13 August 2018 @ 09:30 pm
These days.  
Iemīlēšanās ir īsa neērtība.

Iemīlēšanās ir kā pēkšņa akūta "redzēšana", es redzu otru un man sapņaini šķiet, ka otrs redz mani; kādā pārpasaulīgā metafiziskā veidā, kam jāmanifestējas fiziskajā esībā, tādējādi to izgaismojot, mainot un atjauninot. Pēc tam dēļ tā es redzu visu pasauli, un šķiet, ka to iepriekš nemaz neskatīju, es redzu visu un viss ir skaists, viss ir labs. Bet šī apburtā apmātībā izgaist mirklīgi. Pavisam drīz, mani pārklāj gurda, smaga drošības sajūta; dziļā un pārbaudīta apziņa, ka es esmu neaizskarama. Mana nepelnītā suverenitāte kā svešāds pagodinājums, kas man jāatmaksā līdz beigām. Mana uzvara ir mana ašā atģišanās, uz naža asmeņa. Es kristālskaidri zinu, ka metafiziska mīlestība ir patiesa godība, bet manā pasaulē tai nav dimensijas; tā ir bērnišķīga ārišķība, izšķērdība, savtība, destrukcija, haoss; narkotiski reibinoša ieelpa, ko es nevaru atļauties izvērst pārāk ilgu un dziļu. Es esmu tik stipra un ar sevi patiesi lepojos, jo lai cik izsmalcinātam haosam pasaule mani pakļautu, es aši atģistos un uzreiz izšņaucu varmācīgo mīlas reibumu no savām asiņojošajām nāsīm.

Drošība.
 
 
simfonija: Lana del Rey - Burnt Norton (Interlude)
 
 
( Post a new comment )
iokaste[info]iokaste on August 14th, 2018 - 08:12 am
iemīlēšanās ir arī kā iespolēšana lunaparka šausmu istabā, bet tad nokrīt zvīņas un atkal pil ūdens. vsjo.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 14th, 2018 - 08:18 pm
Šausmu istaba lunaparkā, izklausās adekvāti.
(Reply) (Parent) (Link)
transcendentālais objekts laika galā[info]ub on August 15th, 2018 - 08:04 pm
Nezinu, kā tu tai vispār tiec pāri. Ar racionalizešanu, ar laiku? Ar kaut kādu iekšēju sevis nogalināšanu nedaudz? Neatbildētai mīlestībai piemīt tāda īpašība, ka tā nekad nav materializējusies mijiedarbībā, tāpēc tā savā īpašajā veidā ir perfekta. Cilvēki var pavadīt gadus, pat dzīves, uzsākot jaunas attiecības, piedzīvojot vis-kaut-ko citu, bet viņus vienmēr pavada tās nepiepildītās mīlestības metastāze, kuru nenogalinās nekas cits kā iepazīt to cilvēku tik labi, ka cerams viņš vienkārši apniks. Bet arī tad pastāv risks, ka tā nemaz nenotiks.
Vispār jau es domāju, ka mīlestība ir ļoti skaista lieta, ko piedzīvot. Protams, dažreiz nākas par to maksāt ar apbružātā ego nepiepildītajām cerībiņām. Bet bļin, atzīsti, tas ir vislabākais, ko mēs varam just pret citiem cilvēkiem, kaut vai viņiem tas pilnīgi nekrata.
Tad kā tu vari to tā vienkārši izšņaukt? Pati doma par šo tēmu mani padara irrational and slightly agitated, tā ir tik milzīga tēma, tik daudz aspektu.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 15th, 2018 - 11:28 pm
Neatbildēta mīlestība ir kaut kas drausmīgs. Ar katru reizi, es jūtos kā Dievs man iespļautu sejā un tad ar šo spļāvekli man jāizliekas, ka esmu normāls cilvēks kas normāli dzīvo dzīvi. Es to daru pašsaglabāšanās nolūkos, bet ar katru spļāvekli, paliek arvien grūtāk paelpot.
(Reply) (Parent) (Link)