P. Z. Driznaks ([info]driznaks) rakstīja,
īsti nepiekritīšu par tiem iemesliem, šef

okei, atceroties un salīdzinot tiešām šķiet, ka vairums cilvēku drīzāk dzīvo blakus likumam, nekā saskaņā ar to, taču liekas, ka tur ir mazāk vainīgs padomju laika birokrātijas kults, cik tajos pašos laikos parastais blats un pieradums pie pelēkas un tumšpelēkas ekonomikas.

ja viss ir nelegāls un neko nevar dabūt, tad atliek tikai neoficiālie kanāli. un, jo tādu vairāk, jo krutāks pats. vajadzīgs cilvēks, kamēr stukači saņem pēc nopelniem. vai vismaz mazgājas ar veļas ziepēm un šķīstošās vietā dzer cigoriņu kafiju.

mutes turēšana un nejaukšanās svešās lietās, pat ja tās pašam ilgtermiņā kaitē vai šķiet ne īsti lāga, tādējādi kļūst par pāris paaudžu īpatnību, pie viena nodrošinot to, ka potenciālie izlecēji un pasaules lāpītāji nemaz neko nemēģina, jo baidās ātri aplauzties (ticot, ka kur tad šie dēsies - tajos pašos ciematos un mikrorajonos vien būs jādzīvo, kamēr tie kurus tad it kā vajadzētu stučīt un kārt pie zvana, sistēmas caurumus un nepilnības pazīst daudz labāk un zinās kā caur tiem atlīdzināt).

tāda sīkmanīga bālģīmju omertas būšana, ja īsāk. īsta vai iedomāta, taču efektīva.

pilsoniskā līdzdalība attiecīgi arī aiziet pilnīgās lupatās, taču tas ir cits stāsts.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?