24 Maijs 2011 @ 23:09
 
šodien braucām tīrīt putekļus uz veco ļaužu pansionātu. pabriesmīgi netīrs, iekštelpās sūcām centimetru biezu putekļu kārtu, saplēsām putekļu sūcēju. un tad viņi to nopozicionē to tīrīšanu kā - nu pie mums tūdaļ būs vietējā tē vē kompānija un vēl arī ministru prezidents. un tad šķiet, ka mēs to tīram viņiem, nevis tiem vecajiem ļaudīm.
vispār tieši šobrīd man šķiet, ka islandieši pa lielam ir stulbi mietpilsoņi. es latvijā šķiet visu piecarpus vai pat sešu gadu laikā, kopš man ir dredi, nebiju saskārusies ar tādu šaurpierību pret tiem, kā te. jēzus!
te man aizliedz restorančikā strādāt, jo viesi ir very picky un nesapratīšot, tas nekas, ka tie, kas ir pikī, ir tie saimnieki.
un hello, vakardien man pirmo reizi mūžā bija īstena panikas lēkme. tā, ka tumšs gar acīm un ģībiens un sirds lec pa muti laukā. galīgi neforša sajūta. sākās viss no tā, ka laikapstākļu vīri teica, ka šitā sala sakarā ar to izvirdumu, esot pa 50 cm iegrimusi iekšā zemē un pa 20 cm novirzījusies austrumu virzienā. un tas ir galīgi daudz. jo normāli ir tā, ka 1 cm gada laikā notiek svārstība. nu un tad, kratot sirdi, ka viss ir slikti, viss ir slikti, saņemot atbildi - viss norims, protams, izlasīju, kā viss nomirst.
tieši tik pelēks un melns, kāds ir aiz loga, ir arī iekšās. un ne gramu gaišāks.
un tā sajūta, ka nedrīksti iet laukā, ir tik nospiedoša un nepatīkama. nedrīkst bez maskām, nedrīkst bez lielajām brillēm. tur pat nav par nedrīkst, tur vienkārši ir par nevar, fiziski nevar.
Tags: ,
 
 
( Post a new comment )
putnu novērotājs[info]_re_ on 24. Maijs 2011 - 23:37
skarbi. tā, te no klubkrēsla palasīt, aizraujoši. ja ne tavu frontes ziņojumu, neko īsti nezinātu. ziņu lapas gan lasu pavirši, bet tajās tikai pāris skopas rindiņas par potenciālajām avio likstām manītas.
ko tur viņi sola un saka par sagaidāmo aktivitāti?
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
viss mans: vulk[info]mandariina on 25. Maijs 2011 - 02:16
nu ziņas ir ziņas, live ir live :)
nu it kā jau pierimstas krietni. pirmajā vakarā ash clouds bija 20 km, tad nokrita uz 10 km, tagad esot 5-7 km augsts.
mums te palicis skaidrāks, laikam tamdēļ, ka viss sapūsts uz kontinentu, khh khh.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
putnu novērotājs[info]_re_ on 25. Maijs 2011 - 09:27
paaaldies, sala :)

pats vainīgais pierimis pukstēt un šķaudīt?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]eermaniitis on 24. Maijs 2011 - 23:59
mani savukārt interesē, kā tiek galā ar tiem putekļiem pēc tam, kad vulkāns norimst?
nu iztabas izsūc, logus nomazgā, bet zāle, koki, krūmi, kā ar šamiem, jeb pēc pirmā lietus viss kā nebijis?
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
viss mans: vulk[info]mandariina on 25. Maijs 2011 - 02:14
hm, nu īstenībā, kad braucām gar eyjafjallajokull izvirdumā visvairāk cietušo fermu garām, atd tur vis skaŗtībā pēc gada, vējš izpūš tos putekļus, lietus noskalo un sacementē. bet vispār jau vēl vairākus mēnešus ejot pa lavas lauku viss apput no tā visa. jā. postaža, bet interesanti.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)