rūsganais sprakšķis

par zaļajiem īkšķīšiem, kuru nebija

rūsganais sprakšķis

par zaļajiem īkšķīšiem, kuru nebija

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
nopirku,protams,Depo divus podiņus.
alveju, jo man šausmīgi garšo alveja ar medu, un kautkādu papardi.

alveja vienā jaukā dienā, ņēma un noļuka, tas ir- iznāca pa skupsnām ārā nost no saknes. es vēl gribēju prasīt rasbainiekam,vai var mēģināt bērnus ieaudzēt, bet kamēr taisījos, viņa sāka sadalīties labāko šausmu filmu tradīcijā un smirdēt un pietecināja uz ziemassvētkim uzdāvināto pasaku grāmatu par mīlestību.

un paparde šas būs nokaltusi, jo tais retajās reizēs,kad atceros, es vairāk pieleju grāmatplauktu un zem papardes stāvošo ģimenes bībeli.

un darbā ziemassvētku zvaigzne vienā jaukā dienā nometa 95% lapu.

laikam jāpaliek pie kaķiem un suņiem un jānopērk kāds glīts mākslīgais augs.
  • bet saka , ka alvejas jau tik pēc gadiem var lietot. ( tā saka)
    man ir citas:)D

    / ziemassvētku zvaigznes man arī neaug
    • tas ir kā - pēc gadiem? no kura brīža pēc gadiem? un kas piemetās?
  • alveju tu nepārprotami esi pārlējusi, savukārt paparde ir ļoti mitrumprasīgs augs, viņai vajag uzturēt iespējami vienmērīgu mitrumu podā un smidzināt lapas. bet ziemassvētku zvaigznes met lapas un iet gulēt, tas ir normāli.
    • nevar būt,ka viņu pārlēja jau veikalā? jon pārliešana nav kautkas,kas ar mani varētu gadīties.
      bet tad ok, ja Tu saki,ka tā nav slimība, mēģinās vēlreiz nopirkt.

      kā var uzturēt vienmēŗīgu mitrumu podā? tas šifrējās kā katru dienu mazliet liet?
      • var būt, ka pārlēja veikalā, jo tajos lielajos depo steliņģos jau nemaz nevar katram augam atsevišķu laistīšanas režīmu uzturēt, visi dabū ar šļūteni un punkts. bet alveju nopūdēt var arī ar tavu sporādisko laistīšanu pie neveiksmīgas apstākļu sakritības – lej reti, bet daudz, lej uz saknēm, un podam švaka drenāža (un/vai pods ir plastmasas, augsne ir kūdra utt).
        vienmērīga mitruma uzturēšana ideālā variantā, protams, būtu mazdrusciņ ūdens katru dienu, bet var arī katru otro vai piemēram trešo vai pat ceturto, bet smidzinot lapas. pie laistīšanas režīmiem var pieradināt, tikai laistīšanai jābūt regulārai – ritms ir svarīgāks par ūdens daudzumu.
  • gribeeju to zsv zvaigzni, salasiijos internetus, sapratu, ka man vispirms vismaz bulduru tehnikums jaapabeidz, lai vinju maajaas ieviestu. Atmetu ar roku.
    • cilvēki, ņemiet mājās vienkāršākus augus! :)
      • Jaa!!! man ir taads kaut kaads, kam balti ziedi bishku liidziigi kallam - kaa neaplaistu, taa pljokts lapas nolaizh un tad zinu, ka jaalaista. Idejaalais augs! citaadi man pat kaktusi nokalst. Vai sapuust.
        • Aha - man ir Baltdzīslu eiforbijas un Rhoea - tām līdzīgi - mierīgi pārcieš dažu nedēļu aizmiršanu un tai sekojošu pārpludināšanu jau vairāku gadu garumā.

          Uz augu lapām saliku tās plastmasas mārītes, ko puķu pušķiem bieži vien liek, kad tās sāk birt pa grīdu, značit, augs sāk nolaist lapas un ir jāaplej. :D

          Cimperlīgu augu laikam nobeigtu vienā setā.
    • Vācijā viņu ņem uz ZSv un pēc tam lidina ārā. teorētiski var pārvasarināt, kaut kādā tur tumšā pagrabā, pēc tam spaini virsū un pilnīgs tumsas režīms, tad ziedēšot atkal, bet nu man līdz šim nav izdevies :)
  • man liekas Depo galīgi nav tā vieta, kur augus pirkt allažiņ kaut kā nelāgi beidzas, izņēmums protams ir rasbainieks, kurš uzreiz un uz aci var noteikt traumas :)
    • nez, viss,ko esmu no Depo bāzusi dārzā, man labi audzis
      man dārzā vabše puķes labi aug, bet vot telpaugi nav mans ampluā
      • ā vot, dažreiz augiem esot kkādas prasības arī uz gaisa mitrumu un apgaismojumu telpā kā tādā.. Tā kā varbūt nemaz tā nav Tava vaina - vnk telpas par mitru/sausu, saulainu/ēnainu.
  • es par mākslīgajiem augiem!
    • a kur tādus pērk? es jau saprotu,ka Tu esi citā laika joslā, bet tikuntā, kādas vadlīnijas?
      un kā atputekļo?
      • Hmm... diemžēl nav vispār nekādas pieredzes šai jautājumā. Vnk pašai galīgi nevedas ar telp- un āŗ- augiem, tapēc īpaši ar tiem neņemos.
        Nesen utenī nopirku mākslīgo puķu pušķi (dziezgan smuku), redzēšu, kas ar to notiks.
        Es neesmu arī nekāda čaklā putekļu slaucītāja.

        Ja pamanīšu kādā tirdziņā arī cita veida mākslīgo augu, varbūt arī iegādāšu, nebiju vēl tādos plašumos domājusi...
Powered by Sviesta Ciba