salvijas
atklāju puķveidīgās ļoti sen - nopirku Matīsa tirgū trīs stādus un biju dikti pārsteigta, kad nākamajā gadā šīs auga par jaunu. Tā ar aug, dārzā ieviesušās vēl vairākas;. Pagājušogad nezkapēc nopirku nevis puķu, bet garšvielu - izauguši tādi milzlapu monstri!
bet, kas mani patīkami pārsteidza - tiešām garšīgs garšaugs.
pagaidām esmu izmēģinājusi tikai pie gaļas ēdieniem, līdz ar to reti, varbūt kādam ir labi ieteikumi, kur vēl? jo tur ēst un ēst no tiem krūmiem.
bet, kas mani patīkami pārsteidza - tiešām garšīgs garšaugs.
pagaidām esmu izmēģinājusi tikai pie gaļas ēdieniem, līdz ar to reti, varbūt kādam ir labi ieteikumi, kur vēl? jo tur ēst un ēst no tiem krūmiem.
https://www.spiceography.com/clary-s
http://www.susunweed.com/Article_ClaryS
Salvia officinalis Culinaria
https://en.wikipedia.org/wiki/Salvia_di
Piemērām, kopā ar kartupeļiem un sēnēm.
Vakar pie risoto liku klāt.
Man arī gribas garšvielu salviju ieviest, bet Ogres tirgū bija tikai dekoratīvās :(
Šodien taisīju šādu. Ekselenti!
Un vispār - iedod spraudeni, pls!