May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Gara šaura laiva... un SNIEGS

Posted on 2012.06.13 at 11:00
Fīlings:: accomplished
Tags: , , , , , , , , , ,
Tā smaērā negaidīti dabūju brīvu arī piektdienu, kas kopā veido 5 brīvas dienas, jo beigu beigās 4-5. jūnija bank holidejus tomēr dabūjām Amazonē. Brīvā piektdiena atvieglo tikšanu uz notikumu sākumpunktu.

Pasākuma pirmssākumi ir saistīti ar Pola draugu Vinfordu, kura plāni vest mūs uz Ibizu izplēnēja, jo uz bank holidejiem biļetes ir nenormālās cenās. Tāpēc meklēja kruīza laivu, ko noīrēt austrumu krastā, kas ari nesnaāca, jo sāka interesēties par vēlu.

Tad nu beigās - tika izlemts... noīrēt narrowboats (tulk., šaura laiva) pa Lielo britu kanālu.
Iz vēstures: industriālās attīstības laikmetā sensenā pagātnē, kad sauszemes transports nebija attīstīts, tika izdomāts izmantot ūdens ceļus. Šim nolūkam tika izrakti kanāli pa visu Angliju, pa kuriem nogādāt kravas jūrā, kur iekraut lielos kuģos un transportēt tālāk. Kanālos reljefa dēļ tika izveidotas slūžas, ja tā tās var nosaukt (angl.lock).

Laivas bija šauras, lai slūžās varētu satilpt divas. Par cik mūsdienās nav vajadzības šādi transportēt kravas, laivas ir pārveidotas tūrisma vajadzībām - ar visām ērtībām.


Bijām pārsteigti par tiešām labu iekārtojumu - virtuvīte ar plīti un krāsni un visu, trauki glāzes pieejami, 3 divguļamas gultas, TV, radio katrā istabā, solīdas vannasistabas, divas. Viss ļoti solīdi. Pie tam - mājīgi.

Es, Pols, Vinfords, Pola meita Sāra un viņas dēls Luiss.
Ar Polu bija ideja paņemt kempinglietas un velo un kaut kad atdalīties no laivas ekipāžas ar nolūku doties velo pārgājienā, leilākā vai mazākā.
Bet pasākuma vilšanās - tikai jau ceļā esot uzzinājām, ka Vinfordam bijis jāparaksta papīrs, ka uz borta netiks ņemti velo. :( Nāksies atstāt mašīnā. Labi, ka bija tur slēdzama stāvvieta kaut kāda vai kas, kur drošāk.

Nav zināms, cik ilgi brauksim, bet zinu, ka 5 dienas šai laivā es neizturēšu. :D Nu neesmu es tas tips. Ja esmu ārā no mājas, tad gribu kustēties. Pat mājā iekšā es kustos. :D Zināju, ka tas man būs garlaicīgi, būtu gribējusi doties kaut kur uz Velsu vai Skotiju beidzot galu galā... Bet nu... piekāpos šim braucienam. Redzēs, bus vismaz savādāk.

Kopumā - 3 dienas laivā no Leighton Buzzard līdz Stoke Bruerne un atpakaļ. 3 dienas laikam man bija robeža.
Polam nebij aizdevies arī dabūt telti, tāpēc pārgājiens ar kājām arī nesanāca, jo nebija laika arī meklēt citas iespējas.

Kopumā - mana pirmā šuarā laiva, mana pirmā tāda veida slūžu škērsošana, pirmais ceļojums pa kanālu un varbūt vēl kaut kas /pirmais/.

Pasākuma veiksme: izglābu savu telefonu - uzkāpusi pafočēt uz laivas jumta, nemanīju, kā telefons izslīdēja no kabatas ārā uz jumta. Daudz netrūka, lai es nezinot nejauši iespertu to dziļi kanāla dzelmē.
Pasākuma neveiksme: pakāsu savu foršo matu suku. Nepatīk man tie mūsdienu izstrādājumi (s**i). :D Bet nu neko darīt...
Pie neveiksmēm, protams, arī tas, ka velo nedrīkstēja ņemt līdzi.

Bija interesanti, sākumā, iet cauri slūžām, paceļot ūdens līmeņus un verot vārtus utt. Pēc tam jau, protams, vairs ne tik ļoti. Bet dabūju pastūrēt to kuģi, pabaudīt dabu. Neskatoties uz to, ka saule mūs faktiski nemaz nelutināja. tik pēdējā dienā mākoņi mazliet paklīda. bet otrā diena... Jūtu līdzi vīriešiem - šie 11 stundas ārā, leitū. Silts arī galīgi nebija, dažpadsmit grādi. Ūdens necaurlaidīgos tērpos, bet tāpat - sūcās cauri. Kādam jau tas "kuģis" jāstūrē ir...


Pēc ceļojuma beigām kā savācāmies, tā izklīdām. Un braucot zināju, ka ne pārāk tālu no maršruta ir pilsēta Milton Keynes. Un tur ir mākslīgā slēpošanas trase, kuru Pols pat zina. Uzprasījos!!! :)))))))))) Un aizveda mani turp. :) Pat atradām angāru un tik speramies iekšā. Par vienu stundu ar iekļautu inventāra īri 17 poundi. Nav lēti, bet tas ir daudz labāk kā Tallington lakes birstu trasē. :D Kā nekā - īsts mākslīgais sniegs. :) Urrrā!!!!!!!!!

varēja noīrēt arī slēpošanas tērpu atsevišķi, bet es sakombinējos no tā, kas bija. Izskatījos pēc EČ. :D Melnais waterproofs kājās ar ventilāciju, melnais waterproofs augšā un melni plāni darba cimdi. Knaģi atsala pamatīgi, bet tas nemazināja prieku un mirdzumu acīs. :)))))) jutos laimīga. Neskatoties uz visām peripetijām...

Juhūuuuu!! Es atkal slēpoju, pēc vairāk kā gada pārtraukuma.

Un Milton Keynes varētu būt labs kompromiss starp Pboro un Velsu - darbs tur varētu būt un aktivitātes ir! Tai centrā, kur trase, ir arī kāpšanas siena un vēl kaut kādas izdarības arī laikam. Northamptona arī nav tālu ar savu WW centru. Vajadzētu uz turieni tikt dzīvot. :)))) un strādāt. :)))

Diemžēl nesnāca pakāpelēt pa sienu, jo negribējās pārāk kavēties, jo....

... un te sākas nākamās peripetijas. Pa ceļam mašīnai parādījās problēmas - apstājoties pie luksofora, motors dīvainu troksni izdeva. Skaņa nebija laba. Un arī lampiņa iedegās, kas signalizēja, ka kaut kas nav kārtībā ar pārnesumu kārbu un kas neļauj pārsniegt 3500 apgriezienus. tāpēc nebija vēlams kavēties, lai pa gaismu tiktu mājās, ja nu kas. Un pēc Milton Keynes atstāšanas sāka klakšķēt kaut kas motorā, kas izklausījās pavisam nelāgi. Tāpēc Pols izdomāja apstāties netālā Tesco veikala stāvlaukumā un apskatīties. Kā apstājās, tā motors sāka kūpēt! pamatīgi.

Apzvanīti visi paziņas, bet ir tak bank holideju viducis - nav īpašu cerību kādu dabūt. Pola dēla auto arī nobrucis. Visi auto doķi izskatīti. Nav, kur salmiņam pieķerties.
Tas auto ir Vinforda, kurš nav iekļāvis apdrošināšanā SOSu, kaut rocība ļauj ne to vien. Ko darītu Vinforda 90gadīgā mamma, kas ar to auto braukāja pirms tam? Auto nobraukums tikai 38 tk. Rovers.

Gājām iekšā Tesco un sameklējām klientu servisu, kur mums laipni palīdzēja - deva visus Nr, kas varēja noderēt, kas bija arī novecojuši, centās visādi un beigu beigās izdevās sazvanīt RACu - kompānija, kas izbrauc uz negadījuma vietām, remontē uz vietas vai velk mājās. Pols vienojās par līguma slēgšanu un samaksu uz gadu un bijām jau gatavi gaidīt pāris h, kamēr pie musm atbrauks. Bet pārsteigums moments bija labs - pēc 20 minūtēm jau bija klāt. :)
Atbrauca dīvaina izskata ekskavators. :) Busiņš. Šoferīts foršs, saka, ka viņi visu varot sataisīt. :))) Nu labi, tāt tāda angļu plātīšanās. Apskatīja un secināja, ka nevar vis - būs jāvelk. Gribējās redzēt, kā viņš to darīs ar busu. Un redzēju... Sīkāk šeit neizplūdīšu - pie bildēm vairāk.

Šoferīts arī tāds sakarīgs, ar aktivitātēm aizraujas, kuram draugi ar wingsuit lidinās, iedeva interesantus linkus, kur paskatīt. :))

Bildes - draugos.lv
un picasā

Comments:


Veiksmīgs sprakšķis [info]santech at 2012-06-13 17:29 (Link)
trīs vīri laivā ;-]
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-06-13 22:08 (Link)
jā, tā sanāk. :D
Previous Entry  Next Entry