malkolnsP - [entries|archive|friends|userinfo]
C1>C4

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[19. Okt 2016|12:52]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"LU Teoloģijas fakultātes profesors Valdis Tēraudkalns laikrakstam atzinis, ka Pastafariānisms ir kustība, kas veidojusies ASV kā protests pret kreacionisma (uzskats, ka pasaule, dzīvība un cilvēks ir dievišķās radīšanas rezultāts) mācīšanu skolās. Vairākumā valstu, izņemot Nīderlandi un Jaunzēlandi, tā nav atzīta kā reliģija. Bobija Hendersona 2005. gadā izveidotā Lidojošā makaronu monstra baznīca ir populāra jauniešu vidū. "Tomēr dīvaini, ka tā vietā, lai UR atsauktos uz starptautiskās prakses juridiskiem argumentiem un precedentiem, atteikumā lielākoties ir uzskaitīta ekspertu sniegta emocionāla retorika par ietekmi uz tikumību un iespējamo spriedzi sabiedrībā. Šādus argumentus es raksturotu kā piemēru hroniskai lielas mūsu sabiedrības daļas nespējai veselīgi uztvert ironiju par nāciju, reliģiju un citiem fenomeniem. Varbūt nemitīgās apdraudējumu meklēšanas vietā pasmiesimies kopā," laikrakstam šo situāciju komentējis profesors." 

Linkkomentēt

Comments:
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:19. Oktobris 2016 - 13:26
(Link)
it kā valsts iestādēm būtu brīv pasmieties. Mēģini tik. Uzreiz - ā, valdība par mums ņirgājas, tas nekas, ka mēs diršamies un laižam luni, pret mums jāatiecas ļoti nopietni un ar cieņu. It kā juridisko argumentu piesaukšana kā iebildums pret tefteļu baznīcu, ir kas sakarīgāks.
[User Picture]
From:[info]malvine_truse
Date:19. Oktobris 2016 - 13:40
(Link)
Tas jā, bet "..ekspertu sniegta emocionāla retorika par ietekmi uz tikumību un iespējamo spriedzi sabiedrībā. Šādus argumentus es raksturotu kā piemēru hroniskai lielas mūsu sabiedrības daļas nespējai veselīgi uztvert ironiju par nāciju, reliģiju un citiem fenomeniem."
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:19. Oktobris 2016 - 18:13
(Link)
Ironiski kaut ko reģistrēt nav valsts pārvaldes iestāžu funkcija. Piedodiet par zanūdismu. Teiksim, ja es izveidotu Gnidrologa ZiklonB Atbrīvošanās kustību Pret Žīdemasonplutokrātu Žņaugu, nez vai tur kāds sāks smīkņājot likt virsū manam pieteikumam rezolūciju.
Laif iz siruiuss bizness.
From:[info]liljabrik
Date:19. Oktobris 2016 - 13:50
(Link)
O, tēraudkalns forš!
[User Picture]
From:[info]santa_be
Date:19. Oktobris 2016 - 20:23
(Link)
Tieši gribējās zināt V.Tēraudkalna viedokli. Paldies, nelika vilties!
[User Picture]
From:[info]tristania
Date:20. Oktobris 2016 - 17:04
(Link)
yes, labu brīdi jau domāju, ka tas hroniskais humora izjūtas trūkums ir viena no galvenajām mūsu sabiedrības problēmiņām. līdzās mankurtismam.