Lauku dvēsele. Kas tad cits. ([info]mary_ju_ann) rakstīja,
@ 2011-03-31 10:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Brīvība
Palasīju mazliet atpakaļ un ieraudzīju Kates vārdu. Un to, ka viņai nav tā, ko viņavēlas. Tagad esmu priecīga paziņot, ka Katei ir tas, ko viņa vēlējās- ģimene, dzīvoklis rīgā un bērns. Laimīgi un skaisti. Ja ģimene ir tas, ko vēlas. Un viņi izskatās laimīgi, līdz ar to laikam jāsaka, ka ir viss piepildījies un labāk vairs nevar būt :)


Man atkal vēl nav tas, ko es vēlos. Laikam lielākoties tāpēc, ka es mainu to, ko es vēlos periodiski un ir grūti koncentrēties kādam noteiktam mērķim, jo pēc tā sasniegšanas būtu pabeigtības sajūta. Iegādājoties dzīvokli, butu vieta, kur vienmēr atgriezties, bet arī vieta, kurai būtu nepieciešams darbs, lai apmaksātu. Un darbs parasti prasa, lai Tu būtu tieši tur, kur ir darbs, nevis tur, kur gribās. KAs nozīmē, ka ja parādīsies kāds labāks mērķis, Tu būsi piesiets pie sava skaistā dzīvokļa un dzīvoklis būs Tevi vēl piesējis darbam. Un tas nozīmē, ka svētceļojums uz Tibetu ar kājām vai vilcienu vai kombinācija atkristu. Atkristu ļoti. Un tas vairs nav forši. Nav tā, ka es gribētu doties svētceļojumā uz Tibetu. Bet ceļojumā gan. Ar izturīgu mugursomu, izdzīvošanas treniņu, kādu naudas gabalu un riteni. Un vilcienu biļetēm. Es zinu, ka es to gribu. Es zinu, ak es gribu akut ko izdarīt tādu, kas mani aiznestu prom no parastā, kaut ko tādu, ko cilvēki vienkārši nedara. Teiksim euro-trip mani vairs nepiesaista. vai nepiš... Vai kaut kā tā. Tas viss ir tur, tas viss ir redzēts un tas viss tur droši vien arī paliks, jo UNESCO ir to atzīmējis savā blociņā. Es domāju, ka pat ja es nokavēšu un nomiršu neredzējusi, viņi vienalga tur būs un tas nebūs nekāds brīnums. Toties Āzijas āres, stepes, smilgas un smiltis. Dabas raupjums. Un oāzes, Dieva auss un Dieva mājas. Es gribu redzēt to, kas varētu drīz mainīties, to, kas varētu vēl vienu konfliktu neizturēt, to, kuru drīz varētu izkropļot štrāse vai fabrika. Es gribu redzēt to, kas ir lielāks par mani, to, kas ir bijis izveidots ar rokām un sviedriem, nevis ar traktoriem un metāla pacēlājiem.



Un te nu es esmu, domājot, uz kurieni es gribu doties, domājot par to, ko es gribu savā dzīvē. Un es saprotu, ka es gribu brīvību. Vienkāršu brīvību.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?