03 August 2013 @ 07:27 pm
sheit  
piemeeram Daarens nekad nejuutas vainiigs par to, ka raksta man izmisushus un depresiivus iimeilus ar to kaa vinjam kaarteejo reizi ir panikas leekme vai pashnaaviibas meegjinaajums vai kaa viss ir tragjiski un pretiigi un dziive vinju ieniist. un lai kaa es vinjam ar logjiku un filozofiju pamatotu, ka vinja viedoklis ir diezgna vaajsh un atspeekojams ar minimaalu devu gribasspeeka, man nekad neizdodas vinju uzfrishinaat. vieniigais, kas vinju kaut cik sajuusmina ir kad es vinjam aizsuutu kaut kaadas dvaita shruuta vai kakjeenu bildes. saakumaa mani tas totaali kaitinaaja, jo ja jau cilveeks izveelas nebuut konstruktiivs tad beigta balle.

jebkaadu saruugtinaajumu cilveekos jau gandriiz vienmeer pauzhu kaa mieriigu kluseeshanu ar rezerveetu smaidu. es sev riebjos, ja kljuustu demonstratiivi dusmiiga vai beediiga vai greizsirdiiga. taapeec es sev konsekventi aizliedzu izraadiit tik negliitas emocijas cilveeku klaatbuutnee. es domaaju, ka cilveekam galvenais dziivee ir buut ar graaciju. tas shkjiet pashsaprotami, taapat kaa kokiem augt pret debesiim.

bet man vienmeer ir konflikts. es domaaju, ka ir ljoti viltiigi un beernishkjiigi dziivot sleepjot taadu substanciaalu savu emocionaalo buutiibu no cilveekiem. tas man vienmeer liek justies vainiigai, it kaa es visus visu laiku maaniitu, un pietiekami nemiileetu, lai buutu godiiga. bet tik pat labi man reizee arii shkjiet, ka pareizi vien daru, jo es nedomaaju, ka kaadam iipshi vispaar ruup visaadas manas substanciaalaas buutiibas daljas.

un taapat kaa kad kaut kaadi fiziskie speeki kad neitralizeejas, beigaas iestaajas taads emociju vakuums, nerazhiiga vienaldziiba.
gadu no gadu kuuljaaties taadaa neitraalaa vienaldziiguma un neesamiibas plazmaa, kur nav ne slikti ne labi. ko savirpuljo dazhi gadiijumi, bet vienmeer paariet.

man gribas liidz galam noshkjirt sirdi no praata, jo man taa shkjiet bezjeedziiga staigaashana turp un atpakalj pie tukshaam druuposhaam maajaam. bet to nevar izdariit, jo ne sirds ne praats viens bez otra neko nesintezee. kur citur lai iet. tukshums un apmaans un slinka padeviiga vilcinaashanaas. shaadi man viss juutas visam labajam apakshaa. es nevaru ieguldiit un priecaaties vai satraukties par to, kas ir miniatuurs un nesvariigs un paarejoshs.
 
 
( Post a new comment )
briinumcepuminjsh[info]french_mime on August 4th, 2013 - 12:00 am
Es sodien biju uz vienu Italu restoranu, un tur bija ilgi jagaida uz viesmili, un reizem bija ta ka es uz vinu skatijos , bet vins tikai gaja garam, vienreiz pat ta ka es saku kaut ko teikt, bet vins nedzirdeja un aizgaja prom, plus ediens nebija nema tik garsigs. Nu man skiet kopuma vins izturejas pilnigi normali, bet es biju baigi nepacietiga sovakar, jo man bija heatstroke un galvassapes, nu luk, un rezultata es vinam no sakuma gribeju atstat dzeramnaudu, bet tad pedeja bridi nodomaju Ai ne vispar, man nepatika serviss, un panemu atpakal to dzeramnaudu. Tagad man ir massive guilt trips. Ka tev skiet, man vajag par to pardzivot?? Zini ka mamma medz vispar neatstat dzeramnaudu, jo "cilvekem vajag but pateicigiem, ka viniem ir darbs", genau right?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 4th, 2013 - 12:15 am
ja tas viesmiilis ir labs cilveeks, tad vinjsh justos vainiigs, ja tu buutu atstaajusi dzeramnaudu, jo nesniedza tev labu servisu, manupraat.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on August 4th, 2013 - 12:36 am
Nu ja, kautgan I still wish I could undo it, man kaut kads totals diva moment uznaca beigas, ta jau man nebutu problemu atstat, vins nebija nepieklajigs tikai aiznemts. Jebkura gadijuma, Berlines guidebook rakstits, ka all prices officially include a tip although it is customary to give extra tip if you were happy with the service.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on August 4th, 2013 - 01:08 am
nu, tā arī ir Tava atbilde, "all prices officially include a tip although it is customary to give extra tip if you were happy with the service." tā kā nebiji, tad nekādu problēmu, nafig justies vainīgai, ka Tev nebija ekstra sajūsma par servisu, kurā Tev netika sniegta ekstra uzmanība vai kāds cits īpaši patīkams elements. jo nebūt nepieklājīgam un atnest Tev lietas ir viņa darbs, par ko maksā "cieto algu" (kas jau ietverta ēdiena cenās), dzeramnaudas tāpat kā desmitnieki pienākas par papildus pacenšanos. citādāk ir, piemēram, amerikā, kur dzeramnaudas principā sastāda viesmīļu algu, tur tad, ja neiedod, sanāk, ka cilvēks par brīvu strādājis, bet ne jau berlīnē. tā ka nesatraucies, zvēriņ, neko nepareizi neesi darījusi. ^^
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on August 4th, 2013 - 01:15 am
par to grāciju - man vienmēr licies ir, ka atslēga ir nevis emociju izrādīšanā vispār, bet tajā, tās izrāda, jo Tev taču ir pilnā mērā tiesības justies ne tikai priecīgai vai mīlošai, bet arī bēdīgai, dusmīgai vai greizsirdīgai, un ja cilvēki, kas Tev šādas emocijas izraisa, neuzzina, ka kādas viņu darbības liek Tev tā justies (tb, Tu vispār tās emocijas citiem neatklāj), tad negribot var atkal un atkal likt Tev justies nepatīkami, un tam, kā redzams, nav nekādu labo seku. tas pat nav par to, vai viņiem tās Tavas daļas rūp, tās ir rūpes pašam par sevi - mēģināt risināt nepatīkamas situācijas tā, lai nākotnē būtu labāk!
vai arī Tev liekas nepieņemami (ar grāciju nesavietojami) arī cilvēkus pieklājīga formā informēt par to, ka viņi Tevi ir apbēdinājuši, sadusmojuši vai citādi likuši slikti justies?
(Reply) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on August 4th, 2013 - 01:53 am
+++++234456

Man agrak skita, ka ja es izradu savas dusmas vai neapmierinatibu ka citadi neka raudot un nolienot sturoti, tad es aktivi konlikteju ar cilveku, un ka tas ir nepieklajigi un tas nozime, ka man tas cilveks nepatik un ka tas cilveks apvainosies un aizies.

Tagad es reali saprotu, ka izradit savu neapmierinatibu konstruktiva veida, ir respekts gan pret sevi un ari pret otru cilveku, jo tas dod iespeju otram cilvekam apzinaties, man skiet ka jebkadi citi pasivi neapmierinatibas izradisanas veidi (liksana minet kas ir slikti, izliksanas, ka viss ir ok) ir manipulacija, un ilgtermina rada tikai problemas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 4th, 2013 - 10:30 am
bet meegjinot kaut ko izraadiit konstruktiivi, es vienmeer atduros pret taadu teknikalitaati, kaa, ka neviens neko nevienam nav paraadaa, ja vien nav parakstiijushi liigumu. taapeec apvainoties vai sajuusminaaties par kaut ko un gribeet, lai otrs manus mentaalos staavokljus ieveero un kaut kaa atbild man shkjiet nelogjiski un savtiigi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on August 4th, 2013 - 11:44 am
Nu ir jau gan parada- strp nepazistamiem parada elementaru pieklajibu, attiecibas ar tuviem cilvekiem respektu. Cilveki tacu nesak attiecibas domajot, ai dari ko vien gribi, es visu pacietisu un paturesu pie sevis, lai man nebutu tevi jaapgrutina ar savam emocijam. Piemers- ja tu dzivo ar kadu kopa viena dzivokli un tev ir agri jacelas, un otrs skali klausas muziku, tu tacu pajautasi vai vins var muziku noslegt klusak, nevis paturesi savu neapmierinatibu pie sevis.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 4th, 2013 - 12:17 pm
elementaara pieklaajiiba protams, bet es jau domaaju par visaadaam gloomy vai exaggerated intense emocijaam, kuras ir deelj pasaules vai cilveekiem. nu, ka taadas rodas ne jau deelj vinjiem, bet deelj pasha aplamiem pienjeemumiem un ekspektaacijaam.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on August 4th, 2013 - 04:23 pm
A nu ja, to es varu saprast, bet tad ja tas reakcijas patiesam ir neadekvatas, un ja tev objektivi skatoties nodarits pari.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 4th, 2013 - 06:23 pm
es vienkaarshi nekad neierubiijos, cik ljoti viens par otru cilveeki ir atbildiigi, lai pieprasiitu taadu respektu vai acknowledgements :/
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on August 4th, 2013 - 10:24 am
es nepiekriitu, jo es uzskatu, ka tas, ka kaads cilveeks manii izraisa ekstreemas emocijas ir tikai mana probleema. jo zinot cilveekus, katram ir jaabuut gatavam uz to, ko no konkreetiem cilveekiem var sagaidiit. manas emocijas ir manu izveelju sekas, un man tas shkjiet kaut kaads aarpraats apgruutinaat citus ar savaam subjektiivajaam saapeem. ja tu nepiekriiti, luudzu argumentee, kaapeec gan ir citaadaak, jo es tieshaam to nesaskatu.
(Reply) (Parent) (Link)