Trešdiena, 18. Jul 2007, 15:16
Piemineklis

Šis ir krosposts no glupais.info. Komentēt vari gan šeit, gan tur

Tūdaliņi un to pretinieki (matrjoškas?) sākuši diskutēt par Uzvaras pieminekļa turpmāko likteni. Nepieskaitu sevi ne pie vieniem, ne pie otriem, bet savs viedoklis man tomēr ir.

Manuprāt piemineklis ir jāatstāj, ja vien vēlamies identiskas vai pat lielākas nekārtības, kādas bija Igaunijā. Varētu vienīgi to pārdēvēt kā par okupāciju liecinošu monomentu, nevis sarkanās armijas, Rīgas atbrīvotāju no fašisma slavinātāju. Taču pieļauju, ka agri vai vēlu to kādā jaukā vasaras naktī kāds no tūdaliņu ekstrēmā gala varētu to ar bliezienu saīsināt. Tad tā nebūtu valsts, bet gan noziedznieku rīcība un ļoti lielam nosodījumam no krievvalodīgo puses nevajadzētu būt. Lai gan velns viņu zina, ej un saproti, kas vienkāršajam slāvu vulgaris iekš tā prāta darās… Nesmukums latviešiem šā vai tā. Vai mums to vajag?

Un vispār… Vai kādam tas piemineklis traucē? Nedodu ne 5, ja to monomentu aizvāktu, tad zaļās zonas vietā sāktu slieties liels betona mežs. Tak ideāla vieta!

Tags:

Trešdiena, 18. Jul 2007, 15:19
[info]kuminjsh

Pilnīgi piekrītu!

Trešdiena, 18. Jul 2007, 15:31
[info]markizs

Vajag vienkārši blakus uzsliet pasaules sienu (tm) ar visu komunisma terora upuru vārdiem.
Un spridzināt jau viņu tūdaliņi reiz mēģināja, nesanāca toeiz, un lai arī tad pret viņiem bij daudz tolerantāka attieksme - vienalga iesēdināja.
Tur vajag pieiet kaut kā vairāk ar prātu. Teiksim - pieminekli nojautkt nevajag, bet 'uzvaras' parku iznīdēt gan. Tur gribēja celt kaut kādu sporta centru - lai. Vēl labāk būtu ja būtu uzcelts kaut kāds mega debesskrāpis. Vēl labāk pieci. Lai slejas kaut metru, bet augstāk par pieminekli. Un uz skrāpja jumpta kaut kādu milzīgu "Siemens", "BMW", "Mercedes" vai citas friču kompānijas reklāmu :)

Trešdiena, 18. Jul 2007, 22:07
[info]suspends

nebij taa, ka tad tuudalinji arii pashi uzgaaja gaisaa?

Ceturtdiena, 19. Jul 2007, 12:58
[info]genius

Vispirms jāsāk ar dekolonizāciju, tad jāsāk domāt par pieminekļa nojaukšanu. Bet ja nopietni, tad pieminekļa nojaukšana vai pārvešana neko labu nedos - pirmkārt, jāatrod līdzekļi demontāžai vai pārvietošanai, kas ir nevajadzīga naudas tērēšana. Otrkārt, tevis minētie nekārtību draudi.

Ceturtdiena, 19. Jul 2007, 13:03
[info]maris

Ārpolitika austrumu virzienā, ekonomiskas sankcijas, valsts robežpunktu caurlaidības samazināšana...

Sekas var būt ļoti, ļoti lielas...

Ceturtdiena, 19. Jul 2007, 13:10
[info]genius

Nu ja. Krievija jau ir tāda dīvaina ar savu attieksmi, ka ne pret ko nevar pieiet diplomātiski, kaut vai tā pati izstāšanās no bruņojuma ierobežošanas līguma. Krievijai taču jādemonstrē pasaulei savs spēks. Tomēr domāju, ka nekas vairāk par dūru vicināšanu nebūs, lai gan kas zina.
Nu un tā "partija" "Visu Latvijai!" to vien dara, kā tik mēģina vicināt dūres pret lielo austrumu kaimiņu ar jebko, ko tas dara, it kā tas viņiem [Visu Latvijai!] baigo baudu sagādātu, bet rezultātā jau tāda kašķa meklēšana vien sanāk. Var jau būt, ka reiz Krievijai/krieviem šīs sīkās vienības [Visu Latvijai!] dūru vicināšana apniks un tad jau sāksies lielas lietas.