11 January 2021 @ 01:39 pm
 
No vienas puses man banošana no Twittera un tā Pārlera aiztaisīšana šķiet, ka vidējs free speech breach. Bet no otras puses, visi tie lūzerīgie angsty, cry-baby, emo džeki, ieskaitot Trumpuli, reāli uzvedās kā ekstrēmisti un teroristi, kuriem būtu pohujā nogalināt random cilvēkus. Tāpēc tas ir kopumā apsveicami, ka viņus nobano, atceļ un aizslēdz, jo tā ir pareizā morālā rīcība pret terorismu. Ja mēs to nedarītu, tad tikai pierādītu, ka kristīgās morālās normas vairs neeksistē un anarhija un galināšana var brīvi valdīt. Ja jūs domājat citādāk, tad jūs neesat labāki par kaut kādu ultorn-Kantu.

Galvenais vienmēr atgriezties pie Desmit Baušļiem, tas vienmēr palīdz riskantās morāli dilemmiskās situācijās.
 
 
( Post a new comment )
restart[info]restart on January 11th, 2021 - 04:04 pm
Neesmu nekāds Dieva vārda lietpratējs, bet, ja pieturas pie "nedari otram to, ko negribi, lai citi dara tev", tad izmest kādu no tvitera par to, ka viņš tajā paudis savas domas, tomēr neliekas pieņemami.

Iespējams, man tāds viedoklis ir tāpēc, ka neesmu savām acīm redzējis, ka theRealDonaldTrump "reāli uzvedās kā ekstrēmisti un teroristi, kuriem būtu pohujā nogalināt random cilvēkus."
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 11th, 2021 - 04:15 pm
Bet, ja tās domas aicina visādus thugs galināt cilvēkus.. ar ko tas atšķiras no visādiem džihādistiem? Man izskatās, ka daudziem Trampa piekritējiem un pašam Trampam ir džihādistu domu gājiens. Lai arī par cēlākām vērtībām, bet tikuntā. Kāda starpība nogalināt nevainīgus mietpilsonīšus dēļ tā lai sievietēm aizliegtu braukt ar mašīnu, vai lai atļautu cilvēkiem brīvi runāt. Means do not justify ends..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
restart[info]restart on January 11th, 2021 - 04:26 pm
Jā... Tikai es neredzu džihādista domu gājienu. Man tā nav principiāla nostāja, es esmu ar mieru savas domas mainīt, tikai man jāredz pamatojums.

Par trampistiem gluži negribētu runāt. Manuprāt, nav nozīmes viņu vispārināt. Pasaulē ir dažnedažādi nejēgas ar visvisādiem politiskajiem uzskatiem.

Ja tā padomā, aicinājumu galināt cilvēkus var saskatīt ļoti daudz kur, ja tikai ļoti vēlas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 11th, 2021 - 04:41 pm
Bet nav grūti iztēloties to džihādistu domu gājienu. Vienkārši visu, kas ved uz vardarbību, manuprāt,intuitīvi vieno kaut kāds underlying ļaunums, kas izsenis ir bijis pie visiem ekstrēmistiem, no kura pat 'labie' personāži un varoņi raustās un baidās. Jo ir tik smalciņa robeža starp taisnības cīnītāju un prastu anihilētāju.

Tāpēc visi šitie Džeiki Angeli daudz neatšķiras no ISIS zēniem. Lust for violence and anarchy vienmēr ir ļaundaru pazīme.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
restart[info]restart on January 11th, 2021 - 06:15 pm
Iztēloties, protams, var. Bet jānošķir taču sava iztēle no tā, kas ir reāli redzams. Es nevaru izdarīt spriedumu par cilvēku, pamatojoties uz savu iztēli.

Bet, jā, es varētu piekrist, ka starp Trampa twitera konta dzēsējiem un ISIS puikām zināmā mērā ir līdzība.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 11th, 2021 - 06:36 pm
Es gan varu, jo man ir iztēles brīvība. Runa sun iztēles brīvība ir iekšienē jāmeklē nevis ārpusē.

Bet ja nopietni, tā taču nav iztēle. Ja acis rāda, ka kaut kāds bariņš lohu vandalizē ēkas un izraisa kautiņus, tad man nav iespējas tam neticēt. Vai, ja es redzu ka tas pats Tramps viņus par to apsveic un vēl uzkurina, to es arī neiztēlojos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
restart[info]restart on January 11th, 2021 - 06:42 pm
Es pēdējā laikā esmu redzējis diezgan daudz video ar BLM aktīvistiem - zagļiem un demolētājiem. Tomēr esmu piesardzīgs ar secinājumiem un neatbalstītu aicinājumus viņiem atņemt tviteri vai izmest no darba.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 11th, 2021 - 07:22 pm
Es gan ticu 'crime and punishment', un uzskatu ka anarhiju un vardarbību jāsoda attiecīgi. Žēl, ka pasaulē vairs nav morāles normu, kas būtu taisnīgas pret visiem kā vienu. Saprotams, ka ir sucky, ka pašreiz aktīvi soda labos bet ne kreisos. Vajadzētu sodīt rīcību un vārdus, nevis no kuras debespuses tie nāk.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
restart[info]restart on January 11th, 2021 - 07:24 pm
Jā, šajā ziņā mūsu viedokļi vismaz lielā mērā saskan.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 11th, 2021 - 07:29 pm
Būtu labi, ja cilvēki spētu kaut kam piekrist un iziet no tā, nevis otrādi. Bet man bail/šķiet, ka tāda iespēja ir neatgriezeniski traumēta, ka pats jēdziens 'vērtības' ir nelabojami iziris. Pāri paliek tikai entropija..
(Reply) (Parent) (Link)
[info]formica on January 11th, 2021 - 05:37 pm
(Reply) (Parent) (Link)