27 April 2021 @ 09:30 am
Nuclear pasta.  
Postmodernismā viss ir relatīvs, kamēr tu nesāc visu apspriest ar vārdiem, kas paši par sevi nav un nevar būt relatīvi. Patiess postmodernisms ir klusais retrīts tavas esības atlikušajā garumā. Kamēr vārds cēlies no zvaigžņu putekļiem ir esības kronis stiprāks par atompastu. Basically you cannot say 'subjective' without subjecting it to an objective meaning. Tu varbūt vari izdomāt jaunu valodu, kur vārdi tiek apdeitoti ar katru jaunu dvesienu, un tad kaut ko nomuldēt, kas būs kolosāli relatīvs priekš citiem, bet nu atkal - ne priekš tevis. Vai arī vienkārši klusēt, un tas būs vienkāršāk un patiesāk. Nekā ar vēsturi pielādētiem vārdiem apgalvot, ka šie paši vārdi ir izolēti subjektīvā apziņā un neko būtisku nenozīmē. Pat ja tu izlobotomizē vēsturi no savas/citu apziņas, tagad tad tev ir vārdi, kuri tu zini - nozīmē, bet alas neatceries ko. Unconscious objektivitāte - vēlaizvien atompasta.

Kad es būšu pasules diktatore un Lielā Māsa, es vienkārši izsvītrošu postmodernismu no curriculum ar sarkano flomāsteri (nevis vanilla pildspalvu), kā cringy blooper that shall ideally never be brought up.

Plus, var piemuļķot apziņu, bet ne collective unconscious - tur arvien un vienmēr viss ir objective, ontological, omniscient.
 
 
( Post a new comment )
[info]methodrone on April 27th, 2021 - 12:13 pm
Jā, līdz tā attopas, ka 'anything goes' nostāja ir kaut kas Solid, kas nav postmodernisma garā. Why value welcoming and accepting everything - isn't that arbitrary? Why not rejecting and destructing everything? Total empathy should be (or shouldn't lol - varbūt pamīšus katru dienu vai stundu vai sekundi) equal to absolute anarchy.

Tas ir tas, kas ir postmodernisma kļūda - pateikt, ka viss ir totally relative, subjective, thus eaqual un tad paziņot, ka labākā pieeja ir to visu atļaut, nevis to visu iznīcināt. So postmodernisms vēlaizvien uzskata, ka ir viena laba, objektīva lieta - esība / visu lietu esība nevis neesība. Kāpēc apstāties pie esības un nekonstruēt arī to? Jo tomēr gribas dzīvot, gribas sabiedrību, gribas struktūru un loģistiku, uz kuru var paļauties.. Bad, weak philosophy.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 27th, 2021 - 12:13 pm
*nedekonstruēt
(Reply) (Parent) (Link)
.. - [info] on April 27th, 2021 - 12:16 pm
[info]methodrone on April 27th, 2021 - 12:28 pm
Un atkal, weak philosophy, jo neatspoguļo lived experience. Līdz ko pieļauj-saskaras, ar kaut vienu sliktu/ļaunu lietu-fenomenu, tā viss sabrūk. Kaut gan es varu iedomāties, ka ļoti sirdīgs postmodernists ir gatavs uz visu - lai kas ar viņu notiktu, lai ko viņam nodarītu vai atņemtu, he'd be cool with it. Kaut gan nē... ja pieslēgtu viņa smadzenes MRI tad tur viss atklātos, ka sliktais viņam sagādā stresu, nepaīkamas izjūtas. Then again, viņš var droši teikt, ka MRI ir subjektīva ierīce ar relatīviem datiem. :)
(Reply) (Parent) (Link)