zemteks pakarama ([info]marabou) rakstīja,
@ 2008-03-29 11:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vertikalitāte
vertikalitāte, vertikāli, vertikālisms, stāvums, uz augšu vērsts, stājas stingrība vai stāvums, uzmanības stāvoklis, apkampiens, taisna augšup un lejup esamība, stāvums, priecīgums, norūpējošamība, krītamība, perpendikularitāte, tūļīgums, atvērts tūļīgums, taisns leņķiskums vai -leņķitāte, kantainums, ortogonalitāte.
vertikāls, augšup ejošs, perpendikulārs, tūļīgs, normāls, labais leņķis, ortodiagonāls, vertikāls riņķis, azimuta riņķis.
precipīss, krauja, jautra vai žāvājoša krauja vai precipīss vai kritums, stāvs, bluķis, siena, seja, rēta, skrāpējums, skrāpis, sarausums, ieskrāpējums, palisāde, palisādes.
erekcija, ereģējošs, pacēlums, trakojošs, ceļošies, pa priekšu trakojošs, pa priekšu ceļošies, lof'tēšana, celšana, ar smagumu pa priekšu vai ar loftu pa priekšu, stāvēt uz beigām vai stāvu vai uz kājām vai uz savas pamatnes vai uz tā kājām vai dibena.
celšanās, augšupcelšanās, ascencēšanās, aizejošs, aizgājis, vertikāls augstums vai dimensija, pakāpenisks, cēlums, pacēlums, <instrumenti> kvadrātveida, T veida kvadrāts, pamēģini kvadrāts, noteikt kvadrātu, galdnieka leņķis, santehniķis, santehniķa līnija, santehniķa likums, santehniķot, santehniķis Bobs, vest.
stāvēt, stāvēt ereģēti, piecelties, stāvēt taisni, piecelties taisni, būt ereģētam, būt uz savām kājām, turēt sevi taisni vai stīvi, stāvēt randomā taisni, turēt augšup vērstu nesamo, stāvēt gatavībā, apkampt, stāvēt parādes atpūtā <visi militāri>.
piecelties, pacelties, aiziet, uzskrūvēt, uzcelties, celties, tikt augšā, tikt uz kājām, piecelties, stāvēt uz beigām, uzdurt augšā, pacelt ar locekli, izbirstēt, iet pa priekšu, lekt pa rampu, trakot pa priekšu, pa priekšu trakot, piecelties uz svešām kājām, sasvērties, apsēsties uz augšu, apsēsties taisni kā bulta, palekties gaisā, pielekt kājās.
...

būt stāvoklī vai virzienā, kas ir perpendikulārs horizonta līnijai; augšup vērsts, tūļīgs. tēlot, atrasties vorteksā. būt tai pašā virzienā, kurā ass, garumā. pieskaņoties vertikalam mēram. pieskaņoties vertikālai integrācijai. pieskaņoties vai atzīmēt stratificētu sabiedrību, nāciju u.c. kaut kas vertikāls, kā līnija vai lidmašīna. vertikāla vai augšup vērsta pozīcija. vertikalitāte, vertikāli.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?