Sep. 8th, 2017 @ 10:32 am (no subject)
Kā īsti ar tiem brīvības atņemšanas sodiem nosacīti - vai tām personām vēl kaut kas ir jādara - izņemot to, ka jāuzvedas godīgi? Es te aizdomājos par to, ka čuvaks, kas izdara kaut ko traku, dabū nosacīti četrus gadus - it kā traks sods - vai, vai. Bet tajā pašā laikā kāds nabaga bedalaga no Nīderlandes ieved gramu marihuānas un dabū naudas sodu - teiksim - kādas 10 min. mēnešalgas vai arī piespiedu darbu 150 stundas.

Un kurš tad no šiem faktisi dabū izjust savas rīcības negatīvās sekas?
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: September 8th, 2017 - 11:09 am
(Permanent Link)
Nupat nesen bija latviešu filma par nosacīti sodītu čali. Viņš galu galā nonāca cietumā tāpēc, ka nosacītā soda laikā bija braucis autobusā bez biļetes un viņam viens bija nozadzis pasi.
[User Picture Icon]
From:[info]telefontubbie
Date: September 8th, 2017 - 11:23 am
(Permanent Link)
Sodāmība paliek sodāmība,to jau nevar ņemt un tā vienkārši izdzēst, jo pēc tam nevar ieņemt visādus amatus utt. Jādomā ir pirms darīt sūdiņus,priekš kam jāved pāri robežai tas grams, ja nav brīv?
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: September 8th, 2017 - 11:45 am
(Permanent Link)
Tas, protams, par to nav runas. Man drīzāk jautājums radās par to, vai tas, kas ved krietni vien vairāk (acīmredzami - realizācija), dabū brīvības atņemšanu nosacīti uz 4 gadiem. Bet tas pirmais - naudas sodu. Vai faktiski nesanāk, ka tas, kas noziedzies mazāk, beigās pa ādu dabū vairāk?
From:[info]fedrs
Date: September 8th, 2017 - 12:30 pm
(Permanent Link)
Virs zemes nav taisnības, dūrei tik spēks
[User Picture Icon]
From:[info]telefontubbie
Date: September 8th, 2017 - 12:47 pm
(Permanent Link)
Juridiskie līkloči Latvijā ir neizdibināmi. Tajā likumā ir konkrēti minētas zaļās lapas vai vielas kā tādas, nešķirojot vai tā ir ziloņu iemidzināšanas droga (smagākā?) vai zaļās lapas? Ja nav šķirots, tad ar to ziloņu drogu var arī vienkārši kādu ļaunprātīgi noindēt, nevis papriecāties.
Likumus grozīt ļoti sarežģīts process,lai būtu kaut kā taisnīgāk.