Happiness is a warm gun ([info]man_in_the_box) rakstīja,
@ 2012-02-18 19:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
viedi vaardi
Sociologs un pētījumu centra «Latvijas fakti» vadītājs Aigars Freimanis norādīja: ja referendumā izšķiras latviešu valodas liktenis, cilvēki kā Latvijā, tā ārzemēs ies uz vēlēšanu iecirkņiem «kaut vai tupus, rāpus vai kleini», jo tas ir nacionālās identitātes jautājums. «Latviešiem, kas dzīvo ārpus Latvijas, taču cita nekā nav kā vien latviešu valoda. Šī netverami smalkā lieta ir spējusi mobilizēt lielu skaitu cilvēku,» teica Freimanis.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]svari
2012-02-19 01:06 (saite)
Un par to varam teikt paldies Lindermanam. Cimdaru gan vajadzētu patriekt. Hermanis precīzi prognozēja vēlētāju aktivitāti ārzemēs. Bet CVK pat pēc Hermaņa uzbrauciena neko. Patiesībā cilvēki, kuri vienreiz jau jutās atgrūsti, ar garajām rindām, biļetenu trūkumu u.tml. tika pazemoti vēlreiz.

Nobalsošanas rezultāti ar precizitāti gandrīz līdz vienam procentam atspoguļo pilsoņu nacionālo sastāvu (ar niansēm novados: Latgalē uzrāda pārkrievošanas pakāpi, Kurzemē - pārlatviskošanu). Nekā pārsteidzoša.

Tagad, kad referendums ir atmodinājis latviešus no letarģiskā miega, būtu īstais laiks pievērst uzmanību REĀLAJIEM draudiem latviešu tautai (tās fiziskai izdzīvošanai).

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?