mugursoma ([info]mugursoma) rakstīja,
@ 2009-12-05 19:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lekcijas
Piedāvāju cilvēkiem, kas interesējas par kristietību vai ir kristieši lekcijas teoloģijā. Rakstījis kāds no septītās dienas adventistiem. Samērā solīds materiāls, ja grib redzēt, par ko tiek runāts un domāts kopienas iekšienē. Tā sacīt ezotēriskais materiāls. Apmēram 10% no visa ir mazliet tendenciozs un neprecīzs (tas gan kopumā neattiecas uz kristietības interpretāciju). Pārējie 90% tīri labi izmantojami.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ts
2009-12-08 02:36 (saite)
lai es, naivs ļaužs būdams, nepieņemu muļķības par patiesību, varbūt vari pamāt ar mietu, kur tur tendenciozitātes un neprecizitātes?
nianses, kurās septītās dienas advetistu taka nesakrīt ar kristietības mūžam taisno ceļu, aptuveni zinu.
uzšķīru uz dullo, iemetu aci - liekas tīri lasāms, nu piemēram:
"Vai jums reizēm nešķiet, ka Ziemassvētkos, kad visur jāsastopas ar uzbāzīgu reklāmu, kad cilvēki steigā pērk dāvanas, rotā eglītes, rīko un apmeklē saviesīgus vakarus, izsūta apsveikuma kartītes, ir aizmirsts par JĒZU vispār? Vai JĒZUS mums nav jāgodā vienādi visas 365 dienas gadā?"
tikai nesaprotu, kāpēc tika baisā pOkeMonrAKstā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mugursoma
2009-12-08 14:25 (saite)
:)

Ok. 2%. Un ne jau kanoniskajās atšķirībās, bet neprecizitātes zinatnes, kultūras aprakstā. Argumentācija, kas iziet ārpus Bībeles, mazliet naiva. Piemēram, viens slavens zinātnieks teica, ka Zeme ir 6000. gadu veca. Kas slavens zinātnieks? Daudz jau piemirsis, bet tā sajūta saglabājusies. Bet kopumā tīri ok. Pokemonraksts, vai nu, lai pats zinātu, kur uzsvērt lasījumu klausītājiem, vai lai kodētu lasītāju :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ts
2009-12-08 15:26 (saite)
ā nu ta skaidrs, značit lasīt var droši, nav uz kā paslīdēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mugursoma
2009-12-08 22:50 (saite)
Principā ja. Tomēr viņi ļoti lielu uzmanību pievērš Atklāsmes grāmatai, kaut gan ir ļoti labi parādīts, ka tā tikusi sarakstīta vajāšanās Nerona laikā. Piemēram 666 ir Nerona skaitlis. Tāpēc mūsdienās daudzi uzskata, ka tā nav nekāda grāmata, kas norādītu pasaules galu, bet Nerona valdīšanas beigas mierinājumam. Kaut kā tā. Bet tas man personīgi, nav interesanti viedokļi par laiku beigām, jo tam īsti neticu. Vienkārši piebilde. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?