Jan. 11th, 2017 @ 11:21 am (no subject)
Pirmdien bija paredzēts šī gada pirmais randiņš, tāpēc man pēc darba bija brīvs laiks aiziet uz grāmatnīcu un nopirkt tādu grāmatu kā "Kā uzvarēt jebkuru atkarību? "
Sāku lasīt un - jā, ir laba. Vēl tikai pats sākums, bet pavisam cits skatu punkts. Sākotnējā doma ir tāda, ka cilvēkiem ir atkarības tāpēc, ka viņiem dzīvē ir tukšums, kuru viņi aizpilda ar šīm atkarībām. Lai tiktu vaļā no atkarības, ir jāpievēršas sev un jāizloba, kuras ir tās lietas, kuru dēļ ir entuziasms mainīt dzīvi. Un tad atteikšanās no atkarībām notiks it kā pati no sevis, jo tām vienkārši vairs neatliks tik daudz laika.
Domāju, domāju un - jā, piekrītu.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]fleur
Date: January 11th, 2017 - 01:19 pm
(Permanent Link)
Jā, tas nav tik vienkārši. manuprāt.
From:[info]divi_g
Date: January 11th, 2017 - 02:03 pm
(Permanent Link)
Jā un nē, imho. Jo ir jau arī bioķīmiskā komponente. Varbūt tas ir atkarīgs no konkrētās atkarības, piemēram, smēķēšanā tā varētu būt vairāk izteikta, attiecīgi psiholoģiskie cēloņi proporcionāli mazāki.
[User Picture Icon]
From:[info]sirdna
Date: January 11th, 2017 - 02:05 pm
(Permanent Link)
randiņš, tas ir kruti. A ko dara randiņos?
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: January 11th, 2017 - 05:33 pm
(Permanent Link)
Mīlīgā gaisotnē iedzer latte un parunājas ar mīļoto cilvēku. :)
From:[info]citronz
Date: January 11th, 2017 - 03:03 pm
(Permanent Link)
Randiņš??
[User Picture Icon]
From:[info]di_wine
Date: January 12th, 2017 - 12:44 am
(Permanent Link)
Kāpēc atkarība ir jāuzvar?
Ja konkrētā darbība sagādā prieku un baudu, kas tur slikts? Mēs tāpat visi esam mirstīgi. Vai kvalitatīva dzīve ir ēst eko šmeko, meditēt un iet gulēt pirms pusnakts, lai nodzīvotu līdz 100 gadiem? Šķiet tik garlaicīgi. Man liekas, ka dzīve ir jābauda un jācenšas darīt to, kas sagādā baudu.
Kaut ko cilvēkus pārāk cenšas ielikt kaut kādās kastēs un mācīt, kā jādzīvo, kaut patiesībā visas atbildes ir cilvēkā pašā.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: January 12th, 2017 - 09:54 am
(Permanent Link)
Tajā grāmatā kā reiz sākumā ir rakstīts par to, ka cilvēkam jāizvērtē, vai viņam no konkrētās atkarības vajag tikt vaļā vai nē. Ja nē, tad lai liekas mierā un dzīvo laimīgs nost. :) Bet es sapratu, ka es tomēr gribu tikt vaļā no savējām.