Šugā faiv
 
31.-Maijs-2017 12:47 am
Kolēģim riebjas angļu valoda, jo skolas laikā tā tika mācīta diezgan pretīgā veidā ar kailu iegaumēšanu bez jēgas saprašanas.
Pagajušnedēļ bija nodaļas saiets jakitori bodē un kolēģis biškiņ pāršāva pār strīpu ar sakē daudzumu. Jau ejot uz vilciena pusi citiem pēkšņi vienpadsmitos vakarā uzradās kaut kādas darīšanas pilsētas centrā, slima tante, cita metro līnija un kas vēl ne, tāpēc kolēģi, kurš nespēja noturēties uz kājām, bija jāved mājās man.
Viss notika bez īpašiem starpgadījumiem, vienīgais ka uz kājām viņš neturējās, tāpēc visu laiku turēja mani zem rokas. Vilcienā braucot apkārtējiem skaļi stāstīja ka mēs ar viņu esam mīlnieki un ka es esot ļoti foršs, vienai kundzei pat piedāvāja ar mani apprecēties. Atstāju kolēģi vilcienā kurš brauca pa taisno uz viņa staciju, atvadījos, pretī dabūju "olrait, plīz" angļu valodā un devos sava vilciena virzienā. Pa ceļam mazliet aprunājos ar jauko kundzīti, ar kuru kolēģis mani centās salaulāt.
Pēc nedēļas uzrakstīju viņam apjautāties vai tika līdz mājām vienā gabalā un pretī dabūju atbildi labā angļu valodā, kura vņam riebjas, ar garu atvainošanos un arī tā fakta konstatāciju, ka viņš neko neatceroties un tāpēc nezinot kurš viņu aizveda līdz mājām. Jā, dažreiz amnēzija ir vērtīga, vismaz nav pārāk liels kauns.
Comments 
31.-Maijs-2017 07:37 am
ja ir kads noradijums, ko darit tokyo pa dienu un ipasi vakaraa, priecasos dzirdet! ierodos riit, uzturos 2 dienas. Kyoto sapratu, ka istie turisma objekti ir taa paarbaazti ar cilvekiem (kas interesanti - tiesi pasiem japanjiem) ka zaudee jebkadu pievilcibu
31.-Maijs-2017 07:48 am
Tagad gan vairāk ir ķīniešu tūristu būms, bet lietas būtību tas nemaina. Jebkurā gadījumā, pa tūrisma objektiem vislabāk ir staigāt darbadienās, kad normāliem japāņiem uz to nav laika, ir jāstrādā.

Tokijā pa dienu būs apmācies, bet no rīta iesaku aiziet līdz Meidži templim, aizbraucot līdz Haradžuku stacijai un no turienes pa mežaparku pa grunts ceļu līdz templim. Ārkārtīgi atmosfēriska un ar pozitīvismu uzlādējoša vieta. No Haradžuku uz otru pusi ir Takešita dōri - briesmīgi piebāzta ar cilvēkiem, bet ir tā vērta. Tā ir tā Haradžuku fašon dzimšanas vieta, jocīga, bet laba. Viņai paralēli iet ar visā pasaulē zināmiem brendveikaliem piebāzta Omotesando iela, kas ir smuka, bet nekas īpaši skatīšanās vērts.

Dienas otrajā pusē varu ieteikt aizbraukt līdz Asakusa sākumā, tur pastaigāt apkārt templim, diezgan kolorīta vieta, arī uz Azubabashi tiltu - vēl pāris vecās Edo diezgan tipiski, bet interesanti skati. Pie tempļa ir tūristiem domāta tirdzniecības vieta, bet tur ir diezgan daudz "netūristisku" lietu - piemēram, sāļie edo cepumi (senbei), kurus turpat vien gatavo. Ja aiziet tālāk, pa kreisi no tempļa, viarāk tādos normāliem cilvēkiem domātos rajonos, tad tur ir parasts aziātisks vecpilsētas kolorīts, diezgan pajauki.

Tas tā stereotīpiski, bet ir apmeklēšanas vērts vienalga.

Vakarā ir divas vietas, kuras ir must: Shibuya stacijas hachiko izejas milzīgais krustojums, kas ir skats pats pa sevi. Tur vēl ir stārbakss ar logiem virs krustojuma - var vienkārši sēdēt un vērot. Arī briesmīgi stereotīpiski, bet ar labu iemeslu. Man pašam patīk, lai arī neesmu tūrists.

Otra vieta ir Roppongi stacijas Mori tower skatāmlaukums, pašā augšā. Tur vēl ir mākslas muzejs, tāpēc ir labāk atnākt kad ir tumšs, bet vēl nav vēls. Tā ap sešiem vai septiņiem.

Tas tā plāns vienai vai divai dienām un nepārkāj pat desmitdaļu no visa, bet ir diezgan labs.

Kurā rajonā būs viesnīca? Ap rajonu varēšu ieteikt vēl ko labu.
31.-Maijs-2017 02:02 pm
paldies liels !!! a varbuut vini ir kiniesi, kas lai to zin. man tikko telefons no somas kabatas pazudis, esmu sokaa ! nu, varbut izkritis, bet nakamaaas dienas dzivosu pazemigi (telefons loti palidzeja orienteties at karteem in www)
31.-Maijs-2017 02:32 pm
Ha atceries kur tālrunis varētu būt izkritīs, ir vērts griezties vietējā policijas iecirknī vai vilcienu stacijā. Parasti visas atrastās mantas ir tur.
31.-Maijs-2017 09:55 am
awwwww :D kolēģis izklausās dikti mīlīgs :D
31.-Maijs-2017 06:45 pm
Jā, bet parasti es no tādiem cilvēkiem turos pa gabalu, jo nu, nekad neko nevar zināt.
This page was loaded Maijs 18. 2024, 10:57 pm GMT.