13 January 2021 @ 04:36 pm
Korespondents.  
Dažreiz, kad es impotenti besos par to, cik es esmu liela mietpilsone, jo neatšķiru Antifu no patriotiem, negribu stāties Gobzema partijā, un slinkums lasīt politisko komentāru vai atmaskojošo podkāstu, kamēr viss ko es augām dienām daru ir rušinos pa māju un vāru dārzeņus, es atceros, ka Jēzus bija vislielākais mietpilsonis.

Vispār es runāju par Jehovas Lieciniekiem, bet gan jau ka Jēzus bija oriģinālais mietpilsonis. Jo tad kad dēmons Jēzu kārdināja un teica, ka visu pasauli viņam iedos, ja viņš velnu pielūgs, Jēzus tam teica, lai viņš atkratās, jo cilvēks nedzīvo no ideoloģijas vien. Tad uzreiz viņam eņģeļi piestājās un viņš tika prom no tuksneša un aizgāja dzīvot uz normālu pilsētu savā nodabā ar draugiem.

Tāpēc man šķiet kaunterintuitīvi pielūgt, pat rēni pieslieties dažādām politiskām pārliecībām, un ticēt vienam ideologam vai otram vai trešam. Tajā vietā visas viņas man gribas kritizēt un uzsvērt, ka valdība kā institūcija visticamāk nāk no velna. Ka lielas pilsētas un viņu valdības ir pretdabiskas. Tāpēc arī viņas visu laiku pašas sevi čakarē un mokās kā nelabā apsēsti bābeles torņi.

Vienīgais labais veids, kā cilvēkam dzīvot ir laukos, neliekoties ne ziņas par pilsētas dēmoniem.

Bet es, kā jau noturīgs oksimorons, dzīvoju pilsētā un neliekos ne ziņas par dēmoniem, tajā pašā laikā izciešot sekas, cenšoties par tām nelikties ne ziņas, jo Dieviņš tikuntā vienmēr visur ir blakus.
 
 
( Post a new comment )
gnidrologs[info]gnidrologs on January 14th, 2021 - 05:59 pm
"Jēzus bija oriģinālais mietpilsonis"

Parāda cik absurdi ācģārns ir tavs priekšstats par Jēzu un to, ko viņš no sevis manifestēja šeit uz Zemes. Kāpēc tev vispār gribās izlikties par kristieti? Vai tas dod kādu emo boostu? CIk saprotu, tu tāpat visu laiku esi depresīva un neeesi praktizējoša.
Es, piemēram, atbalstu kristietību un tās proponēto kultūru, bet neuzskatu sevi par kristieti. Tas šķiet objektīvāks apraksts un iespējams derētu arī tev.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 14th, 2021 - 06:03 pm
Es bieži pati definēju terminus un vārdus, jēdzienus, ko izmantoju savos ierakstos, tāpēc diemžēl cilvēkiem manas intuīcijas un soskārsmes var izlikties prastas un aplamas. Tā arī šeit tev. Es varu iedomāties, cik priekš tevis, tādiem cilvēkiem kā tu tas ir kaitinoši un pat pretīgi, tāpēc piedod, ja es tev izraisu nepatīkamas asociācijas. Man pašai gan netraucē un tieši sniedz garīga spēka sajūtu, ko pretēju depresijai.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on January 14th, 2021 - 09:52 pm
Es šeit vispār esmu nesvarīga persona, jo pat neuzskatu, ka esmu īstens kristietis. Bet vai tev vispār kādreiz ir bijusi interese par teoloģiju? Kristietības kanonu? Teologi arī mēdz savā starpā nepiekrist, bet ir pamata lietas, kas ir establišētas bez variantiem. Kāpēc tev tieši ir tā vēlme identificēties kā kristietei? Tu taču vari būt laba arī tāpat, ne?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 14th, 2021 - 10:41 pm
Mani neinteresee kristietiiba kaa religjija, mani saista tikai Jeezus fenomens un ik pa laikam paarlasiit Jauno Deriibu. Taadaa zinjaa es neesmu religjiska kristiete, bet es dziivoju paturot Kristus teikto praataa. Un vienmeer kad ir dilemmas un nezinja un gruutums, domaaju, kas nodereetu no vinja maaciitaa, un arii biezhi viskautko luudzu Dievam un domaaju par vinjiem abiem.

Arii shii uncanny laika kontekstaa, es nevaru izsecinaat ka Jeezus buutu viens no demonstreetaajiem pie valdiibas eekaam. Varbuut vinjsh tikai tur ietu un runaatu uz cilveekiem. Bet es nezinu ko vinjsh teiktu, jo pasaule tagad ir lielaaka un sarezhgjiitaaka.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on January 15th, 2021 - 12:14 am
Pat izslēdzot teoloģiju no konteksta, pēc Jēzus dzīves aprakstiem ir redzams, ka viņš bija burtiski sava laika revolucionārs, kurš cīnījās pret iesīkstējušiem birokrātiem (farizeji), kas neturēja godā Dieva likumus un demolēja targašu un augļotāju lafkas, kas ar savu klātbūtni kontaminēja Templi. Viņš bija anti-establishement as it gets. Viņu par to noslepkavoja.
Viņš tajā pašā laikā ARĪ runāja ar cilvēkiem un bija labestīgas iedvesmas avots. Viens otru neizslēdz. Doma, ka tolerance pati par sevi ir tikums = inde. Tas ļauj noticēt, ka arī tolerance pret ļaunumu ir tikums, lai gan ir tieši otrādi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 15th, 2021 - 12:59 pm
Jā, bet kā viņš cīnījās. Viņš negāja ar pišķiku vai gaļas nazi, pat ne kaķeni vai vairogu.

Un tieši tā, viņš iestājās pret politisko sitēmu kā tādu (cik es saprotu, bet varbūt nesaprotu..), iestājās par savstarpēju cilvēciskumu un mīlestību, kas, manuprāt, ir exact opposite of any for of government or political system. Kā tu pats rakstīji - dzimta un ģimene ir tie, kas spēj šo cilvēcīgumu un mīlesību nodrošināt, ne būt vientuļam, piktam my-rights, my-stuff indivīdam, kurš tāds var atļauties būt tikai tāpēc, ka viņu valdība vada un pasargā, kā big brother auklīte.

Tikai tāpēc, ka bez valdības it kā nav iespējama sabiedrība, nevajadzētu par to iestāties. Ja cilvēki sekotu Jēzum, tad viņi paši saorganizētos savās mazajās communities, un visi uzkundzēšanās monopoli izšķīztu.
(Reply) (Parent) (Link)