31 December 2022 @ 12:12 pm
Chaos vs. Order  
Man kopumā šķiet (vai jums tā nešķiet?) ka es visu (šo to) zinu, un ka grāmatas un sarunas ir nepieciešamas tikai kā tāda domnīca, kur lietas sakārtojas plauktiņos un man zināmais atklājas vārdos. (Nevis ka es ko jaunu, šokējošu būtu uzzinājusi.) Tā it kā galva ir haosa virpulis, kur ir visas esības zināšanas un apziņas, un tad kaut kāda grāmata vai saruna vai filma vai pieredze, nosauc konkrētumu vārdā. Basically - lasīt nevis lai uzzinātu bet lai atbrīvotu (atpestītu!) zināmo.

Un tur jau tā sāls.. ka ja ilgi dzīvo nenosaucot lietas vārdos, tad haoss sabiezt tik baigs un liels, ka, lai arī tas ir vērpts no zināšanām un apziņas, tas baigums ir tik smags, ka nenosaukts zināmais, tā gravitācija ārda drīzāk nevis konstruē esību, un padara to teju nezināmu! Vārdi un pateiktais konstruē esību, neaktualizētas zināšanas ārda esību - aptuveni tā.

Ik pa laikam ir jāpievēršas vārdiem, kā radoši virzītai kosmiskai gravitācijai.
 
 
( Post a new comment )
木[info]dombrava on December 31st, 2022 - 02:29 pm
Man tā bieži ir, ka lasīšana izgaismo, ko es it kā jau zinu vai bijis grūti nosaukt vārdos. Tas tikai apstiprina pieņēmumu, ka cilvēkiem piemīt intuīcija.
(Reply) (Link)
[info]divas_zosis on December 31st, 2022 - 02:50 pm
Jā.
(Reply) (Link)
zivs[info]zivs on December 31st, 2022 - 03:35 pm
absolūti
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on December 31st, 2022 - 03:44 pm
So technically it means that we possess an answer to all our worries, we just need to bring it out via mediums.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
zivs[info]zivs on December 31st, 2022 - 03:58 pm
Šobrīd esmu pārāk noguris un brainless, bet atceros, ka par šo esmu sajūsminājies, ka dzīvē lasījis ļoti maz, toties lietojis lērumu paplašinošo vielu un apziņu, ^gudrās^ grāmatās izlasu runājam manis paša saprasto, tikai teicami pateikto.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
zivs[info]zivs on December 31st, 2022 - 04:02 pm
Te bija maza paš-uzslava, bet points ir sajūsma, ka mums ir "internets, kurā viss ir". Lielais lielais Serveris. Connection varies
(Reply) (Parent) (Link)