Šugā faiv
 
28.-Okt-2020 09:40 am
Pirmais rajons kur strādāju atbraucot uz Tokiju bija Ebisu. Tā ir samērā klusa un skaista vieta, kur sakuras alejas sadzīvo ar neskaitāmajām dzerambodēm, glaunajām franču ēstuvēm un stikla biroju ēkām.
Ēdamvietu bija tik daudz, ka katru dienu pusdienās gājām citā vietā. Divreiz nedēļā ēst vienā bodē bija slinkuma izpausme un neko tādu mēs neatļāvāmies.
Katrai bodei bija sava iezīme un es pat neatceros visus nosaukumus, jo iesaukas bija piemērotākas.

Piemēram, "pie vectēva", kā to bodi sauca birojā, bija teppanyaki gaļas ēstuve, kur saimnieks, ļoti cienījamos gados vectēvs, viens pats apkalpoja visu zāli. Vienā rokā brangs gaļas nazis, otrā rokā vīna pudele; kā jauns viņš lēkāja no viena galda līdz otram, grieza gaļu, lēja vīnu virsū un itkā pavēlot teica apmeklētājiem kas un kā ir jāēd.

Tad bija "pie Amruta": tipiska indiešu karijbode bez īpašām iezīmēm, bet mūsu indiešu kolēģis Amruts teica, ka tā ir autentiska, un ka labais tonis ir pasūtīt zirņu kariju, jo viņš esot veselīgs.

"Pie meitenes" bija japāņu karija bode, kur šefpavārs bija bodībilderis gados ar maigu valodu un smalkām manierēm. Viņa meita strādāja par viesmīli un kādreiz man ļoti patika, tāpēc gāju ēst kariju katru dienu vismaz pus gada garumā. Beigās izrādījās, ka meita ir precējusies. Vai nevarēja pateikt agrāk?

Pie biroja bija bērnu rotaļu laukums ar sakuras kokiem apkārt un betona kalniņu astoņkāja izskatā. Tam laukumam, laikam, kādreiz bija garlaicīgs nosaukums, apmēram kā "Ebisu 1. kvartāla rotaļu laukums", bet neviens viņu nesauca nekā savādāk kā par astoņkājparku. Tagad, ja skatās gūgles kartēs, tad astoņkājparka nosaukums jau ir oficiāls.

Ebisu katru vasaru ir Ebisu festivāls, kas varētu būt tipisks japāņu vasaras festivāls, bet ar neredzētu dalībnieku sparu. Viss notiek kā Indijas filmās: pa vidu uz platformas vairāki cilvēki sit bungas un dejo pa apli, bet garāmejošie salarīmeņi pamet savas darīšanas un metas dejā iekšā. Kulminācija ir tad, kad visu apkārtnes ielu cilvēki vienojas dejas ritmā, dziedot Ebisu dziesmu: "E-bi, E-bi-su! E-bi, E-bi-su!". Neko tādu nekur citur neesmu redzējis, ja neskaita indiešu filmas, protams.

Nu un, stāstu var pabeigt ar Ebisu spoku stāstu. Apkārtnē atrodas divi debesskrāpji, savādā kārtā ar vienādiem nosaukumiem. Viens no viņiem ir uzbūvēts starp vecām kapsētām un vietējo vidū ir baumas, ka visi lielie uzņēmumi, kuriem ir nelaime tur ierīkot savu biroju, drīz vien bankrotē. Baumas var palikt baumas, bet mūsu klients, viena pasaulē pazīstama japāņu firma, tur pārvācās ar savu biroju. Viņiem ļoti ātri sākās finanšu problēmas un, joki paliek joki, viņi no turienes izvācās uz citām telpām. Bizness atkal iebrauca sliedēs un problēmu vairs nebija. Kas līdzīgs notika ar slavenu ķīniešu virtuves restorānu, kuru apmeklēja slavenības un tā: pēc kāda laika viņš aizvērās ciet un neviens telpās iekšā neiebrauca. Kā ir tagad nemāku pateikt, bet gan jau ka tukšs viņš nestāv.
Comments 
28.-Okt-2020 03:27 am
Man ir video no Ebisu svētkiem! Mēs par tiem neko nezinājām, mierīgi gājām vakariņās un tad pēkšņi vienas šķērsielas krustojumā postaments, kur ik pa pāris minūtēm mainās bungotāji un apkārt tam ritulī dejo cilvēki.
28.-Okt-2020 04:16 am
Bahama mama :D
Bet šis, liekas, ir Ninģōčō, lai arī nosaukums ir Ebisu festivāls (Ebisu ir viens no sintoistu dieviem). Pašā ebisu bija tas pats, bet ar nesamērojami lielāku magnitūdu.
Re, atradu video, kuru pats filmēju: https://www.youtube.com/watch?v=PVI_yKlBNFs
28.-Okt-2020 04:22 am
Oho!
Tavs video ir daudz iespaidīgāks!

28.-Okt-2020 04:25 am
Man liekas, ka diezgan labi ataino to Ebisu atmosfēru!
28.-Okt-2020 04:32 am
..bet es esmu diezgan droša, ka mēs tiešām bijām tanī rajonā. Tā tak sauc metro staciju?
28.-Okt-2020 04:34 am
atceros, ka netālu no metro izejas bija liels karaoke bārs un līdz mūsu, cik tur stāvu, viesnīcai bija kādi 500 metri.
28.-Okt-2020 04:44 am
Padomāju ka Ningyocho, jo uz ēkām video rakstīts "Ningyocho filiāls", kas ir diezgan labs vietas indikators.
Kā sauca viesnīcu?
28.-Okt-2020 04:54 am
neatceros:(
Bija kaut kas tads, kur sagaida ar baltiem cimdiem un iekšā kristāla lustras, bet viss drusku pēc naftalīna. Mums tas bija atvaļinājuma beigas, pēc kapelēšanas kalnos un visiem pārbraucieniem gribējās ar zvaigznītēm, bet dabūjām augstprātību.
Pavisam blakus bija viadukts, apmēram 50 metrus tālāk veikals, kur tirgoja altārus.
28.-Okt-2020 05:03 am
Izklausās pēc ebisu, jo tur ir vairāki viadukti un vismaz viena zvaigžņota, naftalīnīga viesnīca, altāru veikalu gan neatceros. Vai varētu būt tā, ka video ir no ningyocho, bet viesnīca bija ebisu? :)
28.-Okt-2020 05:05 am
iespējams:) Līdz tam svētku mutulim gājam kādas 7-10 minūtes.
28.-Okt-2020 04:49 am
Re ku ir tā vieta: https://goo.gl/maps/UB2KpadeA86YjNwE9
Sobas bode labajā pusē jau ir izbijusi, bet ēka pa kreisi ir viens vienā kā redzams video.
28.-Okt-2020 04:57 am
nē, neatpazīstu.
28.-Okt-2020 10:11 am
Ak, cik labs apraksts!:)
28.-Okt-2020 06:18 pm
Anonymous
izlasīju kā Eibisu.
This page was loaded Apr 25. 2024, 8:05 am GMT.