Perfektas brokastis!

« previous entry | next entry »
Jan. 19., 2010 | 05:37 pm

Kas ietilpst perfektajaas brokastiis? Droshi var iemest arii recepti.
Man piektdien ar Danii kopaa jaataisa un man gribas, lai ir taadas, ka cilveeki vnk sakriit kaudziitee no laimes! :DDD
Briidinu, komentaaros iemetiishu arii savas receptes, ja ko labu atradiishu! :))) Shoreiz mana Ciba buus mana pieziimju graamatinja :)
Tags:

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {18}

muzungu

Olu kultenis

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 06:45 pm
Link

Kartupeli apcep ar sīpolu, tad cepšanas procesā pievieno desu un tomātus, pāri pārlej saputotu olu ar pienu un cep, kamēr gatavs.

Atbildēt


muzungu

Ātrā ābolmaize

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 06:48 pm
Link

Baltmaizes šķēles apsmērē ar sviestu (var arī no abām pusēm) Virsū liek nomazgātu, šķēlītēs sagrieztu ābolu, uz tā 1 tējkaroti skābā krējuma, nedaudz cukuru un kanēli, pēc vēlēšanās var arī nedaudz vanīlīncukuru. Maizes liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep, kamēr maize kļūst zeltaina.

Atbildēt | Diskusija


lllapsinja

Re: Ātrā ābolmaize

from: [info]lllapsinja
date: Jan. 19., 2010 - 07:38 pm
Link

Šis ir mans lieliskais rudens vakaru našķis :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


muzungu

Re: Ātrā ābolmaize

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 07:45 pm
Link

Mmmmm, veel viens arguments to pagatavot :))

Atbildēt | Iepriekšējais


muzungu

Kartupeļu pankūkas

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 06:58 pm
Link

Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves skaidiņās. Pievieno sāli, drusku piparus un pavisam nedaudz muskatrieksta, olu. Muskatriekstam jābut tik maz, ka tā garšu vai smaržu nejūt tieši, nevar sagaršot. Visu labi samaisa.

Atbildēt


muzungu

Elfu maizītes

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 06:59 pm
Link

Katru maizes šķēli sagriezt 4 daļās. Likt karstā cepeškrāsnī uz 5-8 minūtēm apgrauzdēt. Vēl siltus grauzdētās maizes trīsstūrus apsmērēt ar medu un pārkaisīt ar kaneli.

Atbildēt


muzungu

Cepts kamambera siers

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 07:07 pm
Link

Ņem veselu vai pusi siera rituļa un ledusskapī labi atdzesē. Sakuļ olas, sajauc kviešu miltus ar pipariem. Siera gabalus apviļā vienu pēc otra sakultā olā un kviešu miltos, vēlreiz atdzesē 15 minūtes, tad cep karstos cepamos taukos vai eļļā (177 C) zeltaini brūnus un uzliek uz sietiņpaplātes. Maizes šķēles sacep tosterī un pēc tam uz tām uzliek siera gabalus.

Atbildēt


muzungu

Pildītas olas

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 07:11 pm
Link

Olas pārgriež gareniski uz pusēm.
Izņem dzeltenumus, uzmanoties, lai baltumi paliek veseli.
Dzeltenumus saspaida ar dakšiņu un samaisa ar krējumu, zaļumiem, majonēzi, sāli un pipariem.
Ar tējkaroti maisījumu iepilda baltumu pusītēs un pārkaisa ar paprikas pulveri.
Krāsai uz katras olas uzkaisa mazliet paprikas.

Atbildēt


muzungu

Auzu pārslu putra

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 07:13 pm
Link

Katliņā uzvāra pienu, ieber sauju rozīņu (pēc garšas dzeltenās vai tumšās), pieber auzu pārslas, vāra ~ 5 min., ļauj vēl uzbriest.

Atbildēt


muzungu

Pankūkas kanādiešu gaumē

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 07:19 pm
Link

1.Miltus, cepamo pulveri un mazliet sāls iesijā bļodā, tad ar karoti vidū izveido iedobīti. 2.Citā bļodiņā uzmanīgi iesit olu. To saputo kopā ar divām tējkarotēm eļļas un pienu. 3.Olu maisījumu pakāpeniski iekuļ miltos, līdz viss ir sajaucies un izveidojusies viendabīga mīkla. 4.Atlikušās divar tējkarotes eļļas uzlej uz pannas uz karsē, līdz no pannas ceļas viegli garaiņi. 5.Ar karoti uzmanīgi uz pannas uzliek vienai pankūkai paredzētās divas ēdamkarotes mīklas. Tad izveido vēl divas pankūkas. 6.Pankūkas no katras puses cep apmēram 1 minūti. Kad sāk parādīties burbuļi, tās ar lāpstiņu apgriež otrādi. 7.Pankūkas cep vēl 1 minūti, līdz tās uzpūšas. Tad tās noņem no pannas un uzliek uz silta šķivja, pārlej ar kļavu sīrupu.

Atbildēt


Mamuts

(bez virsraksta)

from: [info]mamuts
date: Jan. 19., 2010 - 07:20 pm
Link

A mīlēšanās kur paliek???

Atbildēt | Diskusija


muzungu

(bez virsraksta)

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 07:34 pm
Link

Kaada miileeshanaas? o.O

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mamuts

(bez virsraksta)

from: [info]mamuts
date: Jan. 19., 2010 - 09:12 pm
Link

Tas pieder pie perfektaam brokastiim, nezinaaji??? :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


muzungu

(bez virsraksta)

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 09:27 pm
Link

Sorry, es brokastis taisu 40 cilveekiem, so... nepaarveertee mani :D

Atbildēt | Iepriekšējais


muzungu

Ābolu pankūkas ābolu gaumē

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 07:22 pm
Link

Olām atdala dzeltenumus, pievieno cukuru, sāli, saputo. Pielej 1 glāzi piena, piesijā miltus, pierīvē citrona miziņu, labi izkuļ, pielej pārējo pienu. Ābolus nomazgā, izgriež serdes, sagriež sīkās, planās šķēlītēs un pieliek pankūku mīklai. Beidzot iecilā saputotus olu baltumus. Cep eļļā nelielas pankūkas. Pasniedz karstas, parkaisītas ar cukuru.

PIEZĪME:mīklai jābūt biezai.

Atbildēt


lllapsinja

(bez virsraksta)

from: [info]lllapsinja
date: Jan. 19., 2010 - 07:42 pm
Link

Sarīvē labi kūstošu sieru (krievijas, piemēram), pieliek olu un karoti krējuma, ja vēlas kādu desas gabaliņu. Visu kārtīgi samaisa, lai veidotos putra. Masu smuki ar kaudzīti klāj uz baltmaizes šķēlēm un KARSTĀ cepeškrāsnī iekšā līdz smuki apbrūninās maizīšu augša.

Atbildēt | Diskusija


muzungu

(bez virsraksta)

from: [info]muzungu
date: Jan. 19., 2010 - 07:46 pm
Link

O, paldies!!! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: [info]komeeta_naak
date: Jan. 19., 2010 - 08:18 pm
Link

šitais ir vēl krutāk citā versijā - paņem hamburgeru maizītes vai kaut kādas apaļās bulciņas, nogriež cepurīti, izņem ārā mīkstumu un apakšā liek tomāta (pēc vēlmes arī šķiņķa) šķēli, pārējo piepilda ar rīvēts siers+nedaudz majonēzes+krējums+ķiploki, uzliek cepurīti un šauj cepeškrāsnī uz minūtēm 10

Atbildēt | Iepriekšējais