Jul. 31st, 2012 @ 09:33 pm (no subject)
Mums tagad ir baigā štelle laukos. Mūsu ciematā pēkšņi saviesušās čūskas. :( Tēvs pats vienā rītā redzējis gan zalkti (tas jau nebūtu nekas), bet vēlāk arī kaut kādu brūnganu čūsku. :( Tā nu mani grandiozie plāni par gulēšanu zem ābeles kaut kā pačabējuši, kaut kā negribas pamostoties redzēt, ka blakus omulīgi saritinājies kāds bezkājains, glumš radījums. Diez, ir kādas iespējas tikt no tām vaļā? Un es jau te nedzīvoju kaut kādos dziļajos laukos - ciemats pārsimts metrus no lielas šosejas.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]nxn
Date: July 31st, 2012 - 09:41 pm
(Permanent Link)
varbūt glodeni, ja brūngana? nav čūska, nevajag baidīties :)
From:[info]divi_g
Date: July 31st, 2012 - 09:47 pm
(Permanent Link)
Meliorācija? :-) Man domāt, ka visiem tiem rāpuļiem patīk mitrums. Toties nepatīk vibrācija, mok var pāļu dzinēju lietot :-)
From:[info]sursurs
Date: July 31st, 2012 - 09:54 pm
(Permanent Link)
čūskas nav glumas, bet foršas, siltas un sausas. Vrbūt par odzi (esot raiba) nesajūsminātos, bet zalkši ir vnk mīļi. Arī var nebūt melni/pelēki. Jāskatās - ja ir zeltenas/zaļas utt "ausis" - značit zalktis -> nav jābaidās :)
[User Picture Icon]
From:[info]bax55hqy8dlb
Date: July 31st, 2012 - 11:06 pm
(Permanent Link)
Latvijā tak nav indīgu čūsku.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: August 1st, 2012 - 01:08 am
(Permanent Link)
odze. mirstība LV bez med-palīdzības 2% gadījumos. bioloģijā gan skaitās, ka tas, kas notiek mazāk kā 10% gadījumu - neeksistē.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: August 1st, 2012 - 01:17 am
(Permanent Link)
ja ir brūns ar ko gaišāku. nu tāda paraiba, tad var būt odze. tādā krāsā mums LV viņa ir samērā bieža parādība.

kā jau minēja arī mazā ķirzaciņa - glodenīte ir brūngana.

brūngana ir arī gludenā čūska, bet tā mums LV ir tik reta, ka diez vai uzrastos kādā apdzīvotā vietā (LV šij čūskai ir zināmas tikai trīs atradnes un visas ir cilvēka neapdzīvotas).

un čūskas nav glumas! aptausti kādu un pēc tam neizplati vairs dumjus mītus. drīkst atbraukt pat pie manis ciemos - iedošu savu čūskulēnu paturēt rokās. viņš gan nav radināts pie rokām, bet, kad tīrot terāriju ir vajadzējis šamo aiztikt, nav pat mēģinājis kost.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: August 1st, 2012 - 01:37 pm
(Permanent Link)
Un Tev nekad nav bijis no čūskām bail?
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: August 1st, 2012 - 04:30 pm
(Permanent Link)
man viņas vienmēr ir patikušas. vienreiz man bija neliels izbīlis no odzes, kad šamā iešņācās kādus 30 cm no manas rokas (biju aizrāvies, lasot čaulas un nepamanīju lopiņu, bet zvērēns bija iemidzis saulītē; domāju, ka arī lopiņš sabijās pamodies ieraudzīdams mani). otra nepatīkamā situācija bija, kad es vispār nesapratu, ko darīt. biju aizgājis apsriesties ar vienu herpetologu, bet šams savus lopus tad apkopa. ij melnā mamba nebija paklausīga un nevis nokļuva traukā, kurā lopiņam būtu jāpagaida, kamēr terārijs tiek iztīrīts, bet uz grīdas. telpa neliela, es tikko ienācis pa durvīm, redzu, kas notika un kas par čūsku ij nesaprotu - palikt mierā stāvot vai lekt pa durvīm ārā un aizcirst tās ciet. izvēlējos variantu mierīgi pastāvēt (melnā mamba ir viena no visindīgākajām Āfrikas čūskām; pēc kodiena nāve nav ilgi jāgaida, turklāt lopiņš ar pariebīgu raksturu). visādi citādi čūskiņas ir uķi-puķi-radījumi. viņām ir tik ideāla ķermeņa forma - tāds skaistums! nekādu lieku, tizlu ķermeņa izbīdījumu - ekstremitāšu.