marija_jekabs ([info]marija_jekabs) rakstīja,
@ 2008-06-05 20:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Saldskābā cūkgaļa Gaļas kotletītes
ar rīsu nūdelēm
• 0,5 kg filejas
• 350 g sloksnēs sagrieztu burkānu
• dzeltenā paprika, sīpols, ķiploks
• 2 ēdamkarotes miltu
• 3 ēdamkarotes eļļas
• ēdamkarote etiķa, tikpat brūnā cukura un
tomātu pastas
• 2 ēdamkarotes sojas mērces
• 1/2 krūzītes ūdens
• sāls un pipari
Gaļu sagriež mazos gabaliņos un apviļā miltu, sāls un piparu maisījumā. Sakarsētā pannā vai vokpannā uz straujas uguns apmēram 3 minūtes apcep gaļu un ar putukaroti to izceļ no eļļas. Tad liek pannā sīpola ripas, papriku, ķiploku, burkānus un cep apmēram 8 minūtes. Pēc tam dārzeņiem pievieno iepriekš apcepto gaļu, etiķi, cukuru, tomātu pastu, sojas mērci un ūdeni. Vāra 3 minūtes.
Pasniedz ar rīsiem.
Lai gaļas strēmelītes būtu pietiekami plānas, akurāta izskata un vieglāk sagriežamas, gaļu uz nepilnu stundu ievieto saldētavā - tā nebūs pilnīgi sasalusi, taču pietiekami stingra. Līdzīgi rīkojas, lai sagrieztu gaļu karpačo, kam nepieciešamas gaļas šķēles, tik plānas kā papīrs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?