malkolnsP - [entries|archive|friends|userinfo]
C1>C4

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[22. Maijs 2018|12:40]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkkomentēt

Comments:
[User Picture]
From:[info]malvine_truse
Date:22. Maijs 2018 - 13:53
(Link)
tieši tas uzblīduma moments manuprāt padara šo valsti par lieliskāko politisko veidojumu uz Zemeslodes, jo nav iespējams to sedziņu vilkt uz savu pusi tik vienkārši kā centralizētos uz pāris personām balstītos varas pārvaldes mehānismos. Te, pie mums Eiropā, taču tik brīvi var atrast sev piemērotāko sabiedrisko modeli, tu vari kustēties apkārt un tikt pieņemts visur. Kas var būt labāks par to? Jūs, ES ienīdēji, man šķiet esat pārāk iekoncentrējušies uz valsts pārvaldi kā savu brīvību ierobežotāju, bet pārnacionāla lielvara nozīmē tikai to, ka tava personiskā brīvība iegūst arvien vairāk, jo iespēja, ka kāds indivīds ar savu virskundzību nolems tev kaut ko atņemt, jo viņam tieši nebūs tādas varas.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:22. Maijs 2018 - 14:05
(Link)
Nezinu, vai ES kaut ko dod šajā sakarā. Teiksim, pārvietošanās brīvība, kad nav darba, ir ok, bet ja tā Latvijai ir radījusi ievērojamu smadzeņu aizplūdi, kas ierobežo Latvijas attīstību, tad tas ir negatīvi. Tāpēc jau arī ES mēģina izbīdīt kopējo budžetu, lai kompensētu šādas lietas, taču neizskatās, ka tas tagad izdoties, tāpēc par to var runāt tikai hipotētiski.

Un bēgļu krīze, kurā uzspieda valstīm pieņemt nevēlamus imigrantus, pilnīgi noteikti sabojāja ES solidaritāti un atmeta vēlmi vēl vairāk integrēties par gadiem 10.
From:[info]krishjaanis2
Date:22. Maijs 2018 - 14:17
(Link)
Personiskā brīvība nav tieši kauzāli saistīta ar lielu, mazu, efektīvu vai neefektīvu valsts pārvaldi.
Ja nemaldos, EU, pat ar visu uzblīdumu, dažādajām valstīm un visu milzīgo (fiktīvo) parlamentu tik un tā ir balstīta centralizētos pāris personu bīdītos varas mehānismos, kā EK nolemj, tā būs būt, nemaz nerunājot par visiem neievēlētajiem un nevienam neatbildošajiem komisāriem no iekšējā loka, kurus neviens nekad nav ne redzējis, ne dzirdējis, ne balsojis par tiem.

Sev piemērotākais sabiedriskais modelis ir tauta, zeme, nācija, kur esi dzimis - cilvēkam svarīgākas tiesības ir tieši nepamest dzimto vietu, nevis pamest, kā ANO to cenšas visiem iegalvot.

Un kā ar tiem neievēlētiem, tāliem birokrātiski tehnokrātiskiem indivīdiem, kuri pārvalda šo lielvaru un ar savu virskundzību samazina personiskās brīvības, nekonsultējoties ar tevi?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:22. Maijs 2018 - 14:20
(Link)
Erm.. ES jau kā reiz ir centralizēta sistēma. Tā ir uzblīdusi jo operē pēc tiem pašiem principiem, pēc kuriem PSRS politbirojs un nomenklatūra. Pilns ar parazītiem, kas atsēž kaut kādos kantoros, darot nezin ko. Parasti ģenerējot miljoniem lappušu dažādu bezjēdzīgu, sadomātu direktīvu, rekomendāciju un programmu formā. Tajā pašā laikā tā jau gadiem cenšas atņemt dalībvalstīm, īpaši vājākajām un jaunākajām, tiesības noteikt pašām savas politikas. More or less Vācijas kabatas organizācija, tūlis kārtējam reiham.
Gāzt no varas vietvalžus nelielās teritorijās kā demokrātiski tā ra revolūciju palīdzību ir daudz vieglāk kā transnacionālu ēnu valdību bez konkrētām galvām, kuras nocirst.