302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2015-06-09 10:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:awake
Mūzika:Diary Of Dreams - Nekrolog 43: Malice
Entry tags:annoyance-fuel, politics, religion

The more you know. Izrādās, ka eksistē par Rīgas pašvaldības līdzekļiem finansēta Rīgas pilsētas kristīgo lietu padome, kuri šos līdzekļus tērē savu pārstāvēto interešu grupu (t.i., draudžu) interešu lobēšanai Rīgas pašvaldībā, kā arī tam, lai radītu ruporu draudžu vadītāju personīgo aizspriedumu paušanai pašvaldības līmenī.

Tikko sajutos par promili sliktāk par to vien, ka maksāju nodokļus, pateicība pēc piederības par pilsoniskās aktivitātes veicināšanu. Saturiski citāda pateicība [info]ctulhu par informēšanu.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2015-06-09 23:51 (saite)
''Ir dafiga visādu interešu grupu, kuras meiko sensu tikai pašas sev. Tās visas finansē valsts? Nē. Un ja visas nefinansē, tad kāpēc šo vienu finansēt? Cūkas ir vienlīdzīgākas [Orvels]? ''

Jā, piemēram parazīti, kas tērē pusi Eiropas budžeta, lai apmaksātu savu elitāru nērdu hobiju Lielā Hārdona Kolaidera formā. Viņiem dabiski hārdons, pārējiem figa, bet nu puišiem interesanti. Padomātaču par nabaga badā mirstošajiem Etiopijas bērniem.

Ir pilns ar interešu grupām, kuru aizraušanās interesē tikai viņus pašus un kuriem finansiāli palīdz valsts/pašvaldība. Ticīgie ir tikai viena no.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-06-09 23:58 (saite)
Pirmkārt, pirms troļļo (jo nopietni šo repliku es vienkārši nespēju uztvert — "parazīti", "puse Eiropas budžeta", LHC kā piemērs nelietderīgi izlietotiem līdzekļiem), varbūt tomēr pieskati ciparus, lai mums būtu par nanogramu interesantāk? Citādi tas vairs nav pat amizanti, tikai skumīgi, ka Tev tik ļoti jācenšas, lai pievērstu sev uzmanību.

Otrkārt, valsts/pašvaldības finansējums ir viena lieta. Pavisam cita ir ar pašvaldības lēmumu iecelta attiecīgo interešu grupu deleģējoša komiteja, kas sēž pie viena galda ar pašiem likumdevējiem un cenšas izmantot šo ietekmi, lai maksimizētu savu interešu klātbūtni pieņemtajos likumprojektos. Taisnību sakot, man uzreiz nenāk prātā vēl kāds vietēja rakstura piemērs šāda veida un dziļuma lobijam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2015-06-10 00:10 (saite)
Es troļļoju atpakaļ Ctulhu trollingam.

''attiecīgo interešu grupu deleģējoša komiteja''

Tas nav nekas pretlikumīgs un nav pretrunā ar sekulārismu. Pie tam pašvaldība nav likumdevējs ffs. Arī attiecīgai komitejai, kā teikts aprakstā, ir ''konsultatīvs raksturs''. Ja tu būtu pacenties arī izlasīt attiecīgās komitejas funkciju aprakstu, tad tai ir 100% tiesības pastāvēt un tas nav nekāds ''blats'' vai kas tml. Tas ir viens no piemēriem kā tauta realizē savu varu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?