gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
1) Jo? Kāpēc pēc aukstā perioda Viduslaikos pasiltināšanās bija pozitīva, bet tagad tikai negatīva?
2) Wtf? Tas izklausās kaut kas no Alex Jones operas. Neko tādu neesmu lasījis pat no visreliģiozākajiem alārmistiem.
Otrkārt, tas ir non sequitur, jo dažu desmitu tūkstošu gadu laikā civilizācija paspēs iznīkt vai aiziet bojā kādā daudz momentānākā katasrofā vairākas reizes. Ja grib saglabāt mesidžu, labāk laikus sākt būvēt megalītus, uz kuriem sarakstīt brīdinājumus mūsu pēctečiem.:)
3) Fanīgi. Tieši hokejnūjas modelis ir visvairāk invalidētais no visiem augsti spekulatīvajiem alārmistu modeļiem. Protams, abas puses te nodarbojas ar spekulācijām, jo kā vispār var modelēt kaut ko tik ''soft'' un švaki prognozējamu kā klimatu tūkstošiem gadu uz priekšu.

Nav konkrētu pierādījumu ir ļoti spekulatīvas ekstrapolācijas, pie tam nav pat īsti definēt cik lielu pienesumus sasilumam sagādā cilvēces darbība proporcijā pret saules, vulkānu u.c. dabisko ietekmi uz klimata izmaiņām. Teiksim, kas notiktu, ja pēkšņi cilvēks no zemes virsas pazustu? Kādas prognozes kaut vai tuvākajiem 100 gadiem un kā tās pamatot?

Klimatgeitas varētu uzskatīt par nenozīmīgām tad, ja man made GW būtu tikai šo atsevišķo zinātnieku rūpals, bet tas ir veselas ģildes vienīgais iztikas avots un tie teksti meilos skaidri parāda, ka notiek diezgan pamatīgs ''collusion'' par labu vienam konkrētam rezultātam, neatkarīgi no datiem. Klimatologu-alārmistu kvazievaņģeliozā uzvedība ievieš apstiprinošas šaubas šajā sakarā.

Tāpat neesmu dzirdējis nekādu konstruktīvu ieteikumu ko tad darīt. ''Labākais'' no tā ir kārtējais nodokļu slogs pilsoņiem (jo ne jau naftas kompānijas maksās par kārtējiem regulējumiem) un subsīdijām privātām kompānijām, kas no darbojas ar saules, vēja etc. enerģiju iegūšanu, kas ir tieši tāda pati lobēšana kā fantas gigantu pasūtīti pētījumi. Beisiklī kārtējais veids kā paņemt nost naudu no citiem cilvēkiem un daudz daudz big gov. regulations. Ne velti ir uz skatāma spēcīga korelācija starp leftwing/rightwing uzskatiem un attieksmi pret GW pats zini kādā virzienā.
Vobšem, kamēr šī nozare būs tik politizēta un fuzzy, tikmēr tā ir dietoloģijas līmenī.


Diskleimers: esmu ar visām četrām par piesārņojuma mazināšanu un alternatīvu enerģiju meklējumiem, jo tā ir laba lieta tā vai tā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?