From:[info]nekurlande
Date:April 18th, 2020 - 01:54 pm
(Link)
Tas ir ļoti biedējoši. Es pat nevaru aprakstīt emocijas, kuras jūtu brīdī, kad iedomājos par to, ka kāds varētu nošērot kaut ko, kas nav izlasīts. Man ir gadījies nosūtīt sirdi sākumskolas skolotājai, bet tas ir noticis nejauši - aplūkojot profilu, kamēr eju pa ielu, kaut kur paklūpu, aizslīd pirksti un tā. Bet kā var speciāli nošērot kaut ko tikai izlasot virsrakstu, es nezinu.
Man amizanti liekas tie daži vecie ļaudis, kas nupat sākuši lietot feisbuku un viņiem gadās mīļas situācijas - teiksim, viens bijušais stūra mājas kolēģis Aivars uz kāda cilvēka laika līnijas uzrakstījis ļoti privātu vēstuli par bērēm, naudu, utt.
Powered by Sviesta Ciba