Apr. 7th, 2021 @ 08:40 am (no subject)
Tags:

Savas gaitas mūzikas skolā es uzsāku nejauši - mani brāļi tajā jau mācījās un reiz mammai tur bija kaut kādas darīšanas un viņa paņēma mani līdz. Mamma gaitenī sāka runāt ar kādu ļoti skaistu, jaunu un moderni ģērbušos mūzikas skolotāju, kura pievērsās man un gribēja noskaidrot manas muzikālās dotības. Neievērojot mammas biklos protestus, viņa paņēma mani pie rokas un ieveda kādā kabinetā, kur atradās klavieres. Viņa palūdza man kaut ko padziedāt, ko es arī izdarīju. Dzirdētais viņu ļoti apmierināja un viņa labprāt gribēja, lai es nāku mācīties pie viņas.

Un tā nu noteiktajā oficiālo iestājeksāmenu dienā es biju klāt un kopā ar citiem bērniem un viņu vecākiem drūzmējos gaitenī pie kabineta, kurā atradās uzņemšanas komisija. Pienāca mana kārta un es iegāju kabinetā.

Pie klavierēm sēdēja kāda mūzikas skolotāja, kura mani laipni uzrunāja.
-Kā Tevi, Alisīt, sauc? - viņa man jautāja.
-Alise, - es atbildēju. Tālāk viņa man palūdza nodziedāt tās skaņas, kuras viņa spēlē uz klavierēm, kaut ko paplaukšķināt un kaut ko nodziedāt. Nekas no tā nebija man nekas sarežģīts. Kad izgāju no kabineta, man pajautāja, kā man gāja. Uz ko es pacēlu uz augšu īkšķi un parādīju žestu, kas nozīmēja "Pa pirmo" (jāpiezīmē, ka agrā bērnībā es biju samērā augstās domās par sevi).

Principā jau īpaši melots nebija, jo man patiešām iestājeksāmenā bija gājis labi un man piedāvāja mācīties vijoles klasē, taču es gribēju mācīties pie brīnumdaiļās klavierskolotājas, kas arī notika.

Un tā sākās manas gaitas mūzikas skolā. Tā bija sena divstāvu ēka ar baltu apmetumu un apaļām metāla krāsnīm katrā kabinetā. Pirmajā stāvā pa kriesi atradās divas klases, kurās mācīja pūtējus, gaiteņa galā atradās manas skolotājas klase, tai blakus - vēl kādas klavierskolotājas klase, bet tai blakus - garderobe, kurā mēdza tusēties tie bērni, kuri jau bija ieradušies no skolas un gaidīja savas stundas sākumu. Labajā pusē atradās mana brāļa akordeona skolotājas kabients, vēl kāds kabinets (šobrīd neatceros, kas tur īsti mācīja), gaiteņa galā bija labākās solfedžo skolotājas - vēlāk - arī kokles skolotājas) kabinets, bet tam blakus - aktu zāle. Otrajā stāvā bija vairāki kabineti, kuros notika solfedžo vai mūzikas literatūras stundas, bet šeit kabinetu izkārtojumu es atceros sliktāk, jo šajā stāvā man bija mazāk nodarību.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]lietuveens
Date: April 7th, 2021 - 09:22 am
(Permanent Link)
Kā Tevi, Alisīt, sauc?
-Alise

[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: April 7th, 2021 - 09:31 am
(Permanent Link)
Tieši tā bija. :D
[User Picture Icon]
From:[info]lietuveens
Date: April 7th, 2021 - 09:38 am
(Permanent Link)
ok :D
[User Picture Icon]
From:[info]kisswithafist
Date: April 7th, 2021 - 09:56 am
(Permanent Link)
Tev patika? Es klavieres gribēju ar cirvi sacirst :D
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: April 7th, 2021 - 10:11 am
(Permanent Link)
Laikam ne pārāk, es biju samērā slinka. Bet nebija arī tā, ka riebās, man vecāki ar koku klāt nestāvēja un nelika mācīties. Cik pati mācījos, tik bija. Semestra laikā man skolotāja burtnīcā lika milzīgus divniekus, savukārt eksāmenos man parasti gāja samērā labi.
[User Picture Icon]
From:[info]kisswithafist
Date: April 7th, 2021 - 11:18 am
(Permanent Link)
Man arī nepatika trenēties. Reizēm vēl joprojām mūzicene sapņos rādās, diezgan regulāri :D
[User Picture Icon]
From:[info]shelly
Date: April 7th, 2021 - 10:16 am

(Permanent Link)
Forši! Raksti tālāk, ļoti interesanti :)
[User Picture Icon]
From:[info]savanna
Date: April 7th, 2021 - 06:44 pm
(Permanent Link)
Tevis rakstīto ir tik viegli iztēloties. Sajūta, ka pati tur būtu bijusi.