mapats - [entries|archive|friends|userinfo]
mapats

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[9. Feb 2021|20:10]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Kultūra mums veidojusies no brīža, kad cilvēks sāka sevi apzināties, kā cilvēku, tas ir kādus 2600000 gadu(varu kļūdīties, bet doma, ka vismaz kopš akmens laikmeta sākuma). Kristietība pastāv 2000 gadu(latviešiem zināma ~800 gadus, vairak uzspiesta kopš luterānisma parādīšanās 300-400gadu). Pirms kristietības un pēc kristietības mūsu kultūrai ir izveidojušies vēl daudzi citi slāņi un turpina veidoties jauni. Kristietība latviešiem tikai uzspiesta un tāpēc netika pieņemta, tā pa īstam ar sirdi un dvēseli, šis slānis šajā teritorijā ir gaužām plāns salīdzinot ar citiem slāņiem.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:9. Februāris 2021 - 23:35
(Link)
Tika pat ļoti pieņemts, jo nekādu dižo slāņu mums tur nav bijis. Pat ja kādi pagānu kulti kādreiz ir saturējuši kaut ko no tradiconālās gudrības, tad ap to laiku, kad ienāca kristietība, no tā nekas nebija palicis pāri. Nekur tālu ar saviem pērkontēviem un laimām nebija tikuši.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:9. Februāris 2021 - 23:58
(Link)
Slāņi bija, ir un turpinās uzslāņoties visdažādākajos veidos un saturā. Tas ka vairs nemākam pateikt, kas un kā, nozīmē, ka precīzās zināšanas par senajām tēmām nav aktuālas lielākajā sabiedrības daļā, ka tiek veidots cits slānis šīs teritorijas kultūrā, tā saucamā meinstrīma kultūra. Kāda tā ir, gan jau pats redzi. Tas ar ir slānis, kas tiek veidots tagad.

Tik pat labi var noliegt arī sengrieķu kultūru, jo mūsdienu grieķi vairs nedzīvo savu seno dienu kultūrā, arī viņiem ir kautkas cits tagad.
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Februāris 2021 - 00:12
(Link)
Ļoti labi - kad pats pēdējo reizi ziedoji Pērkoņtēvam vai Mājas kungam?
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:10. Februāris 2021 - 07:09
(Link)
Neesmu to darījis.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:10. Februāris 2021 - 17:28
(Link)
Izrakumos vadi nav atrasti. Tātad senajiem latviešiem bija bezvadu telegrāfs :D
From:[info]formica
Date:10. Februāris 2021 - 21:20
(Link)
Kultuura saakas ar harpuunaam, podiem un mediijumu... https://lv.wikipedia.org/wiki/Kundas_kultūra
https://www.wachholtz-verlag.de/out/media/Gross_et_al_Working_Sharp_End_Steinzeit_Ostseeraum_10_978-3-529-01861-9_Zagorska_Latvia_Early_Access(1).pdf

Tagadeejais valsts nosaukums nav pat paarsimt gadus vecs; smiekliigaakais, ka to vispirms ieviesa lietuvieshi, savukaart vieteejie novadi pret to saakumaa vienoti kurneeja
http://old.historia.lv/alfabets/L/la/latvija_jedziens/latvija.htm
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:10. Februāris 2021 - 21:57
(Link)
Šobrīd šīs Latvijas valsts teritorijas apdzīvotaju vairākums ir latvieši, kulturāli, ģenētiski jābūt arī kautkam no Kundas kultūras un daudziem no mums arī no Neandertāļiem https://en.wikipedia.org/wiki/Occipital_bun

Šoreiz doma par reliģiju. Ja akmens laikmets bija 2.6 miljoni gadu, tad kultūras uzslāņojums mums no tā laika ir lielāks(dziļāks), nekā no kristietības (300-800gadi), vai Latvijas valsts(100 gadi). Kas man netraucē būt latvietim un savas valsts un pilsētas patriotam, kaut saknes atrodamas gan Ventspils pusē, gan Daugavpilī. Kristietības un latvietības uzslāņojumi turpina veidoties, bet akmens laikmeta uzslāņojums ir pamats, kas kautkādā ziņā konfliktē ar citiem jaunākiem slāņiem, jo toreiz cilvēks bija daļa no dabas, vienlīdzīgs tiesībās ar alu lāci, tas ir mainījies, ne visur, bet mums ir.