gandrīz noklusēts

« previous entry | next entry »
7.. Sep, 2008 | 21:01

Paturot prātā šo, sekojošais no diena.lv ņemtais ziņojums sāk iegūt vēl baisākus apmērus.
Gaidam rītdienu?

"Krievijas teritorijā Igaunijas robežas tuvumā ir koncentrēts ievērojams militārais kontingents, kura daļa atrodas pastāvīgā kaujas gatavībā, atsaucoties uz Igaunijas Aizsardzības spēku rezerves apakšpulkvedi Leo Kunnasu, ceturtdien ziņoja nedēļas izdevums Eesti Ekspress. No apakšvienībām, kas atrodas kaujas gatavībā, Pleskavas gaisa desanta divīzijā ir nokomplektēti divi pulki ar sešiem desanta un gaisa uzbrukuma bataljoniem. Krievijas militāro spēku sastāvā Ļeņingradas kara apgabalā ir iznīcinātāju, triecienuzbrukuma un bombardēšanas aviācija, turklāt visu diennakti kaujas dežūras notiek gaisa novērošanas un pretgaisa aizsardzības apakšvienībās, kas nozīmē pastāvīgu kaujas gatavību gaisa spēkos. Igaunijai tuvākā apakšvienība atrodas dažu minūšu lidojuma attālumā Šmuravjovas ciemā."

Jā, starp citu, vai to ir ziņojis vēl kāds masu medijs?
Tags:

links | drain the blood | Add to Memories


Comments {10}

almighty_j

* * *

from: [info]almighty_j
date: 7.. Sep, 2008 - 22:23
links

Tev es noteikti nestāstīju - viņdien šādās tādas darīšanās šiverējos pārsimt metru tuvumā no Rīgas lidostas. Skrejceļa, precīzāk. Kad tie lielie kuņģi (t.s. pasažieru lidenes) ceļas gaisā, skaņa ir ārkārtīgi iespaidīga. Un skaļa. Un te pēkšņi dzirdams ir troksnis, kas vairākas reizes pārsniedz to, ko rada boeingveidīgie lopi un galīgi neizklausās tā, 'kā vajadzētu'.. Tad, fantastiskā ātrumā, ar kuru salīdzinājumā pasažieru lidenes šķiet līdzīgas gliemežiem, dažu desmitu metru augstumā aizšaujas divas pelēkas šautras - NATO iznīcinātāji... Awesome skats.

Morāle: Jampampiņi var darīt, ko vien grib. Bet, ja sāks pārkāpt mūsu gaisa telpu, šie smukie, pelēkie vanagi viņus ātri izmācīs... THAT's the point, iestājoties NATO... :))

Atbildēt | Diskusija


morphine

* * *

from: [info]morphine
date: 7.. Sep, 2008 - 22:37
links

Un Tu pats tagad noticēji tam, ko pateici??
Vienīgais, ko mēs iegūstam, iestājoties NATO ir tas, ka mūsu teritorijā atrodas viņu kara tehnika UN mūsu džeki tiek sūtīti nomirt uz pasaules karstajiem punktiem. Tu tiešām gaidi, ka tie NATO mudaki mūs aizstāvēs (viens Lielais Brālis nomainīts pret citu)? Un arī ja aizstāv - the point, my friend, is that - mēs dzīvojam pa vidu starp diviem (trim. vairāk?) milzīgiem agresoriem, un ja mēs gadīsimies kaut kam pa vidu, tad lai dievs nogrābstās!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


almighty_j

* * *

from: [info]almighty_j
date: 7.. Sep, 2008 - 22:44
links

Jā, tā būtībā ir vienīgā problēma - ja karadarbība notiek, tad attiecīgi Baltijas valstu teritorijā, līdz ar to arī sekas. Taču, ja neesi sekojusi ziņām, it īpaši sākotnējā laikaposmā, kad Šauļos uz maiņām sāka patrulēt dažādu NATO valstu gaisa spēku iznīcinātājlidmašīnas, mēģināts pārbaudīt to modrību un reaģētspēju ir vairākkārt - putniņi ir klāt ātrāk par ātro palīdzību. 15 minūtēs. :) Tie štrunti arī ar pilnu bruņojumu lido sasodīti ātri.

P.S. Man viens radagabals ir relatīvi augsta amatpersona NATO LV struktūrās, un viņa vārdiem var ticēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fuckyuu

* * *

from: [info]fuckyuu
date: 8.. Sep, 2008 - 06:44
links

Es jau nevēlos būt pesimists, bet..

1)Eiropas NATO dalībvalstis ir pārāk ļoti pieradušas pie Krievijas dabasgāzes un naftas, lai vēlētos ar Krieviju salekties. Jo enerģētikas alternatīvas Eiropai nav.

2)USA militārā kapacitāte ir pilnīgā dirsā, pateicoties ģēnijam, viņu prezidentam. Ja var ticēt pentagonam, viņi pat Irānu nevarētu uzvarēt, kur nu vēl Krieviju.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fuckyuu

* * *

from: [info]fuckyuu
date: 8.. Sep, 2008 - 07:54
links

aaa, turklāt, piemirsu piebilst.

pirms kāda laika skatījos netā video no Krievijas tv pārraides, kur ar raidījuma vadītāju sarunājās kaut kāds vecis no, cik sapratu, Krievijas ārpolitikas kaut kādas stratēģijas plānotāju brigādes.

Pēc viņa vārdiem spriežot, Krievijas vēlas valsti paplašināt savas civilizācijas robežās. Jebšu, iekļaut sevī Baltkrieviju, Austrumukrainu, Gruzijas ziemeļus un vidusāziju. Par Baltiju, savukārt, viņš teica, ka Baltija neesot Krievijas tiešo interešu lokā, jo Baltijas valstis jau ir pārāk atšķirīgas no pārējām nosauktajām, zo, Baltijas iekļaušana radītu tikai draudus federācijas vienotībai un būtu jāpieliek milzu pūles, lai viņas noturētu iekš Krievijas. Kas ir labi.

Sliktā ziņa. Uz jautājumu par to, vai Krievijai neko nenozīmē juridiskais pamatojums piemēram Ukrainas neatkarībai un nedalāmībai, džeks atbildēja, ka nē, nenozīmē gan, jo esošais pasaules juridiskais modelis tāpat esot novecojis, tamdēļ jāgrābj, ko var, pirms tiek radīts jauns. Un tāpat darīšot citas lielvalstis. [nevaru nepiekrist]

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


almighty_j

* * *

from: [info]almighty_j
date: 8.. Sep, 2008 - 08:59
links

A Tu nesatraucies.. tādi plānprātiņi RU valdošajā mafijā ir cik uziet. Drīzāk vajadzētu satraukties, ka būs par maz trakokreklu...

Atbildēt | Iepriekšējais


almighty_j

* * *

from: [info]almighty_j
date: 8.. Sep, 2008 - 08:58
links

Es jau nevēlos būt optimists (tiešām, tiešāmtiešām), bet

1) šajā gadījumā viss nav tik vienkārši. NATO dalībvalstis saista kopējais līgums, kurā skaidri un gaiši ir pateikts, ka uzbrukums kādai no šī bloka valstīm ir uzskatāms par uzbrukumu visai savienībai un to vienkārši nav iespējams ignorēt vai atrunāties. Te nevajag vilkt kaut kādas paralēles ar notikumiem Kaukāzā.

2) USA militārā kapacitāte nav NATO militārā kapacitāte un atsaucoties vēlreiz uz to pašu augsto amatpersonu, ir tādi ātrās reaģēšanas spēki, kas konkrētajā konflikta zonā būs ātrāk, nekā Tu paspēsi nošķaudīties..

Vilkt paralēles ir, labākajā gadījumā, nekorekti..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


morphine

* * *

from: [info]morphine
date: 8.. Sep, 2008 - 19:04
links

Piedod, protams, bet man tomēr liekas, ka Tu mazliet par daudz uzticies NATO - ar visu to, ko Tu zini par globalizāciju, tas liekas neloģiski.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fuckyuu

* * *

from: [info]fuckyuu
date: 8.. Sep, 2008 - 20:39
links

pievienojos.

un piebilstu, ka:
1)es NETICU, ka tuvākajos 15mit gados krievija varētu uzbrukt baltijai

2)ja nu tas notiktu [trīsreiz nospļaujos], es NETICU, ka NATO darītu kaut ko militāru, lai šādu rīcību nosodītu.

Atbildēt | Iepriekšējais


almighty_j

* * *

from: [info]almighty_j
date: 9.. Sep, 2008 - 08:31
links

Un es, taisni otrādi, gribētu teikt, ka ir jau labi zināt par konspiratīvo, publiskajām acīm oficiāli slēpto pusi, taču nevajadzētu ļaut šīm lietām pilnībā aizmiglot veselo saprātu.
Un šī situācija ar mūsu drošības vairogu ir tieši tāda. Vakar Kultūras Dienā (12 lpp.), starp citu, par šo tēmu bija izcils raksts, kurā ļoti skaidri ir pateiktas pamatdomas. a)pirmkārt, mums pašiem jārūpējas par savu drošību, investējot tajā. nav gluži tā, ka mēs drīkstam sēdēt rokas klēpī salikuši b)balstoties uz šī principa, mēs esam NATO un 'bakstīšanās' ap 5.paragrāfu briesmu gadījumā būtu kaut kas, kam būtu graujošas sekas.

Citiem vārdiem sakot, man dikti gribētos, ka Vita neapmaldās visās teorijās, sazvērestībās un spējā orientēties reālajā pasaulē. We're walking on a thin line here...

Atbildēt | Iepriekšējais