09 June 2015 @ 03:34 pm
 
whoa, man Delfta atsūtīja epastiņu nupat, ka jāizvēlas specialization (pirmajam semestrim? gadam? nevar saprast...), enīvei, izvēles ir šādas:

_Architecture and Dwelling
_Architectural Engineering
_Architecture and Public Building
_Complex projects
_Non-standard and Interactive Architecture (Hyperbody)
_Methods and Analysis
_Heritage and Architecture
_The Architecture of the Interior

labākais ir tas, ka, mazliet parokoties, ir atrodami detalizēti kursa/programmas izklāsti, kur uzskaitīts gan, ko mācīs, gan cik daudz, gan kāds assessment, - ain't that great? izskatās, ka būs daudz jāmācās, bet nu tāpēc jau es tur braucu. es to visu lasu, right, un ir tāda sajūta, ka my eyes are gonna pop out of my head from excitement. piemēram, Hyperbody mācīs ne tikai parametric design by computational tools, bet būs arī fabrication darbnīcas & such like! un viss ir kontekstā, ar background, future questions and renowned professionals in the field delivering it.

tagad tikai jāizvēlas 1st, 2nd & 3d choice, kas būs grūti. dilemma, vai turpināt to pašu virzienu, ko es jau eju, koncentrēties uz to, lai es eventuāli varētu pielietot iegūtās zināšanas Latvijā, vai arī nospļauties uz to visu, un mācīties kaut ko pilnīgi jaunu, tā paplašinot savu redzesloku un prasmes.
 
 
( Post a new comment )
es pats personīgs[info]maigs on June 15th, 2015 - 11:02 am
He hē!
Welcome to my world :)
(Lasi, welcome, to my school;)
Ko tad nu izvēlējies?
(Reply) (Thread) (Link)
pērkons: stirna[info]miglajs on June 15th, 2015 - 11:15 am
nice, man jau bija tāds sneaking suspicion, ka tu arī turpat kaut kur apgrozies.

es vēl prātoju, but I might risk it & go for hyperbody. complex projects otrā izvēle un methods&analysis trešā varbūt. kaut kā tā.

varbūt vari kādu insider info iedot par to, kā ir?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
es pats personīgs[info]maigs on June 15th, 2015 - 01:02 pm
nu, bet tas būs mans personiskais viedoklis tā kā es nezinu, ko tu īsti gribi iemācīties un kādas ir tavas intereses. nu tā kaut kā..
hyperbody var iemācīties interaktīvo, kā programmēt, likt lietām kustēties un reaģēt uz kustību ucc. klasiskās arhitektūras = 0. ja tu to domā izmantot kaut kur nākotnē, vai tev vienkārši patīk datori, go for it. protams, iemācās rhino un grasshoperi lietot ikdienā.
complex projects ir laba studija. Kees Kaan galva (uzskatu, par vienu no labākajiem dutch architektiem) bet šogad bija tas sviests ar viesprofesoriem (Cruz & Ortis), cilvēki nebija baigi apmierināti, jo šie ieradās 1reiz 2 mēnešos kā primadonnas un baigo kritiku sadeva studentiem. šogad būs laikam atelier bowWow (neatceros precīzi), bet nu ir laba studija tā vai tā. M&A būtu mans favorīts no šīs trijotnes. tas ir alternatīvas ceļš, kur iemācīties var daudz par sevi, jo dizaina process ir centrāls, nevis gala rezultāts. ļoti zinoši un nenormāli kruti pasniedzēji.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pērkons: stirna[info]miglajs on June 15th, 2015 - 01:46 pm
super, paldies!
vispār ir tā, ka sustainability ir tas, ko es gribu darīt. es esmu izgājusi passivhaus skolu, pašlaik gribas no citiem lenķiem uz to tēmu paskatīties, un interaktīvā varētu būt one way to go.
es no sākuma sliecos uz M&A, bet tad palasīju ciešāk, un nospriedu, ka izklausās ļoti līdzīgi tam, ko es jau darīju Mančesterā bakalaura pedējā gadā. bet gan jau būtu citādāk beigās, tomēr cita valsts, cita skola.

tu pati tagad beidzi pirmo maģistra gadu?
kuru ceļu tu ej/gāji?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
es pats personīgs[info]maigs on June 15th, 2015 - 02:21 pm
nu, es tā laiskojos un nekur nesteidzos. es pabeidzu savu bakalauru delftā un pēc tam gadu strādāju birojā, mazliet kaut kādus maģistra priekšmetus padarīju pa malu. septembrī atgriezos tipo full time mācībās un arī sāku strādāt universitātē. msc1 man bija Architecture & Heritage. un tagad es daru Msc2 - Architecture Theory. Septembrī darīšu vēl vienu msc2 Architecture & Heritage, jo tāpēc, ka ir iespēja braukt uz Kyoto par skolas naudu un tāpēc, ka nesteidzos pabeigt skolu. Es arī ņemu/grābju visādus filozofijas/teorijas priekšmetus cik varu klāt, kas vispār nav regulārās programmas daļā, jo man tas viss vairāk interesē nekā normāla arhitektūra. easy going
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pērkons: stirna[info]miglajs on June 15th, 2015 - 04:47 pm
uz Kyoto apmaiņā vai research vai kā? zaibis jebkurā gadījumā!
universitātē strādā kā teaching assistant?
kādas vispār cerības tur atrast kādu darbu, ko apvienot ar studijām?

jā, man ir daudz jautājumu :>
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
es pats personīgs[info]maigs on June 15th, 2015 - 06:33 pm
Nē, vienkārši uz divi nedēļi - workšopam. Kyoto brauciens ir daļa studijas. Mums jau daudz kur var braukt. Redz Public Building (mans darba devējs) un citas studijas, kuru lokācija ir citā zemē, brauc uz āŗzemēm skatīt/analizēt projekta lokācijas vietu. Tikai manā gadījumā, mūsu studijā viņus Kyoto Universitāte sponsorē, tāpēc par mums samaksās viesuniversitāte. Vispār jau parasti pašam jāapmaksā savi studiju braucieni.
Jā, strādāju kā teaching assistant, bet strādāju arī restorānā. Darbs ir tāda slidena lieta. Ja māk dutch valodu, problēmu nav. Angliski runājošam, kurš dzīvo Delftā.. nu ir kā ir (es dzīvoju Hāgā). Grūti. Neliktu cerības uz to.
Nu, sper vaļā tos jautājumus
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pērkons: stirna[info]miglajs on June 16th, 2015 - 10:09 am
Vai dzīvot Hāgā un braukāt uz Delftu sanāk lētāk? Vai arī kādi citi iemesli?
Es tā saprotu, ka tu zini dutch valodu? Kā tu iemācījies? Ar kaut kādiem kursiņiem vai vienkārši procesā? Es tagad kinda mēģinu piemācīties kaut kādus pamatus ar vienu datorprogrammu, bet nu, as you'd expect, tas nenotiek vienas dienas laikā.

Kā ir ar tehnoloģijām? Daudz jārēķina projektējot? Vai tikai principiāli? (hello, hello, man ir bachelor of arts)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
es pats personīgs[info]maigs on June 16th, 2015 - 10:31 am
Man ir bezmaksas studentu braukšanas karte (bet tas ir 'izredzētajiem'). Ja braukā ar sabiedrisko un maksā katru reizi, tad neiznāk lētāk. Es tagad vislaik braucu ar riteni, jo man patīk (tas ir +-10km vienā virzienā) kustēties, ceļš smuks utt. Hāgā dzīvoju, jo liela pilsēta, provinciālisms (Delfta) negriež, jūra 15 minūšu attālumā un studentu dzīve savā būtībā mani vairāk neinteresē. Jā - es brīvi runāju Dutch. Es iemācījos 8 mēnešu laikā pirms sāku bakalauru (jo bija jābūt noliktiem pāris valodas eksāmeniem). Pašmācības ceļā - bet mācījos reāli vismaz 2h -4h dienā, un reizi nedēļā pie skolotājas, lai trenētu pareizu izzrunu.
Bet var arī visādus kursus te uz vietas paņemt. Ja domā palikt ilgāk par diviem gadiem, točna ieteiktu mācīties valodu ;)

Jārēķina nav nekas vairāk maģistrā pašā, ja neizvēlās Architectural Engineering novirzienu ;)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pērkons[info]miglajs on July 16th, 2015 - 10:43 am
Klau, man tev vēl jautājums par dzīvošanu. Varbūt vari iedot kādu padomiņu, kā atrast, kur dzīvot Hāgā? Ir tā, ka šogad daudz international studentu, un TU principā beidzās kojas Delftā. Viņi uzčinīja jaunu portāliņu, kurā būs kojas Hāgā, Shiedam un vēl kaut kādos apkārtējos miestos, bet nu tas ir tā... ne visai uzticami un iejūsminoši. Tāpēc prātoju, ka varbūt varētu pati kaut ko pameklēt paralēli...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
es pats personīgs[info]maigs on July 17th, 2015 - 12:23 am
marktplaats.nl
es paklaušināšu apkārt kam varbūt kur istaba brīva. itkā zinātu pāris variantus vispār, ja kas ;) paprasīšu pa nedēļas nogali
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pērkons[info]miglajs on July 17th, 2015 - 10:25 am
super, liels liels paldies! ^_^
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
es pats personīgs[info]maigs on July 21st, 2015 - 01:05 am
vari papētīt komūnas feisīti : for sale den haag / expats the hague un tamlīdzīgas vietas. tur bieži parādās kaut kādas lietas. es 4dien iešu ar saviem studentu draugiem iedzert delftā, paklaušināšu vai tiem kādu jaunu biedru nevajag dzīvokļos.

ja neko neatrodi, vari kādu pie mums viesistabā pamitināties.
schiedam/pijnacker un citos sūda ciemos izstabas neiesaku meklēt.
(Reply) (Parent) (Link)