24 December 2013 @ 05:33 pm
477. Christmas makes no sense  
Saviem bērniem mācīšu Ziemassvētkus svinēt tad, kad tie ir, nevis tad, kad to nosaka kkāda reliģija (kurai es pat nepiekrītu). Tad, kad ir īsākā diena un garāka nakts, nevis tad, kad tiek atzīmēta kkādam čalim dzimšanas diena.
Un apdāvināšanās šajā dienā man arī liekas diezgan neloģiska.
 
 
( Post a new comment )
banderlogs[info]banderlogs on December 25th, 2013 - 08:47 pm
Kādi iebildumi pret apdāvināšanu?
(Reply) (Thread) (Link)
Zane[info]mazaa_maasa on December 25th, 2013 - 09:38 pm
nav jau iebildumu, man vnk liekas neloģiski izcelt vienu dienu speciāli apdāvināšanai, ja tāpat jau ikdienā var kādam kko labu izdarīt vai kko jauku uzdāvināt uzreiz, piem, ieraugi grāmatveikalā foršu grāmatu, ko tu zini, kas varētu patikt kādam, uzreiz nopērc un uzdāvini un iepriecini to cilvēku tad. kpc jāgaida līdz tiem svētkiem? un uz svētkiem atkal sanāk skriet pa veikaliem, meklēt ko uzdāvināt, un bieži vien tas ir tikai dāvināšanas pēc, pienākuma pēc.

+ senie latviešiem nebija tādas 'tradīcijas' uz Ziemassvētkiem :/
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
banderlogs[info]banderlogs on December 25th, 2013 - 10:47 pm
Hmm, bet kā ar dzimšanās dienām? Arī tīri teorētiski jādāvina tikai dāvināšanas pēc.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Zane[info]mazaa_maasa on December 26th, 2013 - 10:05 am
It kā jau jā, bet tajā pat laikā tajā dienā tu pagodini kādu sev tuvāku vai tālāku cilvēku. Primitīvi to varētu nodēvēt par ziedojumu tam cilvēkam. Ja es nevaru izdomāt neko tiešām foršu, kas otram cilvēkam patiktu, vai ko viš ir teicis, ko viš grib vai ko viņam vajag, tad vnk uzcepu kūku un uzdāvinu.
Dzimšanas dienā ir pamatojums/iemesls kko dāvināt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
banderlogs[info]banderlogs on December 26th, 2013 - 01:03 pm
Patiesībā, ja tā padomā, tik tiešām - cik atceros no vecmāmiņas stāstītā, brīvās Latvijas laikā nekāda apdāvināšana pieaugušo starpā nebija. Tas viss bija bērniem, turklāt dāvaniņas jau bija pavisam mazas.
Jūtu, ka šito visu var tā ļoti skaisti sasaistīt ar mūsu patēriņa kultūru,hehe.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Zane[info]mazaa_maasa on December 26th, 2013 - 02:35 pm
Mhm, agrāk bija vecmāmiņu adītās zeķes un džemperi un varbūt kādas vienkāršās rotaļlietas. Tagad jau viss pieejams brīvāk un vieglāk, tpc visi paši apgādājas ar visu, ko grib, un tu tik turpini dāvināt un pirkt lietas, kas patiesībā nafig nav vajadzīgas, bet reklāmās tik labi izskatās un izklausās un liek domāt, ka noteikti jādabū tādas.
(Reply) (Parent) (Link)