302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2015-06-18 19:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:awake
Mūzika:Lahannya - Defiance: Brave New World
Entry tags:computers, computers:ai, images, networks

Deep learning systems can autonomously learn to play video games, they successfully compete with humans in IQ tests, they excel at image and speech recognition, they invent hypotheses and successfully test them, they are curious and potentially capable of efficient self-improvement.

And it turns out they see the world like this. This is eldritch even by my standards.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]doomed
2015-06-19 09:56 (saite)
ir arī otra problēmas puse - ai, kurš metaforiski teiks - "sorry tavs dopamīna summārais līmenis mūža garumā būs labāks, ja tev nebūs nekāda īpaša fun" vienkārši netiks pieņemts.
sausais likums utt. jebkurš alkoholiķis zin, ka tas ko viņš dara ilgtermiņā nav labi, jebkurš smēķētājs zin, ka ilgtermiņā tas nav labi. pamēģini viņiem pieminēt, ka alko un cigaretēm vajadzetu augstāku akcīzes nodokli...

īsāk izsakoties, mūsu 5F "pirks" tikai tādu AI, kurš nodrošina "feel good", un mēs neesam racionāli lielākoties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-06-19 10:12 (saite)
Hence, the study and praxis of rationality, as the methodological ladder towards the understanding the conditions of causality and, through that effort, becoming a closer approximation of a self-moving agency.

Kā jau teicu, AGI tapšanas priekšā mums kā kolektīvam nāksies vismaz pašā elementārākajā līmenī savākties, vismaz tik daudz, lai spētu mazliet samazināt mūsu katastrofāli augsto time-preference.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2015-06-21 11:37 (saite)
Man nācās iegūglēt ''time-preference'' un pēc apraksta es sapratu, ka tieši tu un tādi kā tu ir tie, kas veicina tā augšanu. Cilvēki, kuri nesaprot abstraktas patiesības. Cilvēki, kuriem vienīgā vērtība ir ''lietas'', kuras var radīt ar ''instrumentiem'' un, kuri uzskata, ka vienīgajam cilvēces mērķim jābūt perpetuāla šo lietu/instrumentu attīstīšana.

Tieši šāds maindsets ir hedonisma pamatā. Hence, consumerism, moral relativism, complete disregard towards society vs personal needs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-06-21 13:07 (saite)
Tas par filosofisko materiālismu kā laika preferenci audzējošu faktoru ir nonsenss. Zema laika preference ir ekonomiskas uzvedības paternam atbilstoša rīcība, t.i., lēmumi, kas ietver atteikšanos no viena cepuma šodien, lai ar augstu varbūtību tiktu pie pieciem cepumiem parīt. Tam nav nekāda sakara ar (empīrikā balstīto) tēzi, ka viss līdz šim novērotajā Visumā sastāv no un ir reducējams uz vienu un to pašu nelielo fizikālo bāzi.

Var piekrist, ka konsūmerisms un pārlieku ekstensīvs hedonisms ir domāšanas modusi, kuriem ir raksturīga augsta laika preference, bet šīm parādībām atkal nav nekāda sakara ar augstāk minēto vai ar mani.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?