Šugā faiv
Replying To 
31.-Maijs-2017 07:48 am
Tagad gan vairāk ir ķīniešu tūristu būms, bet lietas būtību tas nemaina. Jebkurā gadījumā, pa tūrisma objektiem vislabāk ir staigāt darbadienās, kad normāliem japāņiem uz to nav laika, ir jāstrādā.

Tokijā pa dienu būs apmācies, bet no rīta iesaku aiziet līdz Meidži templim, aizbraucot līdz Haradžuku stacijai un no turienes pa mežaparku pa grunts ceļu līdz templim. Ārkārtīgi atmosfēriska un ar pozitīvismu uzlādējoša vieta. No Haradžuku uz otru pusi ir Takešita dōri - briesmīgi piebāzta ar cilvēkiem, bet ir tā vērta. Tā ir tā Haradžuku fašon dzimšanas vieta, jocīga, bet laba. Viņai paralēli iet ar visā pasaulē zināmiem brendveikaliem piebāzta Omotesando iela, kas ir smuka, bet nekas īpaši skatīšanās vērts.

Dienas otrajā pusē varu ieteikt aizbraukt līdz Asakusa sākumā, tur pastaigāt apkārt templim, diezgan kolorīta vieta, arī uz Azubabashi tiltu - vēl pāris vecās Edo diezgan tipiski, bet interesanti skati. Pie tempļa ir tūristiem domāta tirdzniecības vieta, bet tur ir diezgan daudz "netūristisku" lietu - piemēram, sāļie edo cepumi (senbei), kurus turpat vien gatavo. Ja aiziet tālāk, pa kreisi no tempļa, viarāk tādos normāliem cilvēkiem domātos rajonos, tad tur ir parasts aziātisks vecpilsētas kolorīts, diezgan pajauki.

Tas tā stereotīpiski, bet ir apmeklēšanas vērts vienalga.

Vakarā ir divas vietas, kuras ir must: Shibuya stacijas hachiko izejas milzīgais krustojums, kas ir skats pats pa sevi. Tur vēl ir stārbakss ar logiem virs krustojuma - var vienkārši sēdēt un vērot. Arī briesmīgi stereotīpiski, bet ar labu iemeslu. Man pašam patīk, lai arī neesmu tūrists.

Otra vieta ir Roppongi stacijas Mori tower skatāmlaukums, pašā augšā. Tur vēl ir mākslas muzejs, tāpēc ir labāk atnākt kad ir tumšs, bet vēl nav vēls. Tā ap sešiem vai septiņiem.

Tas tā plāns vienai vai divai dienām un nepārkāj pat desmitdaļu no visa, bet ir diezgan labs.

Kurā rajonā būs viesnīca? Ap rajonu varēšu ieteikt vēl ko labu.
Reply Form 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Jun 10. 2024, 1:32 am GMT.