25 February 2021 @ 10:35 am
Antidote to chaos.  
Es senāk un pavisam nesen vēl domāju, ka filozofija ir esības death star, ar ko iznīcināt universālas patiesības un maigi atdoties simtupirmajā istabā žurkām. Bet kurš to būtu domājis!

Filozofija ir ideāls, pats labākais rīks, ar ko satriekt pīšļos jūsu parazītiskās domiņas un iedibināt patiesu Klusumu. Un mēs jau visi zinām, ka Klusums = Dievs.

Filozofija ir matemātika! Un jo postmodernāka un un dekonstruktējošāka jo labāk! Filozofija ir vienīgais veids, kā neatļaut jūsu parazītiskās domiņas.

Un atkal un atkal cilvēki cietīs no vēstures zināšanu trūkuma. To, ka jūsu universālās patiesības un vērtības dāvināja Jēzus - jūs nezināt. Un to, ka jūsu grēkus un maldus banalizē to tētuks Ludvigs un dekonstruē tētuks Derrida - jūs arī nenojaušat.

Ja nekas nav patiess un īsts, tad arī jūsu maldi ir solaris pirdieni. Kad iestājas Klusums, patiesība liks drebēt izmisumā un svētlaimē, tāpēc gatavojieties un stiprinieties, jo abos gadījumos tas būs satriecoši.

Man nekas nesagādā tādu svētlaimi, kā uz lietām skatīties filozofiski. Jo Dievam nevajag vārdus un skaidrojumus; bet maldi pļurkstēs un svīdīs izmisumā līdz pasaules galam.
 
 
( Post a new comment )
snauts[info]snauts on February 25th, 2021 - 01:45 pm
Šis man atgādina par Parable of the Poisoned Arrow.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 25th, 2021 - 01:51 pm
Dzīvošana un domāšana jau nav mutually exclusive, bet gan complementary and zesty.

Ja kāds viņam būtu aizraujoši stāstījis par bultas izcelsmi, tad tās izņemšana varbūt mazāk sāpētu. :)
(Reply) (Parent) (Link)
barvins[info]barvins on February 25th, 2021 - 02:25 pm
Kas ir parazītiskās domiņas?
(Es to iztēlojos tā, ka kāds cits domā ar tavām smadzenēm. Kas kinda meiko sensu, ja tev ir, mm, vairākas personības, kas tiek pie "koplietojamiem resursiem". Bet nez vai tu to domāji tādā veidā.)
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 25th, 2021 - 02:51 pm
Visādas nepatiesības, ko pasaule iedveš, kas ir cēlušās no loģiski kļūdainiem narratīviem.

Tās ir parazītiskas, jo iedzīvojas cilvēku prātos ar vienu nolūku - šķelt. To valdnieks varbūt ir sātans vai tamlīdzīgs entropisks kosmiskais spēks.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
barvins[info]barvins on February 25th, 2021 - 03:13 pm
OK, skaidrs. Ķipa tā kā reliģijas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 25th, 2021 - 03:14 pm
Daudzas reliģijas arī.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]krishjaanis2 on February 25th, 2021 - 03:09 pm
Jā, bet vienmēr jāatceras filozofijas bezgalīgā ierobežotība. Filozofija ir tikai rīks, instruments. Nazi, skrūvgriezi, āmuru neceļ uz pielūgsmes pjedestāla. Instruments nevar būt izskaidrojums.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 25th, 2021 - 03:18 pm
Atmaskošanas rīks!

Tikai, kad visas nepatiesības ir atmaskotas un noārdītas, tad atklājas patiesība.

Tāpēc, tagad man šķiet tik aizrautīgi strīdēties pretim nepatiesībām nevis ar patiesību, bet gan ar filozofiju, kas ir daudzu fundamentālu nepatiesību māte. Jo, lai sagatavotu apziņu patiešībai, ir sākumā jānoārda nepatiesības. Patiesības transcendentālais klusums ir tas pie kā nonāk pareiza filozofija, atmaskojot visus maldus.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on February 25th, 2021 - 03:52 pm
Tev tiešām liekas, ka postmodernā filozofija kaut ko atmasko?
Es to redzu kā tieši pretējo. Tā rada ar vien jaunus melu un himēru uzslānojumus, lai cilvēks vairs nesaprotu kas ir viņš, kas ir Dievs un tā vietā kalpotu melu pavēlniekam, Sātanam.

Varbūt tu domā no kāda akseleracionisma viedokļa. Sabiezināt maiju līdz tādai šmiglai, ka vairs nevar un ātrāk atkal iestāsies ātmans. Vai otrā Jēzus atnākšana. Jo sliktāk, jo labāk.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 25th, 2021 - 04:11 pm
Ļoti vienkārši īstenībā, almost underwhelming..

Postmodernisms uzstāj, ka viss ir subjektīvs, tāpēc nekam nav spēka vai varas. Bet tajā pašā laikā, šo subjektivitāti pasludina kā absolūto varu. Tas pat nav nekāds cietais rieksts! It is total infantile nonsense oxymoron.

It's like they overlooked this tiny major detail. Gan jau ka par šo kaut kur ir kaut kādi traktāti.. bet by default, jebkas ar ko kaislīgi mēģinātu postmodernisma augļus aizstāvēt is not in the spirit of postmodernism.

Par Dievu ir cita runa. Ticīgie to zina, ka Dievu nevajag pierādīt vai īpaši daudz apspriest, jo Dievs ir viscerāla pieredze, kas tieši labāk apjaušama un nostiprinās apziņā bez vārdu baltā trokšņa. Vārdi un koncepti tikai aizbloķē apziņu, kurā Dievs brīvi plūst bez paskaidrojumiem/izskaidrojumiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on February 25th, 2021 - 04:57 pm
Tādā ziņā jā.
(Reply) (Parent) (Link)