20 May 2020 @ 01:46 pm
 
Viena lieta, ko esmu iemācījusies no daudzām stundām Naked and Afraid skatīšanās ir, ka ir tādi cilvēki, kas kā apmāti spēs pārmest citiem, ka viņi nedara kā ir pareizi, kamēr paši viņi vispār teju neko nedara un nevar izdarīt. Tāpēc katru reizi, kad man tagad gribēsies kādam kaut ko pārmest, es kārtīgi paskatīšos uz sevi.

Jo reāli, pēc loģikas tikai perfekts cilvēks var otram kaut ko pārmest, bet perfektu cilvēku nav, tāpēc pārmešana ir loģikas kļūda un posts.

Varbūt var pārmest tikai baušļu pārkāpšanu, bet pat tad, visi pārkāpj kaut kādus baušļus visu laiku.
 
 
( Post a new comment )
krēpjlācis: nr2[info]nistagms on May 20th, 2020 - 08:10 pm
lol kas par loģiku, nevienam nav jābūt 'perfektam' (kas tas vispār ir?), lai viņš būtu tiesīgs norādīt, ka otrs rīkojas nepieklājīgi / egoistiski / nežēlīgi / whatever.
(Reply) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on May 20th, 2020 - 11:24 pm
Norādīt un pārmest/izvirzīt pretenzijas tomēr nedaudz atšķiras.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on May 22nd, 2020 - 02:07 pm
Var jau noraadiit, bet bez sense of superiority.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]krishjaanis2 on May 21st, 2020 - 12:50 am
Lasi bībeli - tur pārmest (ne jau postpadomju latviešu ērcīgi piekasīgi pasīvi agresīvajā stilā par niekiem, bet gan par konkrētiem grēkiem, netikumiem, posta darbiem) drīkst arī grēcinieki, ar nosacījumu, ka ļoti labi apzinās un nožēlo paši savu grēcīgumu. Plus, pārmest drīkst, ja mīli to, kuram pārmet, un šādi vēlies viņu glābt. Piemēram, es ļoti labi zinu, ka esmu patoloģisks grēcinieks, bet ar to nepietiek un man pārmešanas vārti nav vaļā, jo es nemīlu cilvēkus, ļoti bieži man ir nelabi vai pretīgi par cilvēkiem. Kamēr Jēzus par grēciniekiem raudāja.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 22nd, 2020 - 02:10 pm
Labi tu nemiili cilveekus, bet Dievs miil.. so ja tu nepaarmet, tad sanaak ka tu nemiili arii Dievu, jo negribi vinjam paliidzeet uzvest cilveekus uz pareizaa celja?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on May 23rd, 2020 - 12:39 am
Jā, lai būtu ētisks, ir jāabstrahējas no personiskajiem duļķiem, sajūtām, bremzēm, jo Kristus mīlestības likums ir kas totāli objektīvs. Gan jau to, izkāpjot no sevis, pamazām praktizējot var iesavināt kā t.s. otro dabu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 23rd, 2020 - 01:23 am
Vai pirmo un vieniigo dabu, kur sava daba ir Dieva daba, un paarmeshana notiek visaas pareizajaas instancees.
(Reply) (Parent) (Link)