17 September 2018 @ 01:16 pm
Ļaunums.  
Kad es lasu tādas ziņas kā par adatām zemenēs, mani pārņem draudīga sajūta, ka pasaulē izplatās neatgriezeniska pataloģija, kuras cēloņus apcerēt ir tikpat bezcerīgi kā tās nokavēto risinājumu.
 
 
( Post a new comment )
cibotik[info]cibotik on September 18th, 2018 - 02:23 am
Kaut kādā jocīgā veidā šī ziņa (pareizāk sakot tikai virsraksts, jo daudz tālāk par to netiku, nevēlējos lasīt) arī notriggerēja mani, gluži kā prastāko, zemākās kastas interneta lietotāju, pie tam laikā, kad reti kas šokē vai iepriecina. tas vienkārši šķiet tāds pašpietiekams ļaunums, kuru pat negribās nekādā veidā izprast, it sevišķi iedomājoties, ka šīs zemenes varētu ēst arī nevainīgi bērni, man kaut kā pat fiziski slikti paliek. tas šķiet tikpat ļauni, kā ideja jaunajā Trīra šedevrā (kuru es neesmu redzējis un tāpat nevēlos skatīties) par pīlēnu, kuram tiek nogrieztas viņa mazās plezniņas, lai tas vairs nevarētu papeldēt. aina, kur tas mokās, lai tiktu pa ūdeni uz priekšu priekš manis ir iznīcinoša. varbūt jau arī šim režisoram ir kaut kādas ļoti precīzi nokalibrētas antennas un tas spēj mums caur savām filmām pavēstīt par kaut kādu jauna veida ļaunuma tuvošanos, par ko es, starpcitu arī daudz esmu aizdomājies - par kaut kāda jauna veida viduslaikiem
(Reply) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on September 18th, 2018 - 02:34 am
tas totālais ļaunums nav nekas jauns, tas vienmēr te ir bijis blakus, vēsturiski vēl salīdzinoši nesen. šobrīd gan ir tā, ka cilvēki vairāk nekā jebkad ir atteikušies un aizmetuši visas pēdējās slūžas un barikādes, kuras vismaz kādreiz to ļaunumu kaut cik mēģināja aizturēt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cibotik[info]cibotik on September 18th, 2018 - 02:36 pm
jā, protams, dažādas laika liecības mums vēsta par daudz traģiskākiem periodiem un visnotaļ kreatīvām spīdzināšanas metodiem, bet tas notika arī tādos laikos, kad cilvēki mira no saaukstēšanās un tiesā nācās pratināt arī dzīvniekus, piemēram, cūkas un mušas (tiešām vēlos ticēt šim, tas ir tik absurdi skaisti) bet mūsdienu pasaules echo chamber ir jau nedaudz cita lieta un man ir tādas aizdomas, ka ļaunums tikai vairo ļaunumu, šajā ziņā sūdi jau sen ir trāpījuši ventilatorā, vēl viens labs piemērams vēl pavisam nesen taču bija "knockout game" vai kā nu viņu tur sauca - sist pa seju random garāmgājēniem, cenšoties izslēgt tos ar vienu sitienu. šādas un visādas citādas ziņas var ēst brokastīs atšīrībā no senākiem laikiem, tāpēc man šķiet, ka ļaunumam ir jauna forma. manšķiet, es saprotu, uz ko tu velc, bet politiskais samsāras rats jau arī met savu ciklu un humānisms ar greizi smaidošo liberālismu jau iet savā norietā. drīz jau varēsim atkal būvēt slūžas un barikādes, ja nocietināšanās uz baiļu pamata vispār ir risinājums
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on September 19th, 2018 - 01:26 am
vispār jā, lieta, kas šodienu atšķir no citām dienām, ir internets, tas ļaunumam piešķir pilnīgi citu, vēl nebijušu kvalitāti.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on September 18th, 2018 - 05:53 pm
Jā, šķiet ļaunumu var iedalīt prastā un izsmalcinātā. Ziņās līdz šim pārsvarā redz dažādus prasta ļaunuma piemērus, kur cilvēki kaismīguma un impulsu vadīti viens otru kauj un moka. Bet šeit cilvēks ir tiešām iedziļinājies, kas uzreiz ļaunumu pataisa a shade darker. Un jā, fakts, ka šāds cilvēks netārgeto konkrētus upurus, bet general public. Plus vēl tas, ka policija uzskata, ka dēļ oriģinālā uzradušies arī copy cat zemeņu spaikotāji; kas ir even more twisted.

Par Trīru labs piemērs; man tas atkal atgādināja interviju ar Tedu Bundiju, kurā viņš stāstīja, ka viss sācies ar smagākas un smagākas pornogrāfijas skatīšanos, bet tad viņam izveidojās tolerance un gribējās kaut ko more thrilling, kas arī bija brīdis, kad viņš izdomāja ne tikai skatīties bet pats uzdarboties, izdomājot visādus twisted veidus, kā pakļaut savus upurus.

Un lasot tādas ziņas, rodas apstiprinājuma sajūta, ka mūsdienu sabiedrība ir tik pārsātināta pati ar sevi, ka varbūt tajā aizvien vairāk parādīsies pataloģiskas pašiznīcināšanās tieksmes. Tas tā crudely uzrakstīts, bet tāda aptuveni ir mana doma tādas ziņas lasot.
(Reply) (Parent) (Link)