12 August 2015 @ 12:11 am
581. Vasaras brīvlaiks  
Tā kā šodien laboratorijā nebij īsti ko darīt man, tad aizminos līdz Vecāķiem un aizgāju līdz pludmalei pakairināt ādu ar UV starojumu un atklāt peldsezonu. Sagaidīju mājās radus, pačaloju ar viņiem, aplaupīju darziņu, piemontējām ritenim groziņu, lai katrupeļus, gurķus un puķītes vieglāk aizvest. Pēc tam jau saklausījusies draudus par laikapstāķļiem, minos pie mammas ciemā un tad mājās ar domu vai paspēšu pirms negaisa, vai izmirkšu un saķeršu plaušu karsoni. Tagad gaidu, kad melanocīti saražos melanīnu un aizsūtīs uz keratinocītiem. Pagaidām ļoti izstaroju siltumu, tātad kaut kas tajās šūnās notiek. Vairs nevarēšu lepoties ar oriģinālo laboratorijas iedegumu.
Pirmdien paredzēta pasēdēšana ar klasesbiedriem. No vienas puses - varētu jau aizdoties satikt un pačalot kas kuram dzīvē jauns. No otras - tāpat jau visu var uzzināt FB profilos un instagram bildītēs - kas ar ko precējies, cik kuram bērnu, kur kurš aizceļojis un kādus varoņdarbus paveicis. Nav jau tā, ka kādreiz būtu tik labos draugos ar viņiem bijusi. Jāpadomā.
Vakar izlasīju pēdējo Nightrunner grāmatu. Diezgan švaks nobeigums man likās, bet tie tēli vienmēr sirsniņā paliks (es ceru).
Mēģināju lasīt jauno grāmatu francu valodā (gudrais Kindle jau automātiski ielādē skaidrojošo vārdīcu attiecīgajā valodā). Bet bez fr-en vai fr-lv neko nesapratīšu, kas nozīmē, ka būs vien jālasa datorā ar google transleiteri blakus logā.
Gaidu jauno semestri jaunajā mājā.
Rīt atkal jānodod asinis zinātniskiem eksperimentiem. Jāiet gulēt būtu, bet vēl nē.
 
 
( Post a new comment )
ʾāliph[info]alefs on August 16th, 2015 - 12:12 am
Ja peldsezonu atklāj augustā, tas laikam kaut ko liecina par vasaru :) (Sacīja kāds, kuram peldsezona šogad ir bijusi tikai baseinā.)
(Reply) (Thread) (Link)
Zane[info]mazaa_maasa on August 16th, 2015 - 11:48 pm
Un arī par konkrēto cilvēku :) tur ļoti daudz mainīgo.. bet peldsezona baseinā liekas stabilāka un pastāvīgāka, kas savā ziņā ir pluss, jo ir garantija, ka vienmēr varēs iekāpt ūdenī dziļāk par celīšiem :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ʾāliph[info]alefs on August 17th, 2015 - 01:23 pm
Aj, baseins ir vairāk nepieciešamība mazāk kustīgajos gadalaikos nekā ūdens vēlmes apmierināšana. Visa tā procedūrālā kārtība ar noteiktiem ierašanās un promiešanas laikiem, tuntulēšanos ģērbtuvēs; peldceliņi, kur tāpat parasti kāds jau ir priekšā, un tu to uzzini, kad uz muguras peldot uztriecies virsū; hlorētais ūdens un viss pārējais. Puse no ūdens tīrā gandarījuma tur ir nost. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Zane[info]mazaa_maasa on August 17th, 2015 - 05:10 pm
10 gadus neesmu bijusi baseinā, bet vēl tagad asaras saskrien acīs atceroties hloru..
Bet nebūtu vieglāk tikt pāri pirms-peldes tuntulēšanai, ja tajā laikā domātu un plānotu cik daudz un kā peldēsi un pēc-peldes tuntulēšanu pavadītu plānojot, ko darīsi pēc tam? Man garlaicīgām nodarbēm palīdz tikt pāri aktīva domāšana par kaut ko citu..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ʾāliph[info]alefs on August 17th, 2015 - 07:48 pm
Tuntulēšanās problēma jau ir ne tik daudz garlaicīgums, kā besīgums. Kad laukos ogas jālasa vai kartupeļi jārok, lūk, tad var var domāt par visu ko, bet, ja tev kaut kur ir jāvelkas vēsā ziemā un jāiziet cauri standartizētai procedūrai tikai lai nopeldētos, tur drīzāk ir jāatstāj savas smadzenes un savas maņas mājās. Bet ko nu es te daudz īdu. Ja jāpeld, tad jāpeld, bet, ja kaut kas nepatīk, tad var gaidīt pensijā iešanu, kad būs brīvs laiks jūrām, ezeriem un visam pārējam :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Zane[info]mazaa_maasa on August 18th, 2015 - 02:48 pm
hmm.. tā kā es tendēta visu pārvērst par spēli un atrakciju, tad: kontrolpunkts 1 - uzdevums, kontrolpunkts 2 - uzdevums, finiša taisne, ūdens! Ārā no ūdens tikt gan drošvien 0 motivācijas..
Bet vecumdienās jūrā jau tas pats būs - sauļotāju drūzmas visos iespējamos transportos, maz vietas smiltiņās, kur mantas nolikt, jānopārģērbjas, aļģes, netīrumi un nav pat dušas, kur pēc tā visa noskaloties - atkal besis būs..
(Reply) (Parent) (Link)