mugursoma ([info]mugursoma) rakstīja,
@ 2011-02-21 13:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ne par visiem juristiem
Var arī paskatīties no citas puses. Piemēram - jurists - arī bieži ir diagnoze. Cilvēks, kurš dzīvo šaurā, likumu noteiktā patiesības laukā, kuru neadekvāti tracina viss, kas šajā laukā neietilpst.

Braucu pārpildītā vilcienā, sēž jurists, blakus nolicis savu somu. Cilvēki stāv kājās. Viens jautā, kam šī soma. Klusums. Jautā vēlreiz. Klusums. Jautātājs jau redz, kam tā soma pieder, tāpēc grib to pacelt un juristam ielikt klēpī, bet tikko kā viņš somai pieskaras sākas skandāls par to, ka viņam nebija tiesības somai pieskarties.
Cits jurists tukšā kafejnīcā jautā pārdevējai, kur varētu apsēsties (jautājums jau pats par sevi muļķīgs, izskatās, ka speciāli dēļ konflikta uzdots). Pārdevēja atbild, lai sēž, kur vēlas. Jurists paņem krēslu, aiziet aiz letes un tur apsēžas - uzbļauj "šeit arī var?!".

Tāpēc es nebrīnos, ka plaza jurists pilnā nopietnība saka:

"Paziņojumu par notikušo šodien izplatījuši Zikova advokāti Vilis Sruoģis un Andrejs Voroncovs, kuri Zikova rīcību nodēvējuši par "uzbrukuma atvairīšanu". Jurists esot kļuvis "par nemotivētas agresijas upuri". Vainu slepkavībā Zikovs neatzīst un uzskata, kā rīkojies "nepieciešamās aizstāvēšanas robežās". Nogalināto Egle šie abi advokāti savā paziņojumā atļāvušies nodēvēt par "neitralizētu uzbrucēju".

Un pats tam tic.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?