302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2016-01-05 23:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:awake
Mūzika:Millipede - All My Best Intentions: Recesses
Entry tags:brains, personal, science:papers

Vai varētu būt tā, ka šķietami pašsaprotamās idejas par individuāliem mācību stiliem/pieejām mācību procesam ir tikai kārtējais “neiromīts”? Izrādās, ka tā varētu būt, vai vismaz ka jautājums par šo ideju atbilstību realitātei ir pelnījis padziļinātu izpēti un noskaidrošanu.

Novēroju, ka līdz šī raksta un tā pamatā esošā papīra izlasīšanai šis arī man ir bijis “cached belief” ar implicīti piešķirtu augstu varbūtību, kam tagad vajadzīga pārskatīšana un atjaunošana (jo vairāk tādēļ, ka tas robežojas ar manu lauciņu), tātad literatūras izpēte, tātad papildus laiks, tātad papildus nervi kaut arī nav jau pamata sūdzēties. Pārfrāzējot nemirstīgo Pēci Beisikānu, “kam tad man zinātne, ja vieglas dzīves tīkojas”.

P.S. Ja šis izrādīsies mīts, es prognozēju, ka sabiedrības viedoklis par to mainīsies vēl negribīgāk, kā par “10% izmantoto smadzeņu” vai “loģisko un radošo smadzeņu pusložu” mītiem. Individuālās sniegpārsliņas utt.

P.P.S. Pats papīrs, vēl viens, vēl viens, vēl viens. Šīsnakts lasāmviela.

P.P.P.S. Lasāmviela nav grūta, bet tās ir padaudz. Konspektu un secinājumus uzrakstīšu rīt.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2016-01-06 11:49 (saite)
Tieši tā – no veciem, neapstiprinātiem un/vai pārprastiem, kas demonstrē problēmu ne jau ar zinātni, bet ar vidusmēra informācijas patērētāju. Par vecākiem – jā, zinu un ne tuvu tikai vienus (no otras puses es šeit, protams, nevaru dot konkrētus vārdus, līdz ar to šāds apgalvojums droši vien nebūs sevišķi pārliecinošs).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2016-01-06 16:42 (saite)
Piemērus studijā! Jau zini daudzus, tad būtu jābūt pilnam internetam ar aprakstiem un jautājumiem. Kaut kā neesmu manījis. Laikam tomēr gluži pilnīgi autisti par vecākiem nekļūst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2016-01-06 16:54 (saite)
Personīgi pazīstamu un vārdos nosauktu piemēru nebūs (man neviens nav devis tādas permisijas), bet, runājot pietiekami vispārīgi, vari apvaicāties, piemēram, LW publikai, vai kāds no turienes vecākiem nevēlas padalīties pieredzē.

Kopumā gan nesaprotu, kāds racionālai, evidence-based pieejai (kas ir tas, ko "zinātniska pieeja" nozīmē praksē) ir sakars ar autistiem. Cerams, ka neesi sācis šo jēdzienu izmantot ārpus konkrētas diagnozes nozīmes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2016-01-06 17:59 (saite)
Varbūt noliksim šo pie pārpratumiem, jo šajā tēmā neesmu apgalvojis, ka racionāla, evidence-based pieeja ir kaitīga bērnu audzināšanai. Acīmredzot vecāki, kurus negribi minēt, arī ir no šī lauciņa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2016-01-06 18:03 (saite)
Fair enough. Man arī šis sāk izskatīties pēc pārpratuma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?