mugursoma ([info]mugursoma) rakstīja,
@ 2010-08-28 18:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
beigu rindkopa
Holivudas kinoaktrise Šerona Teita drīz gaidīja bērnu un tolaik nefilmējās. Vakaros viņu namā Berverlihillā parasti pulcējās viņas ģimenes draugi un darba biedri. Pārstāstot jaunākos dienas notikumus, viņi īsināja laiku namamātei. Tā bija arī tanī vakarā, kas kļuva par pēdējo aktrises un četru viņas draugu un paziņu dzīvē. Viņus zvēriski nogalināja nažiem bruņojušies Čārlza Mensona kompānija. Divdesmit astoņus gadus vecās aktrises ķermenī tiesas medicīnas eksperti saskaitīja 16 naža dūrienus. Šo sadisma „rekordu” ap divdesmit gadu vecās Mensona kompanjones pārsniedza nākamajā naktī. Izpildot sava „šefa” pavēli, viņas ar 64 naža dūrieniem nogalināja kādu pārtikas veikala īpašnieku. Viņa sievas ķermenī jaunās sadistes nazi ietrieca 38 reizes.
Šie noziedznieki tika notiesāti. Bet kas sauks pie atbildības galveno vainīgo – pašu „amerikānisko dzīves veidu”, kurš ik dienu, ik stundu rada jaunus noziedzniekus?
Gribētos no sirds cerēt, ka to agri vai vēlu izdarīs tā ASV jaunatnes progresīvā daļa, kurai nav pa ceļam ar lielā biznesa, karu un varmācību Ameriku. Savstarpējā domu apmaiņa parādīja, ka šiem jauniešiem ir dārgi ASV Neatkarības deklarācijas cildenie ideāli.

J.Porietis "Kāda biji, kāda esi Amerika?" R: 1972., 97 lpp.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?