11 January 2021 @ 05:30 pm
 
Patika Arta Sveces Satori raksts "Trampa mācība", kuru viņš noslēdz ar domu:

"Problēma ar Trampa sekotājiem un Kongresa ēkas iekarotājiem ir nevis tā, ka viņu vēlmes ir absurdas, bet tā, ka viņi paši nezina, kā savas iegribas mūsdienu pasaulē realizēt. Tāpēc viņi nonāk līdz atbildēm, kas visiem, viņus ieskaitot, nāk par sliktu – izdemolēt Kapitoliju, nogalināt deputātus, sagraut demokrātiskas institūcijas, iecelt tirānu, ignorēt tiesības, likvidēt medijus, izsūtīt liberastus, uzlikt visam kārtīgus ierobežojumus, lai visi redz. Tie nav risinājumi, bet risinājumu neesamība, kuru viens vai otrs politiskais darbonis veikli izmanto, paņemot to par karogu un iegūstot varu, kā jau politiķi dara. Un vienmēr tā mūžvecā muļķība – naivā pārliecība, ka šī ilgotā kārtība agrāk vai vēlāk nevērsīsies pret viņiem pašiem. Šis viss jau ir bijis, daudz asaru un asiņu izliets. Vai ir vēl kādas idejas?"

Tomēr viņš saka, ka sekotāji nezina, kā savas iegribas realizēt mūsdienu pasaulē. Protams, ka ir grūti realizēt savas vēlmes pasaulē, kur vairs nav kopsaucēju, un kur viņu vēlmes ir būtībā atceltas.

Morāle, vērtības, patiesības.. tas viss ir iziris, daudzviet degradējies, kļuvis fluīds un aizplūdis jau sen. Viņi grib pasauli, kas visticamāk vairs nav iespējama. Un tā ir sava veida iedomība gribēt to, ko tev nedod, vai paņemt to ar visām varītēm. Varbūt cilvēkiem vajag prasties, ka pasaules vēsturē vienkārši pastāv posmi, kad ir jāizdzīvo kā zāles stiebram zem tanka, gaidot citu laikmetu.

Jo nevar mainīt un pārkāpt pats savas vērtības. Tu esi kļuvis par staigājošu oksimoronu. Šīm vērtībām jābūt bezgalīgām un ārpus laika. Tām nedrīkst ne pielikt, ne atņemt. Lai kādas būtu sekas! Pretoties savai savtībai un visām savām kārēm, uzticēties Dievam, nesašķobīt Viņa teikto, neattaisnot sevi, tāpat kā Jēzus sevi nemēģināja paglābt no netaisnības. Tu esi mazāk vērtīgs nekā patiesība, un to saprast senāk bija gods.

Nākamreiz, kad Logos atgriezīsies pasaulē un kad pasaule atkal kļūs civilizēta, racionāla, un kad vērtības atgriezīsies triumfanti, kā oža pēc koronas.. tad jūs beidzot novērtēsiet to kārtību un transcendenci, ko sniedz apziņas gaisma un mīlestība.

Tagad ir laiks nožēlošanai un klusumam.
 
 
( Post a new comment )
[info]krishjaanis2 on January 13th, 2021 - 01:57 am
Fui, centrisms. Būt disidentam ir svētība. Kapitolija šturmētāji ir šie stūrī iedzītie, izmisušie disidenti. Tas nekas, pēc 1789. revolūcijas sekoja smaga reakcija, tā arī pēc 2016.g. revolūcijas. Bija svarīgi parādīt, ka leviatāns nav tik dižs un nesatricināms, kā iedomājas.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 13th, 2021 - 06:36 pm
Bet kā tu zini, kas bija tie šturmētāji. Ziņas saka vienu, gnidrologs otru, vēl kāds jampampiņš trešo. Vai centrisms nav visgarīgākā attieksme, jo visas valdības un ideoloģijas ir no velna?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on January 14th, 2021 - 01:46 am
Kā nu kuri šturmētāji. Vairums izskatījās pēc "apjukušiem, sarūgtinātiem cilvēkiem no laukiem", kurus es saprotu.
(Reply) (Parent) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on January 14th, 2021 - 04:41 pm
Tas, ka vismaz daļa bija antifa/blm psyopi ir vienkārši nepastrīodams fakts un par to ir pat video materiāli. Man nepatīk bombardēt cilvēkus ar linkiem, lai tas paliek formcai. :) Vairāk izskatās, ka tu vienkārši negribi ne par ko domāt, neatzīt nekādus faktus, bet gremdēties savā komfortablajā solipsismā, kur nevienam nav nekādas taisnības, vis ir tikai bezgalīgs nesaprotams fraktālis. Lai jaut tev veicas ar to. Varbūt priekš psihes tas tiešām labāk.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 14th, 2021 - 05:16 pm
Es gribu atziit faktus, bet mani ir traumatizeejushi diipfeiki.
(Reply) (Parent) (Link)