22 March 2021 @ 12:08 pm
Kāpēc?  
"We do not possess imagination enough 
to sense what we are missing."

Es ceru ka pienāks diena, kad nebūs jāpaļaujas uz sapņiem vai psihedēliķiem, lai ieskatītos realitātes dzīlēs. Es jau zinu, ka mēs visu laiku platām acīm skatāmies virsū aizspogulijas brīnumzemei, bet tāpat kā tie ļoti elementārie mākslīgi intelektie robotiņi redzm tikai punktiņus un svītriņas un pleķīšus, ne sajūtam ne dzirdam ne apzināmies visaptverošo dziļumu un nozīmi. Pagaidām mūsu nojausmas par īstenību kulminējas savādos garstāvokļos vai spontāni trāpīgās idejās, un vecajās labajās sagadīšanās un sinhronitātēs. Bet pieskarties mēs nevaram vai nedrīkstam?
 
 
( Post a new comment )
[info]methodrone on March 26th, 2021 - 03:11 pm
Vienīgais, kas nāk prātā ir būt patiesam un darīt/runāt lietas no sirds, nevis aplinkus un ar slēptu motivāciju. Bērniem šie 'skills' nepiemīt.. viņi spēj uz pasauli skatīties atklāti, reaģēt atklāti, runāt atklāti. Neslēpt lietas no sevis un citiem.

Un kā neirozinātnieki saka un pierāda - mēs redzam un piedzīvojam to ko sagaidām. Tātād šķiet loģiski, ja mēs savu psihi apklājam ar dubultnozīmēm, maldiem, slēpšanu, aplinkiem, boundaries un tamlīdzīgiem filtriem, tad no realitātes pieredzam tikai mums 'pieņemamā' druskas.

Jā, es domāju cilvēki tikai uz vecumdienām saprot, ka pasaulīgie maldi un slapstīšanās do them no favours.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
reliģiskais moments[info]de_profundis on March 26th, 2021 - 03:16 pm
tas, plus vēl normāls kontakts ar savām emocijām.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 26th, 2021 - 03:36 pm
Yup! Atklaatums savaas emocijaas arii. Bet lielaakajai daljai es domaaju tas ir nezheeliigi gruuti, jo pa gadiem sakraajies tik daudz sleepjamaa, taatad neatdreseetaa, ka peekshnji kljuut atklaatam un attieciigi dziivot, patieshaam ir kaa nomirt un augshaamcelties. Not a casual and pleasant thing to confront :/

Varbuut taapeec dziive mums dod seciigus, mazaakus un lielaakus izaicinaajumus, kas pieprasa sevis atmaskoshanu un atbrunjoshanu.
(Reply) (Parent) (Link)