302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2019-07-25 04:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:blank
Mūzika:Ager Sonus - Mithra: Banished
Entry tags:computers:ai, science:neuroscience

Neuralink pārliecinoši rāda priekšzīmi [1][2] tam, kā jābūvē smadzeņu-datoru interfeisus. Publikācija apraksta tikai agrīnu koncepta demonstratoru ar virkni skaidri iezīmētu tālāku uzlabojumu, bet jau tas vien ir daudz iespaidīgāks par visiem iepriekšējiem lielo projektu gala rezultātiem, kopā ņemtiem (pie tam ar tikai nepilnu 3 gadu ilgu R&D fāzi).

We have built arrays of small and flexible electrode “threads”, with as many as 3,072 electrodes per array distributed across 96 threads. We have also built a neurosurgical robot capable of inserting six threads (192 electrodes) per minute. Each thread can be individually inserted into the brain with micron precision for avoidance of surface vasculature and targeting specific brain regions. The electrode array is packaged into a small implantable device that contains custom chips for low-power on-board amplification and digitization.

Eksperimentā izmantotie elektrodi. A. Lineārā tipa elektrodu masīvi ar 32 kontaktiem, izkārtotiem ik pēc 50 μm. B. Koka veida elektrodu masīvi ar 32 kontaktiem, izvietotiem ik pēc 75 μm. C. Lineārā tipa elektrodu masīvs papildus palielinājumā. D. Divu tipu elektrodu virsmas pārklājumu elektriskās īpašības.
Automatizētā elektrodu izvietošanas sistēma. A. Adatas un turētāja komplekss. B. Koordinātu devējs. C. Apgaismojuma avoti ar vairākiem neatkarīgiem viļņa garumiem. D. Adatas motors. E. Viena no 4 uz adatu fokusētām kamerām. F. Platleņķa kamera ar skatu uz operācijas lauku. G. Steroskopiskās kameras.

[1] https://www.biorxiv.org/content/10.1101/703801v1
[2] https://www.youtube.com/watch?v=r-vbh3t7WVI



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2019-07-25 11:38 (saite)
Būs pieejams un pilnīgi piekrītu, ka tā ir tēma, kur drošības jautājumi ir ne tikai relevanti, bet ļoti relevanti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-07-25 12:14 (saite)
Ņemot vērā, ka jau internets (tā mūsdienu formā) ļauj valdībām un korporācijām iznīcināt cilvēku dzīves dēļ domu noziegumiem un ir kļuvis par globālu propagandas instrumentu, tas par ko iet runa šeit jau ir totāls New World Order/Barave New World šits dēļ tā potenciāla (kaut vai izmantojot kā killswitchu). Mark of the beast. It WILL be abused and no way it can be contained. :bobpage:

"Also it causes all, both small and great, both rich and poor, both free and slave, to be marked on the right hand or the forehead,17so that no one can buy or sell unless he has the mark, that is, the name of the beast or the number of its name."
—Revelation 13:11–18

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2019-07-25 12:25 (saite)
Drošības jautājumi šajā informācijas laikmetā ir konstante un es noteikti necenšos nonivelēt to apjomu vai svarīgumu, bet, tajā pašā laikā, arī neuzskatu, ka tie sastāda pietiekamu iemeslu tam, lai šādu tehnoloģiju nelaistu apgrozībā. Uzskatu, ka ieguvumi un potenciāls šeit visnotaļ līdzsvaro riskus (protams, ar atrunu, ka pēdējie netiek ignorēti).

"Thou hast appeared unto me as a jocund and ruddy God, full of Majesty, a King, a Father in his prime. Thou didst bear the sceptre of the Universe, crowned with the Wheel of Spirit."
—Liber DCCCXII vel ARARITA sub figura DLXX 1:4

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?