Kāds rakstīja,
aleluja le femina
Būtībā jau 23.februāris ir Sarkanās armijas un flotes oficiālā izveidošanas diena, kuram tikai vēlāk padomju šiškas ir izdomājuši piedēvēt vēl klāt īriešu dienu. Daudzi bļauj, ka sliktas asociācijas: komunisti, armija, sibīrija, vēsture. Daļēji piekrītu, daļēji nē.

Un 8.marts nemaz nav puķu, dāvanu un sieviešu lutināšanas diena, bet gan orģināli tā ir diena, kuru svinēja visās valstīs, kur dominējošā ietekme valdošajā varā ir sociālistiskajām partijām. Btw, pati vainīgā, Klāra Zetkina, kuru varētu dēvēt par šīs dienas radītāju (mazliet smird pēc feministes), ir bijusi izteikta sieviešu tiesības aizstāve, tādēļ šo dienu orģināli apzīmēja kā sieviešu tiesību, sasniegumu un vēl kaut kādu huiņu dienu. Puķu un dāvanu dāvināšana atkal nāk no padomju laika ideoloģiskās utopijas, jeb precīzāk boļševiku pirksts. Un protams mēs labprāt šīs tradīcijas aizņēmāmies un lieki par to neprotestējam.

Tātad, 23.02 pieminēt vēsturi un apsveikt vīriešus ir fui un slikti, un ja svini, tad Tev ir jābūt armijniekam, bet 08.03 ir viss gut, vēsture mums neinteresē, dāvanas must have un iemesli, ko svinam - neinteresē vēl jo vairāk.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?